blackjack oyna casino metropol


 

A3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

U bent hier : A3 boeken Nieuws

Nu verkrijgbaar!

Speciaal voor
kinderen

Jaaa, ze zijn er!

Lichttaalkaarten!

De volle maan van 31 juli 2015

De tweede volle maan van juli is de Graanmaan, omdat rond deze tijd de eerste gewassen (vooral graan) worden geoogst. Het is een tijd om dankbaar te zijn voor de overvloed die het land ons schenkt. Sta in deze tijd ook stil bij je eigen bestemming en geoogste successen. Het hele proces van groei en rijping kun je ook bij jezelf herkennen. Wat kun je nu oogsten doordat je je hebt ingezet en processen hebt doorlopen? Het thema bij deze maan is: overvloed en bestemming.

De volle maan staat in het teken Waterman. Omgaan met gevoelens en emoties (Maan) kan lastig zijn als de drang naar vrijheid en onafhankelijkheid (Waterman) een erg grote rol spelen. Het kan zijn dat je hierdoor afstandelijk of grillig overkomt. Zoek vernieuwing niet per se buiten jezelf, maar vooral in jezelf. Je intuïtie kan voortreffelijk werken – als je maar de tijd neemt om ernaar te luisteren! Je kunt ook flitsende ingevingen hebben die een oude overtuiging op haar grondvesten doet schudden. Pas je inzichten daadwerkelijk toe, anders bouw je luchtkastelen.

De Zon schijnt licht op de Maan vanuit het tegenoverliggende sterrenbeeld Leeuw. Temperament, passie, warmte, creativiteit en expressie worden op de Maan afgevuurd. De Dramakoning (Zon) staat tegenover de Sneeuwkoningin (Maan) – soms smelt zij en dan verkilt hij…

Neptunus werpt bij tijd en wijlen vaagheid op: het ene moment kun je mystieke ervaring opdoen of wensen, het andere moment wil je vluchten omdat je dit mist.

Venus staat ten tijde van de volle maan in Maagd, maar ze gaat die dag om 17:27 uur van Maagd naar Leeuw en blijft daar tot en met 8 oktober. Ze loopt retrograde (achteruit) van 25 juli tot en met 5 september - zie het artikel over Venus retrograde.

Uranus staat vierkant Mars en dit zou kunnen leiden tot plotse of rebelse acties op vrijheidsidealen. Maar Mars staat in Kreeft en houdt liever vast aan de oude vertrouwde manier van doen. Ook hier geldt: doe iets met geweldige ingevingen en nieuwe oplossingen! Je kunt ze ook opschrijven voor later: vanaf 9 augustus loopt Mars in Leeuw en dat is een goede tijd voor actie.

Eenzelfde soort dilemma ontstaat doordat Jupiter vierkant Saturnus staat (hoogtepunt op 3 augustus): dit is de strijd tussen ‘alles bij het oude (saaie maar) vertrouwde laten’ versus ‘gaan voor horizonverbredende, nieuwe sprankelende veranderingen’. Weet het, maak afwegingen en bewuste keuzes!

Venus, Saturnus, Uranus, Neptunus, Pluto en Cheiron lopen retrograde momenteel. Het is een tijd van inkeer, zeker als het gaat over grote processen in je leven. Maak tijd om zelfkennis op te doen, krijg zicht op en doorbreek oude (familie)patronen, onderzoek hoe en ontdek dat je zelf de meester bent van jouw bestemming. Vier je overvloed en leef je bestemming!

Tekst en afbeelding: Petra Stam


Gerelateerd(e) boek(en)


Gerelateerd(e) auteur(s)

A3 boeken

Oosterveldweg 15
7274 DZ Geesteren
Nederland

T 0545 48 11 40
F 0545 48 11 35

info@A3boeken.nlA3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

Nieuws

10/05/2022 De volle maan en maansverduistering van 16 mei 2022
06/05/2022 6 - 18 mei 2022: het Gele Ster levenspad
23/04/2022 23 april - 5 mei 2022: het Blauwe Adelaar levenspad
21/04/2022 De nieuwe maan en zonsverduistering van 20 april 2022
 

Agenda