blackjack oyna casino metropol


 

A3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

U bent hier : A3 boeken Nieuws

Nu verkrijgbaar!

Speciaal voor
kinderen

Jaaa, ze zijn er!

Lichttaalkaarten!

De volle maan van 23 november 2018

Deze volle maan wordt de Bloedmaan of de Offermaan genoemd en draagt het thema ‘wijsheid, offer’. Een offer is iets van jezelf dat je vrijwillig en respectvol weggeeft zonder er per se iets voor terug te vragen. Dat kan in materiële vorm, maar ook in de vorm van hulp of steun. Als je de Aarde, de natuur met haar mineralen, planten, dieren en mensen beschouwt als bezield, voel je dat je daar zelf deel van uitmaakt en zul je er met meer respect mee omgaan. Let eens extra op wat je eet of koopt – zijn daar vrijwillige of onvrijwillige offers voor gebracht? Hoe sta je daar tegenover? Help jij mee de wereld een betere plek te maken voor al wat leeft of ben je gemakzuchtig? Wat je zaait, zul je oogsten. Dit is de tijd om je aandacht te richten op nieuwe droomzaadjes, die je zowel voor jezelf als voor het grote goed kunt gaan zaaien. Uit bijvoorbeeld jouw dankbaarheid naar iemand, steun een mens of een plek, breng een offer. Bedenk ook waarvoor je jezelf kunt bedanken. Laat dit een tijd van  innerlijke groei zijn. Neem rust en tijd om opgedane kennis om te zetten in wijsheid. Walk your talk.

De Maan staat in Tweelingen. Dit vergroot de behoefte aan contact en informatie: je bent waarschijnlijk liever in gezelschap van anderen dan alleen, bent snel(ler) verveeld, nieuwsgierig en leergierig, reislustig en spraakzaam. Het is een goed moment om een cursus of studie op te pakken. De Maan in dit luchtteken geeft de behoefte om te praten over je gevoel. Misschien moet je zelfs ervoor oppassen dat je teveel praat. Omdat je emoties met je verstand probeert te begrijpen, zul je niet wild en emotioneel handelen maar juist vanuit kalmte kunnen zien wat er werkelijk speelt. De Zon schijnt licht op de Maan vanuit Boogschutter. Dit kan de onrust vergroten, want je voelt de drang om uiterlijke en innerlijke horizonnen te verruimen. Door een actuele levensles te onderzoeken kun je tijdens deze volle maan een helder zicht krijgen op een diepere laag in jezelf. Als je informatie omzet in hogere kennis en deze verbindt aan je intuïtie of hoger weten, vergroot je je innerlijk weten en leef je meer vanuit je authentieke zelf.

De Maan staat tegenover Jupiter, wat de Boogschutter-invloeden versterkt (omdat deze planeet de heerser is van Boogschutter). Het maakt opgewekt, snel op alle gebieden en geeft de behoefte om alles te willen meemaken. Dit kan natuurlijk omslaan in overdrijving, te ver gaan, bijvoorbeeld door alleen te doen wat jij wilt of niet van ophouden weten (denk aan ervaringen opdoen, eten, feesten, etc.). Zelfdiscipline is een actuele les!
De Maan en Mars staan vierkant, wat ook niet helpt om je rust te bewaren. Hierdoor kun je snel geprikkeld zijn en overreageren op iedere emotie die je ervaart. Vooral boosheid wordt (te) snel geuit. Door te ‘vechten’ voor iets in plaats van tegen iets, kun je deze energie constructief gebruiken. Als je toch overweldigd wordt door je gevoel, kan een pas op de plaats helpen om helderheid te verkrijgen over de te ondernemen actie. Ook Mars en Jupiter staan vierkant, dit kan prikkelbaar maken, waaghalzig, excessief of maakt dat je fanatiek jouw overtuigingen deelt. Vermijd gokken en handel pas als je zeker bent van je zaak. Hoewel je innerlijk vuur kan ontbranden, is het ook in dit opzicht goed om een pas op de plaats te maken voor je je zwaard oppakt om korte metten te maken met iets, iemand of een opvatting. Bezint eer ge begint…

Tekst en foto: Petra Stam


Gerelateerd(e) boek(en)


Gerelateerd(e) auteur(s)

A3 boeken

Oosterveldweg 15
7274 DZ Geesteren
Nederland

T 0545 48 11 40
F 0545 48 11 35

info@A3boeken.nlA3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

Nieuws

10/05/2022 De volle maan en maansverduistering van 16 mei 2022
06/05/2022 6 - 18 mei 2022: het Gele Ster levenspad
23/04/2022 23 april - 5 mei 2022: het Blauwe Adelaar levenspad
21/04/2022 De nieuwe maan en zonsverduistering van 20 april 2022
 

Agenda