blackjack oyna casino metropol


 

A3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

U bent hier : A3 boeken Nieuws

Help je ook mee
dieren in nood helpen?

Bekijk het filmpje
over dit boek

Alweer de 4e druk!

Een fotoalbum op facebook met foto's van boekenkasten met daarin boeken van A3 boeken. Nieuwe foto's zijn welkom!

Dit hartlabyrint
van Selma Sevenhuijsen
mag je overtekenen
en gebruiken zoveel
je maar wilt.
(uit: 'De glimlach van de sirene')

De volle maan van 29 oktober 2012

Deze volle maan is de Jachtmaan en geeft aan dat men in vroeger tijden op jacht ging om de wintervoorraden aan te vullen. In deze tijd overleven we ook wel zonder de jacht en kan de nadruk worden gelegd op de figuurlijke jacht: Wat wil je in handen krijgen? Hoe verkrijg je dat wat je najaagt?

De Maan staat maandag in het sterrenbeeld Stier en legt de nadruk op (samen) genieten en de behoefte aan een gevoel van geborgenheid en veiligheid, het thema ‘overvloed of gemis’ en dat wat van waarde is (denk aan geld, eigenwaarde en talenten). Maar de Zon schijnt licht op de Maan vanuit het tegenoverliggende sterrenbeeld Schorpioen en richt daardoor ook de aandacht op het innerlijke, intieme en verborgen leven: de behoefte om de diepte in te gaan, psychologisch onderzoek, alles intens voelen en beleven. Samen beïnvloeden aardeteken Stier en waterteken Schorpioen deze maanenergie en vormen ze een polariteit tussen de uiterlijke en innerlijke mysteries.

Dit is de tijd dat de mythische Persephone de onderwereld betreedt. Hades had haar geschaakt en meegenomen naar zijn onderaardse rijk. Haar moeder, Demeter, zocht wanhopig en liet de Aarde aan haar lot over. Om de Aarde te redden was Hades min of meer verplicht om Persephone weer te laten gaan. Maar voordat ze vertrok, gaf hij haar enkele zaden van een granaatappel te eten. Zo verbond hij haar enkele maanden per jaar aan zijn rijk. In de herfst en winter was ze Koningin van de Onderwereld en in de vroege lente kwam ze weer boven de grond. Persephone was een deel van beide werelden en had via de granaatappel toegang tot de diepe geheimen en mysteries van het leven gekregen.

Dit is een interessante maantijd om te onderzoeken hoe je aardse zekerheden met verborgen mysterieuze krachten kunt combineren. Het verboden fruit kan binnen handbereik zijn en lokken. Stier zegt: niet pakken, stel je zekerheden veilig! Schorpioen zegt: neem een hap, het zal levensgeheimen openbaren en een nieuw soort bewustzijn brengen! En beide hebben gelijk…

Geniet, maar maak ook tijd om af te dalen in je eigen onderwereld (je onderbewuste). Pas als je jezelf kent, kun je beslissen wat je wilt laten overleven of wilt transformeren, wat je wilt najagen of juist wegjagen de komende maanden.

One night, one night our lord,
Tells us to drink the best wine first
He's the god of love, every night
And for us, what's there not to love?

Meer over deze maan, tips en praktische doelen of rituelen, natuurfeesten, mythologie- en sprookjesduidingen, symboliek, bomen, tarot en astrologie in het boek ‘In het licht van de Maan’.

 


Gerelateerd(e) boek(en)


Gerelateerd(e) auteur(s)

A3 boeken

Oosterveldweg 15
7274 DZ Geesteren
Nederland

T 0545 48 11 40
F 0545 48 11 35

info@A3boeken.nlA3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

Nieuws

17/06/2019 17 - 29 juni 2019: het Blauwe Adelaar levenspad
13/06/2019 De volle maan van 17 juni 2019
05/06/2019 4 - 16 juni 2019: het Witte Wind levenspad
30/05/2019 De nieuwe maan van 3 juni 2019
 

Agenda