blackjack oyna casino metropol


 

A3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

U bent hier : A3 boeken Nieuws

Nu verkrijgbaar!

Speciaal voor
kinderen

Jaaa, ze zijn er!

Lichttaalkaarten!

De volle maan van 9 september 2014

Op het noordelijk halfrond is het inmiddels nazomer en de afname van het licht is steeds duidelijker merkbaar. De zonnestralen werken minder op ons bewustzijn in en hierdoor kunnen er meer onbewuste prikkels zijn. Dit kan leiden tot levendige dromen of onbestemde gevoelens aanwakkeren. Dit is een tijd van overgang: van buiten naar binnen, van warmte naar kou en van licht naar donker. Het drukkende nazomerweer geeft extra kans op onweersbuien. Daarom is dit de Maan van het Hemelvuur. Bliksem kun je symbolisch zien als een flits van inzicht. Probeer inzicht te krijgen in dromen, gevoelens, emoties en verlangens. Je eigen antwoorden vind je door te luisteren naar de informatie die van binnenuit komt. Het thema van deze maan is dan ook ‘inzicht en waarheid’.

De volle Maan staat in het waterteken Vissen. Hierdoor kun je je heel gevoelig en emotioneel voelen of als een spons de atmosfeer om je heen absorberen. In juli en augustus waren er geen ‘overgevoelige maanstanden’, die manen hadden meer te maken met inhoud en doen. Nu kunnen gevoelens volop naar boven komen en eruit stromen. Houd rekening met je eigen gevoeligheid, maar ook met van die van anderen. Woorden en beelden kunnen harder aankomen, drank kan zeer sentimenteel maken… Net zoals het voor een vis belangrijk is om in zuiver water te zwemmen, zo is het voor ons nu extra belangrijk om lijf en gevoelens zuiver te houden. Drink voldoende water, voed je met gezonde dingen, wees lief voor jezelf en anderen. Maan in Vissen kan ook betekenen dat je veel aanvoelt en jezelf wegcijfert om anderen te helpen. Het maakt intuïtief en het kan zijn dat je je meer aangetrokken voelt tot spirituele zaken.

De Zon schijnt licht op de Maan vanuit het tegenoverliggende sterrenbeeld Maagd. Dit brengt een zekere nuchterheid met zich mee en is dus een goede tegenhanger voor de gevoeligheid van Vissen. Het geeft ook de mogelijkheid te analyseren wat je voelt en daardoor kun je je binnenwereld beter begrijpen.

De Maan staat direct naast Cheiron, Dat maakt weetgierig en hulpvaardig, maar kan ook maken dat je meelijdt met de pijn van anderen. Er kunnen ook ineens oude pijnlijke of familiezaken uit je onderbewustzijn omhoog komen. Je weet zelf wat je nodig hebt (van jezelf en je omgeving), dus handel en communiceer daarnaar! Deze maanstand geeft hoop en werkt gunstig bij healing van innerlijke wonden. Maar daarvoor moet je ze wel onder ogen zien.

Dit is de laatste in de serie van drie supermanen (door de baan van de Maan staat ze veel dichter bij de Aarde en zien wij haar groter dan anders).
Al met al is dit een goede tijd om de diepte in te gaan bij jezelf. Je kunt onder het oppervlak van je ziel nu extra veel tegenkomen en beleven, zowel op het psychologische vlak als tijdens sjamanistische innerlijke reizen. Blijf geaard, scherm je voldoende af en droom!

Tekst en foto: Petra Stam
 


http://www.facebook.com/inhetlichtvandemaan

Gerelateerd(e) boek(en)


Gerelateerd(e) auteur(s)

A3 boeken

Oosterveldweg 15
7274 DZ Geesteren
Nederland

T 0545 48 11 40
F 0545 48 11 35

info@A3boeken.nlA3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

Nieuws

10/05/2022 De volle maan en maansverduistering van 16 mei 2022
06/05/2022 6 - 18 mei 2022: het Gele Ster levenspad
23/04/2022 23 april - 5 mei 2022: het Blauwe Adelaar levenspad
21/04/2022 De nieuwe maan en zonsverduistering van 20 april 2022
 

Agenda