blackjack oyna casino metropol


 

A3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

U bent hier : A3 boeken Nieuws

2e druk is verschenen!

Alweer de 5e druk!

2e druk!

Een fotoalbum op facebook met foto's van boekenkasten met daarin boeken van A3 boeken. Nieuwe foto's zijn welkom!

Dit hartlabyrint
van Selma Sevenhuijsen
mag je overtekenen
en gebruiken zoveel
je maar wilt.
(uit: 'De glimlach van de sirene')

De nieuwe maan van 24 maart 2020

De Zon is op vrijdagochtend 20 maart in het sterrenbeeld Ram gegaan, wat voor ons de start van de lente betekent. De sapstroom in planten en bomen wordt steeds actiever, de eerste insecten zoemen weer door de lucht, het licht neemt toe en de vogels fluiten hun lied luid en duidelijk. Het nieuwe leven is veelal nog onzichtbaar verborgen in vliesjes, knoppen, eieren of zwangere dieren. Ieder pril nieuw begin kan wel wat extra zorg en aandacht gebruiken, bescherming tegen (plotse) koude. Het lentepunt kondigt aan dat dag en nacht even lang zijn, maar dat het iedere dag meer en langer licht zal zijn. De weegschaal van licht en donker gaat overhellen naar de lichte kant. Voor ons is dit een extra belangrijk thema momenteel: hoe kun je in deze tijd ook het licht in jezelf laten groeien en uitdragen? Want in de wereld heersen juist angst en begrenzing momenteel…

Maak voor jezelf eerst eens de balans op: Wat is oud en klaar in jouw leven, wat wil je niet meenemen naar de nieuwe tijd? Welke capaciteiten of wensen wil je juist wel laten uitgroeien? Stilstaan bij je wensen, dromen en idealen maakt dat je verbinding maakt met je hart en je ziel. Angst daarentegen verlaagt je trilling en maakt je energieveld klein, waardoor je je afgesneden voelt en niet meer bij je intuïtie kunt komen. Intuïtie is een onzichtbaar iets in jezelf, een gave die jou verbindt met je zelf, de wereld en het universum, die je laat voelen dat alles mogelijk is, maar ook wanneer je daadwerkelijk op je hoede moet zijn. Zoek de balans in jezelf op, maak jezelf neutraal, laat rust door je heen stromen. Stem je dan eerst af op jezelf en daarna op de wereld. Voel wat er gaande is en wat jij daaraan wel en niet kunt doen. Stuur de hoge trilling van liefde door je heen en stuur die dan ook uit de wereld in. Stuur licht, laat licht zegevieren, maar wees tegelijk alert. De mate van vrijheid is een goede maatstaf om te zien wat pathologie en wat gezondheid is. Hoe vrij voel je je (in jezelf en in de wereld)? Hoe kun je op jouw manier creatief zijn, zelfs meecreëren aan een betere wereld? Het thema dat bij de periode van de Eimaan hoort is ‘zorg en bescherming’.

De Maan staat naast de Zon in het teken Ram. Dit eerste teken van de dierenriem gaat over vernieuwing, ontwakende krachten, ontplooiing en wilskracht. Het teken Ram staat symbolisch voor de uitgestrekte armen van de ontwakende mens die reikt naar het licht. De ramshorens staan ook voor aanvallen, strijd en veroveren. De nieuwe maan vraagt voor introspectie en reflectie, een stiltepunt voordat je over de drempel stapt naar een nieuwe cyclus.
Naast de Maan en de Zon staat de Zwarte Maan. Dit maakt dat je echt kunt vertrouwen op je zielenweten of je intuïtie! Alleen betekent dit wat goed is voor jou, wellicht niet door iedereen zo wordt ervaren. Toch vraagt het je om dicht bij jouw innerlijke weten en voelen te blijven. Als je dit niet doet en je laat verleiden door de gekte buiten jezelf, raak je namelijk verwijderd van jezelf en nemen eenzaamheid en frustratie toe. Vermijd de woorden ‘ja maar’ of ‘dat is nou eenmaal zo’, want daarmee leg je jezelf lam. Gebruik je tijd om een nieuwe tijdslijn uit te zetten die is uitgelijnd met jouw ziel of hogere doel. Inventieve ingevingen horen ook bij deze maan, dus gebruik die, zet die in.

Tekst en foto: Petra Stam 

Meer lezen over intuïtie en de stem van je ziel: 'Ontwikkel je intuïtie' van Saskia Basten


Gerelateerd(e) boek(en)


Gerelateerd(e) auteur(s)

A3 boeken

Oosterveldweg 15
7274 DZ Geesteren
Nederland

T 0545 48 11 40
F 0545 48 11 35

info@A3boeken.nlA3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

Nieuws

08/04/2021 De nieuwe maan van 12 april 2021
29/03/2021 29 maart - 10 april 2021: het Rode Slang levenspad
21/03/2021 De volle maan van 28 maart 2021
12/03/2021 Fijn en praktisch boek - recensie
 

Agenda