blackjack oyna casino metropol


 

A3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

U bent hier : A3 boeken Nieuws

Help je ook mee
dieren in nood helpen?

Bekijk het filmpje
over dit boek

Alweer de 4e druk!

Een fotoalbum op facebook met foto's van boekenkasten met daarin boeken van A3 boeken. Nieuwe foto's zijn welkom!

Dit hartlabyrint
van Selma Sevenhuijsen
mag je overtekenen
en gebruiken zoveel
je maar wilt.
(uit: 'De glimlach van de sirene')

De nieuwe maan van 22 november 2014

Ondanks de relatief hoge temperaturen voor deze tijd van het jaar wordt het stiller in de natuur en bereidt Moeder Aarde zich voor op haar sluimertijd. In haar buik slaapt het zaad, de hoop voor het nieuwe leven dat in het voorjaar zal ontwaken. Voor ons is dit ook een tijd van innerlijke groei. Besteed tijd en aandacht aan jezelf en neem de rust om opgedane kennis om te zetten in wijsheid.

De Maan staat vanaf deze zaterdagochtend in Boogschutter en de Zon volgt haar iets later die dag. Het vuurteken Boogschutter geeft optimisme, reisdrang, zin in avontuur en opent de zoektocht naar nieuwe horizonten. Het is een goede tijd om je idealen te (v)erkennen met de intentie die ook daadwerkelijk te onderzoeken, in plaats van het ene na het andere doel bedenken. Jupiter, de heerser van Boogschutter, staat voor groei en expansie. Onder de nieuwe maan is dit dé tijd voor innerlijke groei.

Neptunus staat vierkant de Maan, Zon en Venus, waardoor je geneigd kunt zijn alles door een roze bril te bekijken. Het is belangrijk om niet alleen te dromen, maar ook de werkelijkheid te zien (vooral als het gaat om familie, relatie of geldzaken). Deze stand maakt het ook lastig om je op een doel te focussen. Wat wil je precies? Waar wil je heen? Je kunt, ziet en wilt van alles, maar probeer ook gericht ergens voor te gaan, want waar je je energie op zet, dat kun je bereiken! De zijpaden lonken, maar die leiden af of leiden niet naar je ware doel. Dromen zijn een goed begin en als je ze werkelijkheid wilt laten worden, zul je daarna gerichte actie moeten ondernemen! Dat is wellicht minder leuk, maar wel belangrijk. Het kan helpen om je intenties de dag vóór de nieuwe maan duidelijk op papier te zetten.

Er zijn ook nuchtere aspecten tijdens deze nieuwe maan (o.a. Mars sextiel Mercurius - Saturnus) die je helpen om in de realiteit te staan en gericht te werk te gaan.

Het vierkant tussen Uranus en Pluto wordt sterker; half december bereikt het een hoogtepunt. Dit betekent dat de spanning zowel in de wereld als in jezelf kan toenemen de komende weken. Wat/wie onderdrukt is, zal willen losbreken en de onderste steen boven halen. Hier komen geen fluwelen handschoenen aan te pas, dus ook hier geldt: zelfkennis is belangrijk, zodat je bewust keuzes kunt maken.

Oefening (uit: ‘In het licht van de Maan’)
Neem tijdens deze nieuwe maan de tijd om alleen of met anderen serieus stil te staan bij de dromen en wensen die je had als kind en bij dromen die je hebt achtergelaten. Wat zegt dat over jou? Het oude sterft en maakt plaats voor het nieuwe; je kunt nergens voorgoed aan vasthouden. Maar dat betekent niet dat je je dromen moet opgeven of onderdrukken, want die komen rechtstreeks uit je ziel. Teken het pad dat je hebt gelopen en het pad dat je wilde lopen. Beschrijf daarboven de dromen en wensen waar je voor zult gaan de komende tijd. Teken je pad naar die wensen toe, en bedenk daarbij wat je achterlaat, wat je verandert, wat je meeneemt om er daadwerkelijk te kunnen komen.

Tekst en foto: Petra Stam

 


Gerelateerd(e) boek(en)


Gerelateerd(e) auteur(s)

A3 boeken

Oosterveldweg 15
7274 DZ Geesteren
Nederland

T 0545 48 11 40
F 0545 48 11 35

info@A3boeken.nlA3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

Nieuws

13/11/2019 Verhelderende kijk op de tarot - recensie
10/11/2019 Zet je aan het denken... - recensie
09/11/2019 De volle maan van 12 november 2019
07/11/2019 7 - 19 november 2019: Witte Spiegel levenspad
 

Agenda