blackjack oyna casino metropol


 

A3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

U bent hier : A3 boeken Nieuws

Vers van de pers!

Verscheen voorjaar 2021

Verscheen voorjaar 2021

Nieuw!

2e druk is verschenen!

Alweer de 5e druk!

De toekomst als magneet

Soms kan ik enorm genieten van lekker zeuren over wat me allemaal is overkomen of wat me nu weer is aangedaan door mensen die me niet begrijpen. Dat ‘lekker’ duurt meestal niet zo lang. Het gaat eigenlijk net als het eten van een hele zak chips: in het begin is het heerlijk, maar als ie leeg is heb je nog steeds een leeg gevoel. Sinds ik werk met de wijsheid van de Maya’s heb ik meer en meer geleerd mijn blik op de toekomst te richten in plaats van het verleden. Een heel ander soort genieten krijg je dan. Het is net als de toekomst zelf: oneindig en vervullend!

Wat je aandacht geeft groeit als kool
De toekomst ligt open. Alles is mogelijk en de kracht van gedachten is enorm. Ik ben niet zo van elke dag dromen over een miljoen en dan krijg je het vanzelf. Wel ben ik ervan overtuigd dat de toekomst werkt als een magneet. Werken met de toekomst leidt verrassend snel tot inzichten en antwoorden over de volgende stap. Je wordt de schepper van je eigen leven op weg naar de toekomst die je wenst. Werken met de toekomst is jezelf verantwoordelijk maken voor wat je denkt. En dat werkt! Wat je aandacht geeft, groeit namelijk als kool. Ik geef je graag mijn ‘geheim’ om ook een krachtige magneet te worden.

Drie vragen
Drie eenvoudige vragen helpen je verbinden met jouw eigen creatiekracht als schepper van je eigen leven. Ze gaan niet over het verleden, maar over nu en later.
Het eerste wat je nodig hebt is een vertrekpunt. De beginvraag is daarom ‘Waar sta je?’ Als je niet weet waar je bent, hoe kun je dan ooit op weg? Bovendien heb je zonder vertrekpunt geen bestemming. Begin met je af te vragen hoe je ervoor staat in je leven. Hoe voel je je? Waar ben je blij mee en wat wil je anders hebben in je leven?

Nu je je vertrekpunt helder hebt, kun je je bestemming formuleren: Waar wil je heen? Wees duidelijk over wat je wilt bereiken. Weet je het niet? Dan kijk je te ver vooruit of je denkt er te veel over na. Lukt het niet te bedenken waar je over vijf jaar wilt zijn, misschien is een jaar beter, of anders een maand, een week, een dag, een uur. Het is allemaal goed, als jij maar weet waar je heen wilt. Weten waar je heen wilt, kun je soms beter voelen dan bedenken. Als je niet weet wat voor baan je zou willen, weet je vast wel hoe je je zou voelen als je de baan hebt gevonden die perfect bij je past. Ook dat is een manier om je bestemming te formuleren. Hoe voelt dat anders dan nu?

Bemoei je er niet mee!
En dan de laatste vraag. Voor veel mensen is deze vraag een ‘hoe’ vraag: ‘Hoe kom ik daar?’ Je afvragen ‘hoe’ is misschien wel de grootste blokkade die je voor jezelf kunt opwerpen op weg naar je bestemming. Er zijn boekenkasten vol geschreven om je de weg te wijzen, en toch – geloof mij – is er geen hoe!
Soms is het beter om je hoofd buiten beschouwing te laten, niets te weten en niets te bedenken. Een wijze vrouw zei ooit tegen me: doe jij nou maar je aardse werk, dan kan de hemel de rest doen. De laatste vraag is niet: ‘Hoe kom ik daar’, maar ‘Wat brengt me daar?’ Ik was ooit een enorme control freak. Met vallen en opstaan heb ik geleerd los te laten en mijn gevoel te volgen. Ik wacht en let op signalen die me de weg wijzen. Soms trek ik een kaartje, soms blijft er een zin uit een liedje in mijn hoofd hangen of vertelt iemand een verhaal dat me laat zien wat de volgende stap is op mijn pad.

Je belangrijkste taak bij deze derde vraag is opletten. Net als wanneer je bij de bushalte staat. Als je niet oplet, rijdt ie zo voorbij en moet je weer een tijd wachten op de volgende. Dus let op de signalen die je de volgende stap laten zien. Je wordt namelijk gebracht! Je hoeft niets anders te doen dan opletten en bereid zijn om in te stappen op weg naar de volgende halte. De wachttijd kun je het beste vullen met je verheugen op wat komen gaat.

Tekst: Elvira van Rijn
Deze column is eerder gepubliceerd op de website van Banyan Centre: http://banyancentre.nl/


Gerelateerd(e) boek(en)


Gerelateerd(e) auteur(s)

A3 boeken

Oosterveldweg 15
7274 DZ Geesteren
Nederland

T 0545 48 11 40
F 0545 48 11 35

info@A3boeken.nlA3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

Nieuws

24/07/2021 24 juli - 5 augustus 2021: het Witte Wind levenspad
20/07/2021 De volle maan van 24 juli 2021
11/07/2021 11 - 23 juli 2021: het Rode Maan levenspad
10/07/2021 De nieuwe maan van 10 juni 2021
 

Agenda