blackjack oyna casino metropol


 

A3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

U bent hier : A3 boeken Nieuws

Bekijk het filmpje
over dit boek

Alweer de 5e druk!

4e druk!

Een fotoalbum op facebook met foto's van boekenkasten met daarin boeken van A3 boeken. Nieuwe foto's zijn welkom!

Dit hartlabyrint
van Selma Sevenhuijsen
mag je overtekenen
en gebruiken zoveel
je maar wilt.
(uit: 'De glimlach van de sirene')

Echo's in een landschap

Gebeurtenissen in het verleden kunnen voelbare en zichtbare echo's achterlaten op plekken. Landschappen kunnen hierdoor misschien die zaken, mensen en/of handelingen aantrekken die passen bij vroegere situaties.
Ik ben nog steeds op onderzoek in (de binnenstad van) Amsterdam en volg de wegen van een Watervrouw, een watergodin zo je wilt, die ik meen te voelen, een die door bebouwing niet altijd even zichtbaar is. Tot nu toe onderzocht ik haar waterstroom tot en met de Kalverstraat, en nu heb ik het weer opgepakt waar ik even pauzeerde: de Heiligenweg.

foto: Linda Wormhoudt

Ik heb als kind gezwommen in het Heiligenbad dat hier ooit was en ik weet nog dat ik het een bizarre en vooral enge plek vond. Ik voelde daar vooral de aanwezigheid van de dood, maar dan een sluipende, zuigende dood, een onprettige dood.
Ik vermoed dat hier ooit misschien een gevaarlijke waterstroom was, misschien een waterkolk, een buiging in een rivier. Het is nog steeds een bizarre plek, hoewel het zwembad er niet meer is. Ze hebben er een (niet goed lopend) winkelcentrum neergezet. Foto: dit hangt boven je hoofd en is de ingang van het winkelcentrum.

De straat staat bekend om een aantal zaken: het zwembad, maar ook het mirakel van Amsterdam. En ik las net een artikel van iemand anders die dit ook niet zo’n fijne plek vond, hieronder vermeld. Ik ga verder zoeken.

“Bij het Koningsplein, tussen het Singel en de Kalverstraat, ligt de korte winkelstraat Heiligeweg. Deze leidde oorspronkelijk naar de Kapel ter Heilige Stede in de Kalverstraat, gebouwd op de plek waar zich in 1345 op 15 maart het Mirakel van Amsterdam voltrok (de heilige Hostie, door een stervende man uitgebraakt en in het vuur gegooid, bleef, oh wonder, ongeschonden). Deze Kapel was gebouwd als bedevaartskerk. Om de stroom pelgrims naar dit oord in goede banen te leiden werd vanaf Sloten een pad aangelegd, de Heilige Weg.” http://www.deleunstoel.nl/archief_artikelen.php?subrubriek_id=18&artikel_id=3362

Tekst en foto: Linda Wormhoudt


http://heiligebronnenindelagelanden.wordpress.com

Gerelateerd(e) boek(en)


Gerelateerd(e) auteur(s)

A3 boeken

Oosterveldweg 15
7274 DZ Geesteren
Nederland

T 0545 48 11 40
F 0545 48 11 35

info@A3boeken.nlA3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

Nieuws

03/03/2021 3-15 maart 2021: Blauwe Storm levenspad
23/02/2021 Zeer inspirerend
23/02/2021 De volle maan van 27 februari 2021
18/02/2021 18 februari - 2 maart 2021: Witte Wereldoverbrugger levenspad
 

Agenda