blackjack oyna casino metropol


 

A3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

U bent hier : A3 boeken Nieuws

Help je ook mee
dieren in nood helpen?

Bekijk het filmpje
over dit boek

Alweer de 4e druk!

Een fotoalbum op facebook met foto's van boekenkasten met daarin boeken van A3 boeken. Nieuwe foto's zijn welkom!

Dit hartlabyrint
van Selma Sevenhuijsen
mag je overtekenen
en gebruiken zoveel
je maar wilt.
(uit: 'De glimlach van de sirene')

De volle maan van 17 november 2013

Deze volle maan wordt de Bloedmaan genoemd en heeft het thema ‘wijsheid en offer’. Dit was de tijd om een offer te brengen om de goden en de Aarde te danken voor de oogst. In de natuur is alles stil en in zichzelf teruggetrokken. Haar winterslaap lijkt op de dood, maar dat is slechts schijn. In haar buik slaapt het zaad, de hoop voor het nieuwe leven. Dit is de tijd voor innerlijke groei, de tijd om kennis om te zetten in wijsheid. Door in deze tijd ook vrijwillig en respectvol iets van jezelf (!) weg te geven of op te offeren, creëer je ruimte om bewust tijd en aandacht aan jouw verbinding met het hogere, geestelijke of goddelijke te besteden.

De volle maan staat in het sterrenbeeld Stier, wat toewijding en doorzettingsvermogen geeft, alsmede de behoefte om te genieten van het goede aardse leven en dat vast te houden. De Zon schijnt licht op de Maan vanuit Schorpioen en wekt het verlangen naar diepgang, intensiteit en transformatie.

De les bij deze maan is: het werkelijk onderzoeken (zelfreflectie) wat de oorzaak is van een innerlijke beroering, van onrust, van eventuele destructieve stukken in jezelf. Neem de tijd om patronen in jezelf die je tegenhouden in je ontwikkeling te herkennen. Dit vraagt om zielenonderzoek: kijk je ziel in de ogen en (h)erken de wensen die hier huizen. Wees als de prins (de bewuste geest) die de doornstruiken moet weghakken en laag na laag van zijn Zelf betreedt voordat hij de prinses (de ziel) bereikt. Het is het zeker waard, want het helpt je je vleugels te vinden en uit te slaan!

Dualiteit kan nadrukkelijk worden ervaren, zowel in de buiten- als in de binnenwereld. Vlucht niet voor de diepe lagen in jezelf, maar onderzoek je schaduw. Je kunt slechts zo hoog gaan als je diep kunt gaan. Als je je alleen richt op het licht en je eigen onderwereld (onderbewuste) buiten beschouwing laat, ben je niet werkelijk in verbinding met de verschillende lagen in jezelf, dan weet je niet werkelijk en kun je illusies over licht(werk) ervaren of verspreiden…

De stand van Venus en Pluto (dicht bij elkaar), is te vergelijken met de mythe van Persephone en Hades: de onschuldige jonge vrouw die werd geschaakt door de god van de Onderwereld, die de koningin werd en kennis verkreeg over het Grote Mysterie. Dit aspect kan zich in het dagelijks leven uiten in het verlangen naar een intense liefdeservaring. Voor relaties geldt: onderzoek je gevoelens, je verlangens én de realiteit. Wat heb je nodig?

Probeer de balans te bewaren tussen genieten en diepgang, dromen en strategie. Het is een goede tijd om een richting te kiezen die bij je past en daarvoor te gaan. Luister naar je dromen (overdag en ’s nachts) en luister naar je intuïtie – hierin kunnen sleutels worden aangereikt als je voor een beslissing staat.

“The wings that you chopped off our backs are starting to grow…
Just thought you should know.”
Nanuchka – ‘One of us’ 

Tekst en foto: Petra Stam

 


https://www.facebook.com/inhetlichtvandeMaan

Gerelateerd(e) boek(en)


Gerelateerd(e) auteur(s)

A3 boeken

Oosterveldweg 15
7274 DZ Geesteren
Nederland

T 0545 48 11 40
F 0545 48 11 35

info@A3boeken.nlA3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

Nieuws

19/02/2020 19 februari - 3 maart 2020: het Witte Wind levenspad
18/02/2020 Ontwikkel je intuïtie - recensie
12/02/2020 Het lied van de bij - recensie
07/02/2020 6 - 18 februari 2020: het Rode Maan levenspad
 

Agenda