blackjack oyna casino metropol


 

A3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

U bent hier : A3 boeken Nieuws

Nu verkrijgbaar!

Speciaal voor
kinderen

Jaaa, ze zijn er!

Lichttaalkaarten!

De nieuwe maan van 24 september 2014

Deze nieuwe maan valt in de periode van de Oogstmaan. Dit is dé tijd om terug te kijken naar het afgelopen seizoen, de groei en bloei binnen je eigen processen. Wat heb jij bereikt? Waarvan wil je genieten en wat wil je bewaren?
De nieuwe maan staat in het sterrenbeeld Weegschaal en deze energie heeft te maken met loslaten en een nieuw begin. In vroeger tijden was dit de tijd om de geoogste goederen letterlijk te wegen en schulden af te lossen. Dit proces van waardebepaling en daarna met een schone lei beginnen, vormt de innerlijke uitdaging van deze maan. Ook de herfstequinox heeft met balans te maken: dag en nacht zijn op 23 september ruwweg even lang, maar daarna worden de dagen korter en de nachten langer. Deze overgang kan een chaotisch gevoel geven – blijf dicht bij jezelf, verzoen tegenpolen en leef vanuit je hart.

Zowel de Maan als de Zon staat in Weegschaal. Dit teken heeft alles te maken met ‘jou en de ander’ en dan vooral persoonlijke (liefdes)relaties. Weegschaal is verbonden met het element lucht en deze combinatie geeft communicatieve en sociale vaardigheden, charme, de drang om te bemiddelen zodat de harmonie wordt gehandhaafd, en behoefte aan alles wat mooi is (het oog wil nu zeker ook wat!). Ook Mercurius en de Noordknoop staan in Weegschaal. Dit geeft de drang om te praten over je gevoel, met als (wellicht onbewust) doel dat het voor jouzelf duidelijk wordt wat je voelt. Relaties kunnen hét thema zijn de komende tijd; niet allen het samen willen zijn, maar je ook afvragen waarom je met die persoon bent, of jullie een zielencontact hebben, in welk opzicht je (on)afhankelijk bent van de ander, etc. Venus staat in Maagd, dus liefde wordt het liefst praktisch (ik doe, ik geef je) vanuit een verantwoordelijkheidsgevoel getoond en geanalyseerd. Mars staat echter in Boogschutter en wekt juist avonturendrang en moed om voor je overtuigingen uit te komen. Probeer de Venus-Mars weegschaal in balans te houden en niet door te laten slaan naar een kant. Het is belangrijk om je bewust te zijn van de patronen en rollen in relaties, de ander te zien en te horen en jouw eigen reactie hierop te observeren. Zo kan jou ineens veel duidelijk worden.

De Maan heeft deze keer zeer weinig raakpunten met andere planeten. Alles lijkt te gaan over de balans tussen oorzaak en gevolg, aflossen, loslaten en relaties. Kijk naar jezelf en naar de ander, zie wat er werkelijk is. Het gaat niet om ‘hoe het hoort’, maar om wat jij van een relatie verlangt. De harmonie bewaren is nobel, maar het moet niet ten koste van jezelf gaan. Welk stukje met de of een ander is klaar? Wat wil en kun je loslaten zodat de weg voor een nieuwe cyclus vrij is?
Genoeg om bij stil te staan – bij voorkeur op een sfeervolle plek (Weegschaal!). Maak het gezellig in huis, maak ruimte en ga in gesprek met jezelf en de of een ander!

Tekst en fotocollage: Petra Stam


https://www.facebook.com/inhetlichtvandeMaan

Gerelateerd(e) boek(en)


Gerelateerd(e) auteur(s)

A3 boeken

Oosterveldweg 15
7274 DZ Geesteren
Nederland

T 0545 48 11 40
F 0545 48 11 35

info@A3boeken.nlA3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

Nieuws

10/05/2022 De volle maan en maansverduistering van 16 mei 2022
06/05/2022 6 - 18 mei 2022: het Gele Ster levenspad
23/04/2022 23 april - 5 mei 2022: het Blauwe Adelaar levenspad
21/04/2022 De nieuwe maan en zonsverduistering van 20 april 2022
 

Agenda