blackjack oyna casino metropol


 

A3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

U bent hier : A3 boeken Nieuws

Nu verkrijgbaar!

Speciaal voor
kinderen

Jaaa, ze zijn er!

Lichttaalkaarten!

De volle maan van 22 december 2018

Dit is de eerste volle maan na Midwinter. Op de 21e (om 23:23 uur) gaat de Zon naar Steenbok en dan is de dag het kortst en de nacht het langst. Vanaf de 22e zullen de dagen heel langzaam weer langer worden. De Maan van de Langste Nacht heeft het thema ‘de deur naar een nieuw begin’. Het is een evaluatiepunt, een moment om de balans op te maken en te bepalen hoe je een volgende cyclus wilt vormgeven. Daarvoor kijk je terug naar wat goed ging (op dat gebied kun je het blijven doen wat je al deed) en naar wat niet is zoals je het wenst – daar is een andere aanpak gewenst. Als jij namelijk dingen anders doet,  zal het gevolg ook anders zijn. Door bewust mee te spinnen aan je levensdraden en er verantwoordelijkheid voor te nemen, zul je ervaren dat je medeschepper bent of wordt van je leven. 

De Maan staat (vanaf 17:28 uur) op 0 graden Kreeft. Dit sterrenbeeld is het nauwst verbonden met de Maan, waardoor het ‘thuis’ voelt. Gevoelens spelen een belangrijker rol dan logisch denken. Kritiek is echter moeilijk te verdragen, vooral als je het gevoel hebt dat niet je actie maar jij als persoon wordt bekritiseerd. Onderzoek eens aan welke ideeën of standpunten je erg gehecht bent en of dat nog relevant is. Je gevoeligheid voor de gevoelens van andere mensen maakt dat je weet wat er in de ander omgaat; daardoor kun je sneller bezorgd of beschermend zijn. De Zon schijnt licht op de Maan vanuit het tegenoverliggende sterrenbeeld Steenbok. Dat helpt om afstand te nemen van je emoties en je praktisch te richten op de ambitie die je momenteel voor ogen hebt.

De enige planeet die een verbinding met de volle maan maakt, is Uranus. Hierdoor sta je open voor vernieuwing of verandering en ben je klaar om nieuwe wegen te gaan bewandelen. Dit is dé tijd om uit een bepaalde routine te stappen of een oude gewoonte los te laten als die toch niet echt tot iets leidde. Luister naar je intuïtie en vertrouw op de flitsende inzichten die je hebt als je voor een keuze staat. Pak kansen aan als die je helpen om jouw (unieke) richting in te slaan.
Asteroïde (centaur) Pholus staat direct naast de Zon en tegenover de volle maan. Pholus zorgt ervoor dat je vragen gaat stellen. Check in je familie(lijn): wat speelt jou nog parten? Welke routine werd door je familie of voorouders niet ter discussie gesteld? Welke oude vaste vorm of gewoonte wil jij nu doorbreken en wat moet je daarvoor in jezelf ontwikkelen? Pholus helpt je over een drempel te stappen. Die stap kan onherroepelijk zijn, maar helpt je wel een basis in jezelf te leggen en van daaruit bruggen slaan naar nieuwe paden. In eerste instantie kun je vooral zien hoe jij het níet wilt doen (juist niet op de manier zoals jij bent opgevoed); richt je dan vooral ook op hoe je iets wél wilt. Dit aspect speelt ook nog tijdens de Kerst, als de Maan in Leeuw staat en dramatisch kan maken…

Tekst en foto: Petra Stam 


Gerelateerd(e) boek(en)


Gerelateerd(e) auteur(s)

A3 boeken

Oosterveldweg 15
7274 DZ Geesteren
Nederland

T 0545 48 11 40
F 0545 48 11 35

info@A3boeken.nlA3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

Nieuws

10/05/2022 De volle maan en maansverduistering van 16 mei 2022
06/05/2022 6 - 18 mei 2022: het Gele Ster levenspad
23/04/2022 23 april - 5 mei 2022: het Blauwe Adelaar levenspad
21/04/2022 De nieuwe maan en zonsverduistering van 20 april 2022
 

Agenda