blackjack oyna casino metropol


 

A3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

U bent hier : A3 boeken Nieuws

Help je ook mee
dieren in nood helpen?

Bekijk het filmpje
over dit boek

Alweer de 4e druk!

Een fotoalbum op facebook met foto's van boekenkasten met daarin boeken van A3 boeken. Nieuwe foto's zijn welkom!

Dit hartlabyrint
van Selma Sevenhuijsen
mag je overtekenen
en gebruiken zoveel
je maar wilt.
(uit: 'De glimlach van de sirene')

De volle maan van 28 december 2012

Dit is de Maan van de Langste Nacht, de eerste volle maan na Midwinter in het prille toenemende licht. Zeker na 21 december kan het gevoel ‘weg met het oude, hier met het nieuwe’ sterk leven. Maar het donker is niet zomaar ineens weg, net zoals de hogere dimensie van begrip en spiritualiteit niet ineens neerdaalt over de hele mensheid.

Het kost tijd en het vraagt geduld. Het kan zelfs zijn dat de uitersten (de tegenpolen) eerst nog duidelijker zichtbaar of voelbaar worden, zowel binnen als buiten jezelf. Heb geduld met jezelf. Bewustzijn en gewoonten die zijn opgebouwd over de jaren of (in het groot) eeuwen kunnen niet zomaar ineens veranderen. Toch zal de transformatie zich doorzetten, langzaam maar zeker; het licht komt terug en de onderste steen zal wel degelijk bovenkomen.

De Maan staat in het sterrenbeeld Kreeft en geeft aan dat de nadruk op familie en dierbaren zal liggen. Met wie wil jij tijd doorbrengen de komende tijd? Is dat degene met wie je deze (feest)dagen in werkelijkheid zult samenzijn?

De Maan is tevens de heerser van het waterteken Kreeft en dus over gevoelens en emoties. Die kunnen extra aan de oppervlakte komen, vooral als ze eerst waren weggestopt. In relaties en naar familie toe kan de waarheid bovenkomen. Water, regen, tranen, emotionele vloedgolven… ze kunnen overheersend zijn. Wees mild naar jezelf, maar probeer je gevoelens wel te begrijpen en te erkennen. De volle maan helpt je hierbij, dus laat haar energie toe. Zet je vrouwelijke kwaliteiten in zonder dat je jezelf wegcijfert.

De Zon staat in tegengestelde richting en schijnt zijn licht vanuit het aardeteken Steenbok op de Maan. Dit kan het gevoel geven dat je verplichtingen hebt (vooral naar familie toe), de uitersten - vrouwelijk, subjectief (Kreeft) en gestructureerd, mannelijk en objectief (Steenbok) - worden belicht. Dit geeft je de mogelijkheid om de innerlijke ouder of zakelijke autoriteit ook af en toe de regie te geven, zodat er geen constante emotionele overstroming ontstaat.

De Maan staat ook lijnrecht tegenover Pluto, wat emotionele uitbarstingen en wantrouwen kan veroorzaken. Intense, maar kwetsbare gevoelens kunnen (gewild of ongewild) toch plotseling aan het licht komen. Je eigen gevoelens en geheimen stop je liever weg, maar die van een ander kunnen zichtbaar zijn. In het groot kan het betekenen dat er weer bezoedelde zaken aan het licht komen…

Richt je tijdens deze volle maan op je dromen en gevoelens. Een droom kan niet uitkomen zonder dat je eerst een droom had! Van welke droomzaadjes ben je je bewust geworden? Wat verlang je precies? Laat je gevoelens stromen en naar buiten komen, sluit ze niet op. Zet ze in het licht, zodat je een eerste bewuste stap kunt zetten, een actie die aangeeft dat je werkelijk ergens voor gaat. Het kan een kleine stap zijn, maar laat het een eerste echte beweging zijn op weg naar jouw persoonlijke top. Probeer daarbij de balans te vinden tussen uitersten als voorwaardelijk en onvoorwaardelijk, verplichting en verlangen, onafhankelijkheid en afhankelijkheid, het publieke leven en het veilige thuisleven. Geef de energie die zich in jou heeft opgebouwd de afgelopen tijd een richting. En vergeet niet dat deze maanenergie ook gunstig is voor geliefden en romances; ook hierin kunnen dromen zich beginnen te manifesteren.

Meer over deze maan, tips en praktische doelen of rituelen, natuurfeesten, mythologie- en sprookjesduidingen, symboliek, bomen, tarot en astrologie in ‘In het licht van de Maan - handboek vieringen, symboliek en bewustzijn’

De boekenpagina op FB: http://facebook.com/inhetlichtvandeMaan


Gerelateerd(e) boek(en)


Gerelateerd(e) auteur(s)

A3 boeken

Oosterveldweg 15
7274 DZ Geesteren
Nederland

T 0545 48 11 40
F 0545 48 11 35

info@A3boeken.nlA3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

Nieuws

17/06/2019 17 - 29 juni 2019: het Blauwe Adelaar levenspad
13/06/2019 De volle maan van 17 juni 2019
05/06/2019 4 - 16 juni 2019: het Witte Wind levenspad
30/05/2019 De nieuwe maan van 3 juni 2019
 

Agenda