blackjack oyna casino metropol


 

A3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

U bent hier : A3 boeken Nieuws

Help je ook mee
dieren in nood helpen?

Bekijk het filmpje
over dit boek

Alweer de 4e druk!

Een fotoalbum op facebook met foto's van boekenkasten met daarin boeken van A3 boeken. Nieuwe foto's zijn welkom!

Dit hartlabyrint
van Selma Sevenhuijsen
mag je overtekenen
en gebruiken zoveel
je maar wilt.
(uit: 'De glimlach van de sirene')

De nieuwe maan van 8 juli 2013

Nieuwe manen geven een nieuw begin aan, een tijd om doelen bij te stellen en nieuwe intenties duidelijk te krijgen. De energie van natuur en mens zit nu van binnen en voordat die naar buiten wordt getoond, is het goed om de tijd te nemen voor innerlijke reflectie. Het thema in deze periode is ‘rijping’.

De nieuwe maan en de Zon staan beide op 16 graden in het waterteken Kreeft. Maan is ook nog de heerser van Kreeft. Dit maakt extra kwetsbaar, dromerig, kan een gevoel van afhankelijkheid geven of behoefte aan aandacht oproepen. In dit rijtje horen ook humeurigheid en buitensporig gemopper. Neem het niet te persoonlijk als iemand om je heen zich zo gedraagt (tenzij je er direct iets mee te maken hebt!), maar neem de persoon wel serieus. Kreeften zijn hard van buiten, maar zacht van binnen. Ze trekken zich terug als ze zich bedreigd voelen en willen dan met rust worden gelaten. Dit mechanisme kan deze hele maand duidelijk te herkennen zijn in mensen om je heen, want ook Mercurius en Jupiter staan in Kreeft. Laat de geïrriteerde mens maar beter even met rust… Als het veilig voelt komt hij wel weer uit zijn schulp. Wees je bewust: Maan en Kreeft staan ook voor zwangerschap - let extra goed op of je dit letterlijk of figuurlijk wilt laten zijn!

Jupiter kan emoties uitvergroten maar Mercurius, die vlak naast de Maan en Zon staat, en kan intellectueel licht werpen op emotionele zaken. Mercurius kan ook bruggen bouwen tussen het onbewuste en het bewuste, tussen de onderwereld en de bovenwereld. Onderzoek juist nu wat je emoties en gevoelens je duidelijk maken. Word je bewust van wat je doet als je humeurig bent of als je je kwetsbaar voelt. Wellicht is het handig om duidelijk aan te geven wat je dan verwacht of juist niet wenst van de buitenwereld.

Saturnus heeft maandenlang retrograde gelopen (‘achteruit gelopen’) en dat betekende een soort allergie voor macht, gevestigde orde, grenzen en hiërarchie. Op 8 juli gaat Saturnus weer ‘vooruit’ lopen en dat kan meer innerlijke en uiterlijke rust geven. De reuzenplaneet staat voorlopig nog in Schorpioen, dus het blijft een tijd van transformatie op deze gebieden, maar ‘vechten tegen’ kan nu ‘vechten voor’ worden.

De nadruk ligt in deze periode op de kwetsbare binnenwereld. De kunst is nu je wensen te ankeren en de volwassene in jezelf aan te spreken. Dit betekent dat je je bewust wordt van je gevoelens, ze erkent, maar er niet in blijft hangen. Zie dat je zelf de regie hebt en verantwoordelijk bent voor het laten volgroeien van je wensen.

Tekst: Petra Stam

Meer over maaninvloeden, natuurfeesten, symboliek, de betekenis van sprookjes, etc. in ‘In het licht van de Maan’ 


Gerelateerd(e) boek(en)


Gerelateerd(e) auteur(s)

A3 boeken

Oosterveldweg 15
7274 DZ Geesteren
Nederland

T 0545 48 11 40
F 0545 48 11 35

info@A3boeken.nlA3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

Nieuws

17/06/2019 17 - 29 juni 2019: het Blauwe Adelaar levenspad
13/06/2019 De volle maan van 17 juni 2019
05/06/2019 4 - 16 juni 2019: het Witte Wind levenspad
30/05/2019 De nieuwe maan van 3 juni 2019
 

Agenda