blackjack oyna casino metropol


 

A3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

U bent hier : A3 boeken Nieuws

Vers van de pers

Verscheen zomer 2021

Verscheen voorjaar 2021

Verscheen voorjaar 2021

Een fotoalbum op facebook met foto's van boekenkasten met daarin boeken van A3 boeken. Nieuwe foto's zijn welkom!

Dit hartlabyrint
van Selma Sevenhuijsen
mag je overtekenen
en gebruiken zoveel
je maar wilt.
(uit: 'De glimlach van de sirene')

Edele stenen legging week 12 juni 2017

Voor deze week trok ik de vier van pentagrammen, de zeven van staven en de dwaas uit de tarot en daarnaast hé … weer de bertrandiet! 

Voor het thema spirituele ontwikkeling krijgen je het advies deze week niet te veel vast te houden aan zekerheden. Daarnaast heb je wellicht het idee dat je je ofwel (teveel) moet verdedigen of dingen aan het afhouden bent. Het mag wat losser allemaal. Iets meer onbevangen. Spontaner. Iets meer van ‘laat maar waaien’. 

De bertrandiet gaat over spirituele ontwikkeling. Wat betekent dit eigenlijk? Enerzijds betekent dit dat het pad dat je momenteel volgt je helpt bij de ontwikkeling van je intuïtieve vermogens. Of dit nu gaat om ineens iets weten of om gevoeliger worden. Spirituele ontwikkeling gaat ook over het begrijpen van situaties in je leven. Het leven zelf snappen ook al snap je het soms niet. Accepteren dat de kwartjes dan later wel vallen waarom iets wel of niet is gebeurd. De steen is van een complexe samenstelling en houdt verband met de complexiteit van je leven. 
Hoewel het leven soms ingewikkeld kan zijn, gaat het erom dat je bepaalde kwesties licht opneemt. Dat je niet in angst verzand. Dat je niet op basis van angst keuzes maakt, maar op basis van je wens en hetgeen je het meest gelukkig maakt. Het gaat over loskomen van patronen en overtuigingen die je stil zetten. Dingen achter je laten zet van alles in beweging op je levenspad. Je mag loskomen van de mening van anderen en je niet meer druk maken om wat zij van jou vinden. Liefde en compassie ervaren voor anderen. 
Deze levenshouding maakt essentiële groei mogelijk, zowel op het gebied van persoonlijke ontwikkeling als in spiritueel en mediamiek opzicht. Als gevolg hiervan kan zich dan een nieuw talent aandienen. Dat talent kan zich trouwens ook uiten in meer zelfvertrouwen of ergens voor durven staan. 

De vier van pentagrammen gaat over krampachtigheid. En dat is nou net wat die spirituele ontwikkeling tegenhoudt. Zekerheden onder controle houden moet je dus eigenlijk niet willen. Ga het avontuur eens aan in plaats van op zoek te gaan naar die dingen die jou je zekerheid moeten bevestigen. Dus niet: wat kan ik nog meer bezitten, doen of erbij hebben om mij zekerder te voelen. Maar juist: wat kan ik doen om meer uit te proberen. Hoe kan ik mijn fantasie de vrije loop laten, hoe kan ik mij openen voor mijn dromen? 

Staven zeven laat je weten dat het nu om doorzettingsvermogen gaat. Niet omdraaien en ook niet treuzelen, nu doorstappen. De staven zeven heeft het niet eenvoudig, maar als hij in plaats van in de verdediging te schieten nu gewoon eens even rustig keek naar die zes andere staven, dan zag hij wat hij al bereikt heeft. Dan zou hij die zevende staaf er gewoon bij kunnen zetten en aan de volgende beginnen. Het lijkt er een beetje op alsof hij ineens beseft hoe ver hij al is en de angst hem om het hart slaat. Alsof hij het volgende tegenhoudt.

Nergens voor nodig. Ga door en houd je bezig met wat haalbaar is, zolang dit maar niet hetzelfde is als zekerheden verwerven. 
Doorstappen betekent in dit geval de dwaas. Even niet weten wat het volgende is. Het avontuur aangaan. Je krijgt nu eenmaal geen zekerheden over je volgende stap. 
Er zijn geen zekerheden. 
Die bestaan helemaal niet.

 

Tekst: Anneke Agterberg


Gerelateerd(e) boek(en)


Gerelateerd(e) auteur(s)

A3 boeken

Oosterveldweg 15
7274 DZ Geesteren
Nederland

T 0545 48 11 40
F 0545 48 11 35

info@A3boeken.nlA3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

Nieuws

15/10/2021 De volle maan van 20 oktober 2021
14/10/2021 Nederlandse rechten van 'How to Heal toxic Thoughts', Sandra Ingerman
10/10/2021 10 - 22 oktober 2021: het Gele Zon levenspad
07/10/2021 Wat een bijzondere kaarten!
 

Agenda