blackjack oyna casino metropol


 

A3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

U bent hier : A3 boeken Nieuws

Nu verkrijgbaar!

Speciaal voor
kinderen

Jaaa, ze zijn er!

Lichttaalkaarten!

De nieuwe maan van 28 januari 2017

De eerste helft van het winterseizoen is inmiddels achter de rug. De nieuwe maan valt in de periode van de IJsmaan. Dit is de koudste periode op het noordelijk halfrond. IJs en kou zorgen ervoor dat de natuur zichzelf zuivert: er heerst uiterlijke rust in de natuur en wat zwak of eenjarig was, is afgestorven of zelfs al voor een deel verteerd. In de buik van de Aarde ligt het nieuwe leven verborgen te wachten op het juiste moment om naar buiten te treden. Ga voor jezelf na wat jij hebt achtergelaten, verwerkt of verteerd. En wat sluimert er in jou, wat wil geboren worden en wacht op het juiste moment om tevoorschijn te komen? Formuleer vervolgens duidelijk een plan of doel: wat wil je in de lente werkelijk vormgeven in de buitenwereld?


Het thema bij de nieuwe IJsmaan is ‘zuivering en diepgang’. Dit is een goed moment om zuiverheid en helderheid te bewerkstelligen in en om je heen: zuiver je huis (wierook, opruimen), je lichaam (sapdag), je gedachten (bedenk een positieve affirmatie), etc. Vanuit zuiverheid kun je in de diepte van je hart ervaren wat je écht verlangt…

De nieuwe maan staat (net als de Zon) in het teken Waterman. Dit kan best grillig maken, want vrijheid wordt boven alles verlangd. Samen met vrienden of gelijkgestemden zijn is fijn, maar het hoeft niet uitgebreid over gevoelens te gaan. Verlangens delen en nieuwe (rationele) levenservaringen opdoen spreekt je meer aan. Saaiheid is taboe onder deze maan! Kijk echter uit dat je niet uit onrust of te rigoureus oude ideeën, wegen of mensen aan de kant zet.

Het enige aspect dat de Maan verder maakt, is met asteroïde Pallas Athena. Dit combineert het mentale creatieve principe (Pallas) met gevoelens (Maan). Intellect en emotie kunnen samenwerken, waardoor je intuïtief of vanuit helderwetendheid weet wat goed voor jou is. Je durft je vrouwelijke kwaliteiten te tonen en te gebruiken. Het opkomen voor zwakkeren of minderheden kan een rol (gaan) spelen.
De Maan staat precies tussen Venus en Saturnus in, maar deze twee planeten staan vierkant van elkaar wat duidt op spanning. Hierdoor spelen verantwoordelijkheid en plicht in plaats van spontane liefde al snel de hoofdrol in relaties. Dit komt wellicht door een achterliggende angst om te worden verlaten of afgewezen. Probeer spontaan te zijn. Laat het winterlandschap buiten en breng de zon binnen!

We zijn weer op weg naar een maansverduistering, die vindt plaats in de avond van 10 op 11 februari. Vlak daarvoor geef ik een passende workshop over dit fenomeen. De (deels geleide) meditaties worden muzikaal begeleid door Robert van Miltenburg. “Work your magic!”
10 februari om 19:30 uur te Ulvenhout (Brabant).  Info/opgave hier

Alles weten over de Maan? Abonneer je op de maan-nieuwsbrief. Deze keer extra:
- Venus en Saturnus, soberheid of bereidheid tot binden?
- Cheiron – Venus: lijden en helen in de liefde (Psyche en Eros)
- Praktisch: zuiveringswierook maken

Tekst: Petra Stam


Gerelateerd(e) boek(en)


Gerelateerd(e) auteur(s)

A3 boeken

Oosterveldweg 15
7274 DZ Geesteren
Nederland

T 0545 48 11 40
F 0545 48 11 35

info@A3boeken.nlA3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

Nieuws

10/05/2022 De volle maan en maansverduistering van 16 mei 2022
06/05/2022 6 - 18 mei 2022: het Gele Ster levenspad
23/04/2022 23 april - 5 mei 2022: het Blauwe Adelaar levenspad
21/04/2022 De nieuwe maan en zonsverduistering van 20 april 2022
 

Agenda