blackjack oyna casino metropol


 

A3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

U bent hier : A3 boeken Nieuws

Jaaa, ze zijn er!

Vers van de pers!

NIEUW

De sterren van je leven en jouw persoonlijke mythe

Ga in gedachten eens een paar duizend jaar terug in de geschiedenis ……. en stel je een mooie, heldere zomernacht voor…… Je zit buiten op een steen en je blik wordt omhooggetrokken naar een adembenemend mooie sterrenhemel. Een sterrenhemel die met zijn geflonker ontzag inboezemt….. En hoe langer je kijkt hoe meer figuren je er in ziet: een zwaan, een draak, een leeuw, een schorpioen……..en omdat je nog één bent met de natuur verbind je de grootsheid van de sterrenhemel met de goden en de godinnen die je kent, want je weet intuitief dat alles met elkaar verbonden is en dat niets binnen het Universum op zichzelf staat.

In onze tijd heeft de sterrenhemel zijn oude glans verloren: zelfs ook letterlijk als gevolg van alle elektriciteit op aarde. De hemel heeft plaats moeten maken voor de televisie waardoor er voor ons een dimensie verloren is gegaan. Wij hebben geen zicht meer op de wereld waar onze voorouders van nature contact mee hadden. Toch blijft die wereld een rol spelen en hij beinvloedt ons nog steeds ook al realiseren we ons dat niet altijd.

Pas als wij een dierbare hebben verloren dan herinneren we ons de sterrenhemel weer en dan zeggen we dat de hemel er een ster heeft bij gekregen. Het heelal biedt ons dan troost. Via internet is het nu zelfs mogelijk om een ster te bestellen en daar onze naam of de naam van een overledene aan te geven.

En ook is er nog iets van de magie van de sterrenhemel bewaard gebleven wat bijvoorbeeld tot uitdrukking komt in de wens die we mogen doen als we een vallende ster zien. Soms heeft de sterrenhemel zelfs een grote verassing voor ons in petto….zoals in 2004, ik denk hierbij aan de ontdekking van de grootste diamant binnen ons Universum genaamd Lucy naar het liedje van de Beatles - Lucy in the sky with diamonds -. Lucy een witte dwerg - een uitgedoofde ster – die door de zwaartekracht in elkaar is gedrukt tot een diamant van 10 biljoentriljoentriljoenkaraat (amerikaanse maat) en 50 lichtjaren van ons is verwijderd. Lucy bevindt zich in het sterrenbeeld Centaur het sterrenbeeld van Cheiron.

Voelden onze voorouders zich vroeger overgeleverd aan de grillen van goden en godinnen tegenwoordig denken we vaak dat ons Ego alles bepaalt en kunnen we moeilijk accepteren dat we ons leven slechts voor een klein deel in de hand hebben en dat we voor het overige nog steeds afhankelijk zijn van krachten buiten ons.

Moderne astrologen kijken ook niet meer naar de hemel en werken niet meer met de zichtbare sterren maar we gebruiken de dwaalsterren - onze planeten - die niet altijd zichtbaar zijn en we werken met een rationeel bedachte dierenriem die ook onzichtbaar is. In dat licht gezien geeft de geboortehoroscoop misschien wel het rationele deel of het yangdeel aan van wie we zijn terwijl de sterren gezien kunnen worden als de onbewuste, collectieve achtergrond of het yindeel, of de goden en godinnen. Een verbinding tussen een ster en de geboortehoroscoop kunnen we dan zien als een verbinding tussen het collectief en het individu of een verbinding tussen yin en yang.

Gelukkig voor ons blijft de wijsheid die onze voorouders op de sterrenbeelden projecteerden altijd toegankelijk, omdat ze ligt opgeslagen in ons collectief onbewuste en in iedere cel van ons lichaam. Die wijsheid ligt besloten in symbolen die tot ons komen in dromen en in mythen, verhalen die exact beschrijven wat er aan de sterrenhemel gebeurt. Als we ons die symbolentaal weer eigen maken dan kunnen we door het lezen van mythen die oude kennis weer tot leven brengen.

Als je weet welke sterren er bij je horen dan kun je achter je persoonlijke mythe komen en ontdekken welke boodschap een bepaalde god of godin aan jou wil overbrengen.

 


http://www.desterrenvanjeleven.nl

Gerelateerd(e) boek(en)


Gerelateerd(e) auteur(s)

A3 boeken

Oosterveldweg 15
7274 DZ Geesteren
Nederland

T 0545 48 11 40
F 0545 48 11 35

info@A3boeken.nlA3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

Nieuws

22/01/2022 22 januari - 3 februari 2022: het Gele Zaad levenspad
12/01/2022 De volle maan van 18 januari 2022
09/01/2022 9 - 21 januari 2022: Blauwe Aap levenspad
05/01/2022 Zoek je innerlijk vuur! - recensie
 

Agenda