blackjack oyna casino metropol


 

A3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

U bent hier : A3 boeken Nieuws

Help je ook mee
dieren in nood helpen?

Bekijk het filmpje
over dit boek

Alweer de 4e druk!

Een fotoalbum op facebook met foto's van boekenkasten met daarin boeken van A3 boeken. Nieuwe foto's zijn welkom!

Dit hartlabyrint
van Selma Sevenhuijsen
mag je overtekenen
en gebruiken zoveel
je maar wilt.
(uit: 'De glimlach van de sirene')

De volle maan van 17 december 2013

Deze volle maan wordt de Boommaan genoemd en deze naam verwijst naar de groenblijvende bomen die symbool staan voor onsterfelijkheid en de eeuwige levensgeest. Om daar direct bij stil te staan, werd een naaldboom in huis gehaald. De kaarsjes erin symboliseren het licht dat als het ware wordt binnengehaald. Midwinter (21 december) is de geboorte van de Zon, het keerpunt waarna het licht weer dagelijks gaat toenemen. De glinsterende bollen erin stellen de verbinding met en de eigenschappen van de Zon, de Maan en planeten voor. Een mooie tijd om stil te staan bij je eigen wortels, de plek die je inneemt in de wereld en je wensen voor het komende jaar.

De Maan staat in het sterrenbeeld Tweelingen en wakkert nieuwsgierigheid aan, de behoefte om kennis op te doen, overal iets van te (willen) weten en communicatie. Het is een goede tijd om een cursus of studie op te pakken. Probeer het echter niet te oppervlakkig te houden, want juist nu heb je de mogelijkheid om je zelfkennis te vergroten. Probeer de balans te vinden tussen gehecht zijn en ongebonden zijn.
De Zon schijnt vanuit Boogschutter licht op de Maan, wat nog meer dorst geeft naar kennis: filosoferen, het bestuderen van levensvragen, visie verbreden alsook het nastreven van vrijheid.

Het is een tijd van “druk, druk”, alles willen leren en weten, met van alles tegelijk bezig zijn. Tweelingen geeft al aan, dat er twee kanten aan deze maan zijn: praten, babbelen, grappen, niks aan de hand… maar er kan ook gedoe zijn met woorden: misverstanden, plots nieuws over een verandering. Bovendien gaat op de dag van de volle maan Uranus weer ‘recht lopen’ en dan komt vooral dat wat is weggestopt, naar boven, omdat het ongezond of onhoudbaar is om het nog langer binnen te houden. Het zou je als het ware kunnen vergiftigen! Probeer direct te zijn, ‘get it out of your system’, zodat je niet teveel op je lever hebt.

Jupiter en Saturnus vormen een harmonisch aspect en dat helpt de middenweg te vinden of houden tijdens de feestdagen. Echter, vanaf 21 december tot en met 30 januari loopt Venus retrograde (‘achteruit’). De energie van verleiding, een oplaaiende liefde(srelatie) en verlangen naar luxe hangen in de lucht. Er is behoefte aan echte, ware liefde of een karmische connectie. Creatieve expressie kan de boventoon voeren met als doel de binnenwereld tot uitdrukking te brengen (muziek, gedichten, etc.). Maar ook op relationeel gebied geldt: wat in een bestaande relatie is onderdrukt of onopgelost, kan omhoog komen. Ook een roze laagje glazuur is maar tot een bepaalde datum houdbaar.

Het thema bij deze maan is ‘dood en wedergeboorte’. Bedenk dat het keerpunt van het licht ook nieuwe behoeften en wensen zichtbaarder kan maken. Wat vanuit hart en ziel komt is echt. Wát wil je vanuit jezelf laten herrijzen? Wat is jouw top of wat zijn jouw wensen voor de komende periode? Neem de tijd om te onderzoeken waar je in een volgende periode voor wilt gaan. Je kunt dan op 21 december bijvoorbeeld een ritueel doen om stil te staan bij wat je wilt laten ‘sterven’ en laten ‘herrijzen’ in jezelf en in je leven.

 Tekst en foto: Petra Stam


Gerelateerd(e) boek(en)


Gerelateerd(e) auteur(s)

A3 boeken

Oosterveldweg 15
7274 DZ Geesteren
Nederland

T 0545 48 11 40
F 0545 48 11 35

info@A3boeken.nlA3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

Nieuws

21/02/2020 De nieuwe maan van 23 februari 2020
19/02/2020 19 februari - 3 maart 2020: het Witte Wind levenspad
18/02/2020 Ontwikkel je intuïtie - recensie
12/02/2020 Het lied van de bij - recensie
 

Agenda