blackjack oyna casino metropol


 

A3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

U bent hier : A3 boeken Nieuws

Vers van de pers!

Verscheen voorjaar 2021

Verscheen voorjaar 2021

Nieuw!

2e druk is verschenen!

Alweer de 5e druk!

De Tzolkin en Venus retrogade: collectieve wedergeboorte 5 oktober - 16 november

Naast de Tzolkin kalender volg ik graag astrologen die delen wat er gaande is in de kosmos. De Maya’s waren immers zelf astroloog en astronoom tegelijk. Zo ontdekte is dat van 5 tot 16 november de planeet Venus Retrogade gaat. Dat betekent dat Venus gedurende 40 dagen schijnbaar terug loopt vanaf de aarde bezien. Een planeet die retrogade gaat, raakt oude thema’s opnieuw aan ze te helen. De dagenergie van de Tzolkin kalender helpt je om deze periode te benutten en dicht bij jezelf te blijven in alle transformaties die voor de deur staan.

Een collectieve wedergeboorte

Misschien heb je in een eerder blog al gelezen over de cyclus van 52 jaar en je persoonlijke wedergeboorte. Als je 52 jaar wordt, ben je voor het eerst weer jarig op je eigen geboortezegel en –toon en word je opnieuw geboren. Als je de leeftijd van 104 bereikt, heb je deze cyclus voor de tweede keer doorlopen. De eerste 52 jaar heb je jouw persoonlijke verbinding met de alle 260 energieën van de Tzolkin doorleeft om je verbinding met de aarde en de kosmos te helen, je herinneren dat je een spiritueel wezen bent op een aardse ontdekkingsreis. De volgende 52 jaar mag je vanuit deze volledig doorleefde verbinding je wijsheid gaan delen.

Wanneer we de maan, zonne- en venuskalender combineren, dan komen maan, zon en Venus elkaar iedere 104 jaar op hetzelfde punt tegen. Het samenvallen van Venus retrogade en het begin van een nieuwe Tzolkinronde betekent dat we collectief een periode van 104 jaar helen en delen voltooid hebben en vanuit deze ervaring opnieuw geboren worden. Venus is in totaal 40 dagen retrogade. Dat zijn precies twee cycli van 20 zegels: de laatste 20 dagen van deze Tzolkinronde en de eerste 20 dagen van de nieuwe Tzolkinronde: een collectief einde en nieuw begin.

Een diepere zielsverbinding

Venus retrogade helpt ons om collectief tot een diepere zielsverbinding en dus tot diepere eigenwaarde en zelfliefde komen. Het is de bedoeling dat we ons op een gezonde en bezielde manier verbinden met onszelf en met anderen, zodat er een win-win situatie voor alle betrokkenen ontstaat. Dit is dus ook een periode waarin onbalans en disharmonie in de relatie met onszelf en anderen wordt afgerond. Daarna zullen we ons vrijer voelen en meer constructieve relaties kunnen aangaan, vooral met onszelf en vanuit deze verbinding ook met anderen. Wat een krachtige ondersteuning op weg naar meer harmonie voor de mensheid!

Twee gedaanten

De Maya kenden de planeet Venus al en hielden bij waar deze planeet stond aan het firmament. Daarmee waren ze westerse sterrenkundigen eeuwen voor. Venus draait in 584 dagen om de zon, maar vanuit de aarde gezien, beschrijft Venus een grillige baan. De Maya’s wisten al dat Venus twee gedaanten had en zich als ochtendster en als avondster kan manifesteren. Als avondster volgt Venus de gang van de zon naar de onderwereld en als ochtendster gaat ze voor de opkomende zon uit. Zij is nauw verbonden met de zonnebewegingen en kent daarom beide werelden: de dag en de nacht, het duister en het licht. Als ochtendster symboliseert ze de opstanding, het nieuwe leven bij het aanbreken van een nieuwe dag. Beide aspecten zullen zich aandienen met harmonie als intentie.

Wat zijn de bijzondere momenten?

5 oktober Venus Retrogade

Venus gaat retrogade op Gele Zon toon 6. Gele Zon is het eerste én laatste zegel van de Tzolkin. Gele Zon is bij de Maya zowel het 20e als het 0e zegel.

6 oktober: Start van de laatste 20 dagen kolom van de Tzolkin

Rode Draak toon 7. Vanaf vandaag beleven we de laatste 20 dagen van deze Tzolkinronde, de meest rechtse kolom van de kalender. Wees je bewust van wat je hier wilt achterlaten en wat je wilt meenemen bij jouw wedergeboorte. Besteed aandacht aan je schaduwkanten als ze zich aandienen, zodat je kunt kiezen wat je wilt meenemen en wat niet.

13 oktober: Start van het Gele Ster levenspad

Gele Ster is het zegel dat hoort bij Venus. Gele Ster is een liefhebber van strijd, maar streeft er altijd naar vanuit liefde te handelen met harmonie eenheid als doel.

26 oktober: Keerpunt, de start van een nieuwe Tzolkinronde

Rode Draak toon 1: start van een nieuwe Tzolkinronde en van de eerste kolom van 20 dagen van de Tzolkin waarin we opnieuw worden geboren. Je kunt deze periode zien als een bevalling van 20 dagen. Accepteer dat je niets anders kunt dan je overgeven.

15 november: de integratie

Op Rode Draak toon 8 integreer je de wedergeboorte. Dit is het moment om bewust een start te maken om volgens jouw nieuw geboren zelf te leven. Toon 8 brengt harmonie tussen je innerlijke en uiterlijke wereld. Op deze dag start de tweede Tzolkin kolom van 20 dagen.

16 november Venus direct

Op Witte Wind toon 9 gaat Venus gaat weer rechtuit en wordt zichtbaar als morgenster. Je bent klaar om vanuit jouw nieuwe bezieling en zielsverbinding weer naar buiten te treden.

Bewust afstemmen

Met liefde ondersteun ik je om bewust af te stemmen op deze bijzondere periode.

  • Op 26 oktober begint er weer een nieuwe 52-daagse online cursus met de dagenergie. Ik hoef denk ik niet te vertellen hoe waardevol het dit keer is om mee te doen en op deze manier af te stemmen op de dagenergie.
  • Op 31 oktober geef ik een speciale dagworkshop ‘Afstemmen op je eigen wijsheid’ in de Roos in Amsterdam. Het is die dag Witte Wereldoverbrugger toon 6 in het Rode Draak levenspad. De ultieme energie van wedergeboorte.

Wil je meer informatie over beide mogelijkheden of wil je direct aanmelden, ga naar de agenda op www.mayawijsheid.nl

T
ekst: Elvira van Rijn


Gerelateerd(e) boek(en)


Gerelateerd(e) auteur(s)

A3 boeken

Oosterveldweg 15
7274 DZ Geesteren
Nederland

T 0545 48 11 40
F 0545 48 11 35

info@A3boeken.nlA3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

Nieuws

24/07/2021 24 juli - 5 augustus 2021: het Witte Wind levenspad
20/07/2021 De volle maan van 24 juli 2021
11/07/2021 11 - 23 juli 2021: het Rode Maan levenspad
10/07/2021 De nieuwe maan van 10 juni 2021
 

Agenda