blackjack oyna casino metropol


 

A3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

U bent hier : A3 boeken Nieuws

Nu verkrijgbaar!

Speciaal voor
kinderen

Jaaa, ze zijn er!

Lichttaalkaarten!

De nieuwe maan van 20 januari 2015

We zitten nog in de winter maar de dagen worden merkbaar langer. Dit is normaal gesproken de koudste tijd van het jaar, maar het lijkt meer of we in het verlengde van de herfst met storm en regen zijn blijven hangen! Toch kan het ook ineens vriezen. De natuur is zichzelf aan het zuiveren: wat zwak of eenjarig was, is afgestorven en zelfs al voor een deel verteerd. Er heerst uiterlijke rust en stilte, maar in de buik van Moeder Aarde ligt het nieuwe leven verborgen te wachten op de juiste tijd om naar buiten te treden. Het is goed om ook bij jezelf na te gaan welke plannen en ideeën het waard zijn om uit te werken en welke je achterlaat. Betreed je binnenwereld en onderzoek wat je écht vanuit je hart wilt; wat sluimert er bij je of wil ontwaken? Geef het nog even de tijd, diep het uit en geef het een goede basis. Voor je het weet is het namelijk al lente!

De Maan staat in Waterman. De bekende thema’s die bij dit sterrenbeeld horen zijn: vrijheid, gelijkheid, onafhankelijkheid en eigen-wijsheid. Het zoeken naar uitdaging en vernieuwing kan onrust geven. Maar het kan ook dat je je een vreemde voelt, je nergens thuis voelt, zelfs als je motto is: “ik voel me alleen thuis als de deuren en ramen open staan.”
De heerser van Waterman, Uranus, staat nog steeds in een spanningsvierkant met Pluto (niet helemaal exact, dat is half maart, maar spanning is er zeker). Onderdrukte vrijheid (persoonlijk of mondiaal) kan plots veranderen in rebellie, uitbarstingen of (af)scheiding.
Zowel de Maan, Mercurius als Venus en weldra ook de Zon staan allemaal in Waterman. Het is op alle gebied een tijd van vernieuwing, intense ervaringen, plotse inzichten en vrijheidsdrang.
Maar… hou je nog even in: de dag na de nieuwe maan gaat Mercurius retrograde (‘achteruit’) lopen. Van 21 januari tot en met 10 februari kan het lastiger zijn om vanuit je linkerhersenhelft te werken. Mercurius staat voor intellect, communicatie, contacten en contracten, vervoer en handel, en juist op die gebieden kan het misgaan. Denk aan misverstanden, mails/post/pakjes die zoek raken, afspraken die verkeerd lopen, computers die crashen… Luister goed naar je innerlijke stem voordat je iets hardop zegt of stelt, lees extra goed voordat je iets ondertekent. Mercurius staat in Waterman en kan je helpen om innerlijke vrijheid te vinden, nieuwe ideeën op te doen en aangrijpende inzichten te krijgen. Het uitleven hiervan zal na 11 februari beter uitpakken, want dan loopt Mercurius weer ‘vooruit.

Nieuwe manen gaan over nieuwe intenties, een pas op de plaats, evaluatie en een nieuwe start. Bedenk eens voor jezelf: Welke veranderingen heb je in de hand, kun je teweegbrengen of kun je beïnvloeden in je persoonlijke leven? Welke dingen in de wereld of in je leven overkomen je of komen op je pad in januari? Welke keuze(s) kun je daaromtrent wél maken? De voornemens, wensen of plannen die je hebt gezaaid de afgelopen tijd, liggen opgeborgen in de diepte van je geest. Daar hebben ze nog even rust, kunnen ze nog bijgeschaafd en gezuiverd worden, zodat ze straks werkelijk boven de grond kunnen komen.

Tekst en foto: Petra Stam


Gerelateerd(e) boek(en)


Gerelateerd(e) auteur(s)

A3 boeken

Oosterveldweg 15
7274 DZ Geesteren
Nederland

T 0545 48 11 40
F 0545 48 11 35

info@A3boeken.nlA3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

Nieuws

10/05/2022 De volle maan en maansverduistering van 16 mei 2022
06/05/2022 6 - 18 mei 2022: het Gele Ster levenspad
23/04/2022 23 april - 5 mei 2022: het Blauwe Adelaar levenspad
21/04/2022 De nieuwe maan en zonsverduistering van 20 april 2022
 

Agenda