blackjack oyna casino metropol


 

A3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

U bent hier : A3 boeken Nieuws

Nu verkrijgbaar!

Speciaal voor
kinderen

Jaaa, ze zijn er!

Lichttaalkaarten!

De volle maan van 6 november 2014

De Jachtmaan dankt haar naam aan het feit dat men vroeger in deze tijd op jacht ging om de wintervoorraden aan te vullen. Tegenwoordig hoeven we niet meer letterlijk op jacht. We kunnen wel stilstaan bij hoe we iets in handen kunnen krijgen, hoe we figuurlijk jacht kunnen maken op iets. Denk hierbij aan psychologische of spirituele doelen. Het thema bij deze maan is ‘overleven en transformatie’.

De Maan staat in het aardeteken Stier. Dit geeft behoefte aan standvastigheid, warmte, genot en maakt hartelijk en charmant. Het zoeken naar emotionele zekerheid kan echter leiden tot koppigheid, vasthoudendheid of weg-eten van emoties.

De Zon schijnt licht op de Maan vanuit Schorpioen en dat wekt de behoefte aan magie, diepgang en passie. Dit is de tijd waarin de uiterlijke natuur sterft. Stier wil vasthouden aan wat er is of was, terwijl Schorpioen als het ware bereid is te sterven voor een hoger doel. Beide tekens zijn gericht op stabiliteit, maar elk vanuit hun eigen ervaring en overtuiging. Dit kan voelen als twee tegenstrijdigheden die je nu ook in jezelf kunt ervaren.

 

Venus staat net als de Zon ook in Schorpioen, recht tegenover de Maan. Dit legt weer eens de nadruk op relaties. Wat is de ideale relatie voor jou? Heb je die of wens je die? Wil je zekerheid en liever vasthouden aan wat bekend is of durf je een risico te nemen om meer intensiteit, diepgang of passie te krijgen? Je kunt je verscheurd voelen tussen de behoefte aan geborgenheid en de zinnelijke lokroep…

Jupiter staat vierkant Maan, Zon en Venus. Het kan een gevoel geven van rijkdom, geluk en zelfvertrouwen, maar omdat een vierkant geen harmonisch aspect is, moet je jezelf eigenlijk deze vragen stellen: Op welk gebied overschat je jezelf? Welke gaten vul je buiten jezelf (bijvoorbeeld door veel te eten, geld te verspillen, naar complimentjes te vissen, etc.)? Zijn er grootse plannen waarvan je beseft dat je die je toch nooit zult uitvoeren?

Richt je aandacht tijdens deze volle maan op zaken die je wilt najagen en op wat je in jezelf wilt laten overleven en transformeren de komende maanden. Voel of luister ook wat de niet-zichtbare wereld je duidelijk wil maken – zie tekens, luister naar dromen en raad van voorouders.

Tekst en fotocollage: Petra Stam

 


Gerelateerd(e) boek(en)


Gerelateerd(e) auteur(s)

A3 boeken

Oosterveldweg 15
7274 DZ Geesteren
Nederland

T 0545 48 11 40
F 0545 48 11 35

info@A3boeken.nlA3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

Nieuws

10/05/2022 De volle maan en maansverduistering van 16 mei 2022
06/05/2022 6 - 18 mei 2022: het Gele Ster levenspad
23/04/2022 23 april - 5 mei 2022: het Blauwe Adelaar levenspad
21/04/2022 De nieuwe maan en zonsverduistering van 20 april 2022
 

Agenda