blackjack oyna casino metropol


 

A3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

U bent hier : A3 boeken Nieuws

Nu verkrijgbaar!

Speciaal voor
kinderen

Jaaa, ze zijn er!

Lichttaalkaarten!

De volle maan en maansverduistering van 28 september 2015

In deze tijd wordt de tweede grote oogst binnengehaald. Het groei- en rijpingsproces is afgerond en de vruchten zijn klaar om te worden geplukt. In het gevormde zaad zit de onsterfelijkheid besloten en dit zal weer nieuw leven brengen in de lente. Als iets op een hoogtepunt is, is er een ommekeer op komst. Op 23 september is de herfstequinox en zijn dag en nacht even lang. Daarna zullen de dagen korter worden. De energie van de natuur en de Aarde zal zich daarna meer en meer naar binnen keren, klaar voor een welverdiende rust.

Zie wat jij hebt bereikt door je inzet de afgelopen maanden. Vier je oogst en je successen, wees dankbaar. Sla op wat je wilt meenemen en verder laten uitgroeien. Je ervaringen en dat wat je hebt opgebouwd zijn het zaad dat jij meedraagt en in een volgende periode kan ontkiemen. Daarin ligt jouw onsterfelijkheid besloten. Laat los wat jou niet meer dient en wat je bent ontstegen. Ook voor ons is dit een tijd om meer en meer naar binnen te keren. De herfst is een goede tijd voor lange-termijnplannen. Het thema bij deze maan is: loslaten en onsterfelijkheid.

Deze maan heeft een extra grote lading, omdat er in de vroege ochtend een totale maansverduistering plaatsvindt. De Aarde komt dan tussen de volle maan en de Zon in te staan, blokkeert het zonlicht en verduistert de Maan. Zonnestralen lichten de Maan toch nog wat op. Dit licht heeft door de atmosfeer van de Aarde gereisd en zorgt voor een rode gloed. Als de Maan totaal wordt verduisterd, wordt dit een Bloedmaan genoemd. Dit is de vierde Bloedmaan in een cyclus sinds april 2014!
Een maansverduistering geeft je de mogelijkheid om je onderbewuste beter te begrijpen en zo je bewustzijn te vergroten. Wat heb je weggestopt in het duister? Er kunnen in de vroege ochtend hevige emoties opspelen of er kan een weggestopte angst omhoog komen. Dit kan zich ook via je dromen openbaren. Welk schaduwstuk speelt op? Herken het, erken het, begrijp waar het vandaan komt en verwerk het. Zo regeert het jou niet, maar zo begrijp jij oorzaak en gevolg en kun je er bewust anders mee omgaan. Spreek uit voor welke vernieuwing je wilt gaan. Luister naar je ziel en je intuïtie, zodat je je ware zelf kunt zijn.

De Maan staat in het teken Ram. Dit vuurteken wekt avontuurlust, maakt impulsief, hartstochtelijk en spontaan. “Ik wil het, en ik wil het nú!” Het contact tussen Maan en Mars kan strijdlust opwekken. Het is de kunst om een vreedzame strijder te zijn, op te bouwen in plaats van af te breken (in het klein en in het groot). De Maan staat dichter bij de Aarde waardoor haar invloed groter is. Dit maakt emotioneler, gevoeliger, maar ook bewuster van wat er binnenkomt (vanuit de kosmos of vanuit je eigen onderbewuste).
De Zon schijnt licht op de Maan vanuit het tegenoverliggende sterrenbeeld Weegschaal. Dat maakt dat bovenstaande thema’s zich vooral afspelen in relaties, verbindingen en samenwerkingsverbanden. Hoe vind je zowel passie als een nieuw evenwicht?

Het punt van de Zwarte Maan staat recht tegenover de Maan en direct naast de Zon. De Zwarte Maan is je innerlijke gids die je naar je zielenkwaliteiten leidt. Maar als reactie op de buitenwereld, die geen waardering heeft voor jouw kwaliteiten, ga je vaak in eerste instantie van weg van je zielenkwaliteiten. Halverwege je leven, maar ook op momenten als dit, heb je de kans om (weer) van egobewustzijn naar zielenbewustzijn te gaan. Het kan betekenen dat je een bepaald masker laat vallen of besluit trouw te zijn aan jezelf, jouw pad te lopen, ongeacht wat anderen ervan vinden. Je ondervindt dan dat je daarin je kracht en je blijheid vindt. Neem de tijd om te voelen wat jouw ziel nu wenst. Zeg wat je echt voelt, vertrouw op je intuïtie en leer aan te geven wat jij nodig hebt.

Mercurius loopt retrograde in Weegschaal van 17 september tot en met 8 oktober. Nog een reden om in die periode meer op je gevoel dan op je verstand te vertrouwen. Op relationeel gebied zal de komende weken helder worden welke relaties of verbindingen jou (nog) dienen in het nieuwe licht van de ziel. Uranus en Venus geven aan dat er plotse veranderingen kunnen ontstaan in liefdesrelaties. Voor je het weet heb je je gevoel gevolgd! Geen nood: Saturnus zorgt er wel voor dat je niet té impulsief bent. Vertrouw op je gevoelens en inzichten, laat bewust toe wat goed voelt. Geef aandacht aan datgene wat je lief is of diegene die resoneert met je ziel en jouw bewustzijn laat groeien. Voed de situaties en connecties die goed werken en vermijd wat jouw groei of ambitie afremt. Als je vasthoudt aan iets ouds dat niet meer werkt, kun je het lastig krijgen de komende tijd. Durf je de verandering aan te gaan en laat je haar toe op je zielenpad, dan wordt dit een tijd van wedergeboorte en vernieuwing.

Er zijn rond deze dag ook hevige zonnestormen voorspeld. Deze verhogen de intensiteit van het (zon)licht en dit kan invloed hebben op je energie, slaappatroon, fysieke gesteldheid en spirituele vermogens. Je gevoeligheid wordt verhoogd dus let op wat je ervaart, wat er binnen je bewustzijn komt of actief wordt in jezelf. Je kunt grote inzichten verwerven als je de tijd neemt om te mediteren deze dagen: stem je af op je onderbewuste en het Veld waarmee je bent verbonden. Als je voelt welke verschuivingen er bij jou spelen, kun je bewust kiezen welk pad je inslaat en welke zielengroei je energie geeft. Als je je snel op je intuïtie kunt afstemmen, kun je ook gemakkelijker inspelen op mondiale verschuivingen.

Tekst en foto: Petra Stam


Gerelateerd(e) boek(en)


Gerelateerd(e) auteur(s)

A3 boeken

Oosterveldweg 15
7274 DZ Geesteren
Nederland

T 0545 48 11 40
F 0545 48 11 35

info@A3boeken.nlA3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

Nieuws

10/05/2022 De volle maan en maansverduistering van 16 mei 2022
06/05/2022 6 - 18 mei 2022: het Gele Ster levenspad
23/04/2022 23 april - 5 mei 2022: het Blauwe Adelaar levenspad
21/04/2022 De nieuwe maan en zonsverduistering van 20 april 2022
 

Agenda