blackjack oyna casino metropol


 

A3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

U bent hier : A3 boeken Nieuws

Bekijk het filmpje
over dit boek

Alweer de 5e druk!

4e druk!

Een fotoalbum op facebook met foto's van boekenkasten met daarin boeken van A3 boeken. Nieuwe foto's zijn welkom!

Dit hartlabyrint
van Selma Sevenhuijsen
mag je overtekenen
en gebruiken zoveel
je maar wilt.
(uit: 'De glimlach van de sirene')

De waarheid is niet romantisch of heilig - recensie

Vanuit een fascinatie voor paddenstoelen en  planten met psycho-actieve stoffen komt Gerrit Jan Keizer in aanraking met Hildegard von Bingen. Hij vergelijkt  de bevindingen van anderen met zijn eigen onderzoek naar het gebruik van geestverruimende middelen en de rol die ze speelden in de vroeg christelijke periode. Hildegard bevond zich op een knooppunt in de tijd. Was Hildegard 50 jaar later geboren dan was ze hoogstwaarschijnlijk als heks verbrand. Ze blijkt een vrouw te zijn met een uitzonderlijke achtergrond en prestaties.

Wat ik in eerste instantie verstorend vond, was dat mijn sprookjesbeeld van deze bijzondere vrouw behoorlijk bijgesteld wordt. In dit boek kan ik Gerrit Jan er niet op betrappen dat hij een oordeel heeft over de levensloop van deze vrouw. Hij maakt voor het interpreteren van de feiten die over haar leven bekend zijn, gebruik van zijn kennis als klinisch psycholoog. Daarnaast draagt hij overvloedig aanwijzingen aan die ook visueel sterk wijzen in de richting van het gebruik van paddenstoelen binnen het christelijk geloof, zo overtuigend dat je je afvraagt hoe het mogelijk is dat je het niet eerder hebt gezien. Hij schetst een context van de tijdsgeest om op die manier te voorkomen dat we onze huidige werkelijkheid over het verleden leggen. Na het lezen blijft de realisatie hangen dat er naast het goede wat de kerk heeft gedaan en nog doet, er zoveel onderdrukt, gemanipuleerd en vernietigd is. Dit boek draagt bij aan de erkenning dat er geestverruimende middelen zijn gebruikt en dat we nu nog leven met de last van de inquisitie die ons stelselmatig heeft beroofd van het vertrouwen in alle kennis die op een andere manier vergaard is.

De waarheid is niet romantisch of heilig, daarom is het goed dat er een boek is dat meer van deze feiten aan het licht brengt. Een aanrader voor iedereen die geen genoegen neemt met ideaalbeelden.

Recensie: Margret Trompenaars, eigenares van CirceNatuurgeneeskunde en docent irisdiagnose aan de Hogeschool voor Natuurgeneeswijzen Arnhem (www.hvna-opleidingen.nl.), HNG en Europese Academie


Gerelateerd(e) boek(en)

A3 boeken

Oosterveldweg 15
7274 DZ Geesteren
Nederland

T 0545 48 11 40
F 0545 48 11 35

info@A3boeken.nlA3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

Nieuws

24/01/2021 De volle maan van 28 januari 2021
23/01/2021 23 januari - 4 februari 2021: het Gele Zon levenspad
11/01/2021 10 - 22 januari 2021: het Blauwe Hand levenspad - tips voor omgaan met ongemak
08/01/2021 De nieuwe maan van 13 januari 2021
 

Agenda