blackjack oyna casino metropol


 

A3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

U bent hier : A3 boeken Nieuws

Nu verkrijgbaar!

Speciaal voor
kinderen

Jaaa, ze zijn er!

Lichttaalkaarten!

De nieuwe maan van 7 november 2018

We bevinden ons nog in de periode van de Jachtmaan met het thema ‘overleven en transformatie’. Door de wintertijd is het nog vroeger donker en een winterse adem heeft de grond al beroerd. Het is de tijd om naar binnen te gaan, zowel voor de natuur als voor ons. In de binnenwereld vind je zowel aangename als minder gewenste zaken. ‘Mens, ken Uzelve’ is een levensthema. Het (leren) kennen van je bewuste en onbewuste mechanismen is belangrijk, want pas als je jezelf kent, kun je bewuste keuzes maken, sneller vanuit intuïtie handelen en ook je omgeving beter begrijpen. De Zon en Jupiter staan in Schorpioen en helpen je om de diepte in te gaan, om af te dalen naar je onderbewuste en in je kelder schaduwen én schatten te ontdekken. Ook de nieuwe maan staat in Schorpioen.

Nieuwe manen hebben te maken met een nieuw begin, Schorpioen heeft te maken met het einde van iets. Dit is een goede tijd om stil te staan bij wat je bent ontgroeid, welk stukje in jezelf (gedrag, gedachte, mechanisme, etc.) oud en gedaan is. Schorpioen heeft een tweede beeld in zich: Adelaar. Hierin ligt de uitdaging om delen uit je lagere natuur te overstijgen en te gaan leven vanuit je hogere waarheid. Zo wordt dit een tijd van transformatie.

De nieuwe maan in Schorpioen maakt dat je gevoelens heel intens beleeft. De diepgang van je gevoel maakt het echter moeilijk om er woorden aan te geven. Een middenweg lijkt er niet te zijn – je voelt alles ten diepste. Dat kan ook maken dat je je eenzaam voelt. Een ander kan immers nooit exact ervaren wat jij voelt, of het nou blijdschap of verdriet is. Zoek een manier van (creatieve) zelfexpressie, want dat schept ruimte! De innerlijke onderzoeker graaft in zichzelf en leert zo over zichzelf. Ook in de buitenwereld kunnen geheimen worden ontrafeld of heb je (ineens) behoefte om je te verdiepen in mysterieuze of mystieke zaken. Pluto, de planeet die heerst over Schorpioen, beïnvloedt de nieuwe maan gunstig. Dit betekent nog steeds dat je sterke emoties hebt en ook dat je erg gevoelig bent voor stemmingen van anderen. Nieuwsgierigheid naar beweegredenen, oorzaken of psychologische intenties van anderen maken dat de innerlijke detective alle ruimte krijgt om de menselijke aard te onderzoeken. Je doorziet wat er bij jezelf en ook bij anderen speelt. Gebruik die kennis om inzichten te delen, niet om het in je eigen voordeel te gebruiken, want vroeg of laat komt de waarheid toch boven…

Neptunus - Maan geeft een positieve invloed op dromen, fantasie en artistieke uitingen. Het helpt je diepe gevoelens uit te drukken via creativiteit, schrijven of muziek. Ga je dagdromen na de nieuwe maan omzetten in enkele werkelijke stappen! Als je je dromen namelijk niet najaagt, bestaat de kans dat je jezelf steeds meer terugtrekt in je binnenwereld of dat je de buitenwereld steeds meer ziet als een harde plek die je wilt ontlopen… Geef jezelf niet helemaal weg, zoek positieve mensen op, luister naar je intuïtie, volg jouw beeld van bestemming en maak tijd om jezelf op te laden (terwijl je de energie van anderen juist loslaat of afvoert). Binnen relaties brengt deze nieuwe maan het voordeel dat je elkaar sneller aanvoelt en je gemakkelijker kunt afstemmen op elkaar.
Door het vierkant tussen de Maan en de Zwarte Maan kun je ervaren dat je op het uiten van je gevoel geen waardering krijgt. Dus houd je je mond maar, want dat voelt veiliger. Maak echter de tijd of neem de rust om naar je intuïtie te luisteren en daarop acties te ondernemen. Je krijgt de bevestiging dat je gevoel klopt en dat jijzelf het beste weet wat goed is voor jou!

Tekst en foto: Petra Stam


Gerelateerd(e) boek(en)


Gerelateerd(e) auteur(s)

A3 boeken

Oosterveldweg 15
7274 DZ Geesteren
Nederland

T 0545 48 11 40
F 0545 48 11 35

info@A3boeken.nlA3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

Nieuws

10/05/2022 De volle maan en maansverduistering van 16 mei 2022
06/05/2022 6 - 18 mei 2022: het Gele Ster levenspad
23/04/2022 23 april - 5 mei 2022: het Blauwe Adelaar levenspad
21/04/2022 De nieuwe maan en zonsverduistering van 20 april 2022
 

Agenda