blackjack oyna casino metropol


 

A3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

U bent hier : A3 boeken Nieuws

Nu verkrijgbaar!

Speciaal voor
kinderen

Jaaa, ze zijn er!

Lichttaalkaarten!

De volle maan van 14 december 2016

De meeste bomen zijn inmiddels kaal, de grond is al bevroren geweest en het donker neemt tot en met 21 december nog verder toe. Het leven is naar binnen gericht, daar waar het warm is en je in aanraking kunt komen met je eigen wortels en bron. De groenblijvende (naald)bomen staan symbool voor de onsterfelijkheid van de geest. Door te onderzoeken welke energie er diep in jezelf aanwezig is, je eigen levensgeest, kun je zien en bepalen waar je naartoe wilt, hoe je wilt herrijzen in de volgende periode. Het leven is cyclisch, dus nadat je iets hebt losgelaten, ontstaan er nieuwe paden, komt er ruimte of lucht. Het thema bij deze maan is ‘dood en wedergeboorte’.

Op 14 december, even na middernacht, is de Maan vol, dan staat ze exact tegenover de Zon. De volle maan staat in het luchtteken Tweelingen. Dit maakt dat je behoefte aan gezelschap toeneemt, dat je wilt praten en uitwisselen, kennis wilt opdoen of dat je scherper van geest en bijdehanter bent. De energie van de natuur is naar binnen gericht, maar de energie van de volle maan is naar buiten gericht! Tweelingen-energie kan het gevoel geven dat je steeds op een kruising staat: wat kies je, wat wil je, wat vindt je omgeving daarvan, helpt het jezelf als je de waarheid een kléin beetje verdraait…? Humor en woordspelingen horen bij Tweelingen, maar waar ligt de grens voor jou en voor je omgeving? Woorden kunnen niet zomaar worden teruggenomen, dus wees je bewust wat je zegt.

De Zon schijnt licht op de Maan vanuit Boogschutter. Dit maant aan om te luisteren naar je hogere zelf, om jouw hogere waarheid te delen. Dat is niet vanuit het verstand en vanuit opgedane kennis, dat is vanuit je hogere weten, vanuit ervaring en geestelijke wijsheid. Als je uitgaat van de nieuwe indeling, dan staat de Zon nu in het sterrenbeeld de Slangendrager. Dit geeft genezing, transformatie, een gepassioneerd en goed hart.

Tegenover de Maan (en dus direct naast de Zon) staat Saturnus. Dit maakt serieus, nuchter, geeft behoefte om geordend en gestructureerd te werken. Maar het maakt ook dat je hard kunt zijn voor jezelf, je gevoel niet kunt uiten of je eenzaam opgesloten voelt in jezelf. De invloed van Jupiter geeft daarentegen juist een optimistisch gevoel, enthousiasme en zelfvertrouwen. Het kan dus zijn dat je het gevoel hebt dat je emoties als een roulettespel, onwillekeurig worden bepaald. Bedenk dat ‘dood en wedergeboorte’ in elkaars verlengde liggen en dat je hierin zelf kunt sturen. Sta stil bij de eigenschappen die je vanuit je wortels hebt meegekregen en of ze jou nog steeds dienen. Als dat niet zo is, maak dan nieuwe beslissingen, uit jouw waarheid, herrijs uit oude conditioneringen. Breek de ketenen en wees VRIJ!

 

Tekst en foto: Petra Stam


Gerelateerd(e) boek(en)


Gerelateerd(e) auteur(s)

A3 boeken

Oosterveldweg 15
7274 DZ Geesteren
Nederland

T 0545 48 11 40
F 0545 48 11 35

info@A3boeken.nlA3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

Nieuws

10/05/2022 De volle maan en maansverduistering van 16 mei 2022
06/05/2022 6 - 18 mei 2022: het Gele Ster levenspad
23/04/2022 23 april - 5 mei 2022: het Blauwe Adelaar levenspad
21/04/2022 De nieuwe maan en zonsverduistering van 20 april 2022
 

Agenda