blackjack oyna casino metropol


 

A3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

U bent hier : A3 boeken Nieuws

Nu verkrijgbaar!

Speciaal voor
kinderen

Jaaa, ze zijn er!

Lichttaalkaarten!

De volle maan van 4 november 2017

De volle maan van 4 november is de Jachtmaan. Wij hoeven al lang niet meer letterlijk op jacht om te overleven, maar kunnen in deze tijd wel stilstaan bij de vraag waarop we jacht zouden willen maken of wat we juist weg willen jagen uit ons leven. In de natuur is dit de tijd dat het oude vergaat en wordt verteerd. Maar wat sterk is, zal overleven in de onzichtbare wereld en voeding zijn voor een nieuwe fase in je leven. 

Het thema bij de Jachtmaan is ‘overleven en transformatie’. In de overgang naar een nieuwe vorm is het belangrijk jezelf de tijd te geven om iets nieuws in jezelf te laten groeien. De donkere tijd van het jaar is aangevangen en voor onze voorouders, de Kelten, was dit moment (Samhain of Halloween) het begin van de winter en tevens van het nieuwe jaar. Kijk in je eigen leven, maar ook in je voorouderlijke lijn en evalueer. Welke lessen heb je doorgekregen? Welke mechanismen wil je achterlaten en welke wil je meenemen? Hoe kun je daar op jouw eigen manier vorm aan geven? Welke verandering is nodig om uit een oud patroon te stappen of een nieuwe start te maken?

De Maan staat in Stier, wat gemoedelijk en sensueel maakt, behoefte aan gezelligheid en genot geeft (vooral lekker eten), maar ook trager kan maken omdat de behoefte aan verandering niet bepaald groot is. De Zon in Schorpioen zegt: loslaten, veranderen! Maar de Maan in Stier maant tot vasthouden aan oude of bekende veiligheid. Als je het dilemma van vasthouden of loslaten in jezelf herkent, bedenk dan per onderdeel: belemmert dit je in je groei of zal het jou juist helpen om je te laten groeien? Zo kun je streven naar vernieuwing zonder dat je je onnodig vastklampt aan iets ouds of juist je kracht vergeet in te zetten.

De Maan en Neptunus staan harmonieus, wat dromerig, gevoelig en artistiek maakt. Het vermogen om op te gaan in een ideaal, partner of ervaring is groot, vooral als het verbonden is met een mystieke ervaring. Onder deze hemel wordt alles dieper en intenser ervaren. Maak ook steeds tijd om je af te stemmen op jezelf, want afhankelijk worden van iets of iemand buiten jezelf zal op de lange duur geen vreugde of kracht geven.
De Maan staat onharmonisch ten opzichte van de asteroïde Ceres. Dat kan maken dat je jouw (emotionele) behoeften aan de kant zet om maar geliefd te zijn bij anderen of uit angst voor verlies, afwijzing of isolatie. Het is belangrijk te beseffen wat jij nodig hebt en wat anderen nodig hebben, en daar een middenweg in te vinden die goed is voor beiden. Zoek dus in deze tijd vooral de mensen op bij wie je je goed voelt en van wie je weet dat zij jou voeden en andersom.

Zon, Mercurius en Jupiter staan in Schorpioen, het teken dat een tweede, hoger beeld in zich draagt, namelijk Adelaar: die kan het lage deel overstijgen en maken dat ware transformatie kan plaatsvinden. De heerser van Schorpioen is Pluto en die staat (nog steeds en nog een tijd) dicht bij asteroïde Juno. Daardoor kun je diepe persoonlijke transformaties en healing ondergaan in een relatie. Ook hier geldt weer dat gelijkwaardigheid belangrijk is.

Tekst en foto: Petra Stam


Gerelateerd(e) boek(en)


Gerelateerd(e) auteur(s)

A3 boeken

Oosterveldweg 15
7274 DZ Geesteren
Nederland

T 0545 48 11 40
F 0545 48 11 35

info@A3boeken.nlA3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

Nieuws

10/05/2022 De volle maan en maansverduistering van 16 mei 2022
06/05/2022 6 - 18 mei 2022: het Gele Ster levenspad
23/04/2022 23 april - 5 mei 2022: het Blauwe Adelaar levenspad
21/04/2022 De nieuwe maan en zonsverduistering van 20 april 2022
 

Agenda