blackjack oyna casino metropol


 

A3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

U bent hier : A3 boeken Nieuws

Nu verkrijgbaar!

Speciaal voor
kinderen

Jaaa, ze zijn er!

Lichttaalkaarten!

De nieuwe maan van 18 december 2017

Aan het begin van de winter geven de groenblijvende bomen nog kleur aan de natuur. Ze staan dan ook symbool voor onsterfelijkheid. Niet voor niets is de kerstboom of de midwinterboom een teken van hoop, licht en nieuw leven. Op 21 december is het midwinter, het keerpunt waarna de dagen langzaam weer lengen. In deze tijd van het jaar, waarin alles dood lijkt en de kou en het donker hoogtij vieren, kom je makkelijker in contact met je eigen wortels en bron. Je kunt het vergelijken met het middelpunt van een spiraal, dichtbij je eigen bronpunt. Door te onderzoeken welke energie er diep in jezelf aanwezig is, door je te verbinden met je eigen eeuwige levensgeest, kun je zien en bepalen waar je naartoe wilt, hoe je wilt herrijzen. In de periode van de Boommaan speelt het thema ‘dood en wedergeboorte’. Deze twee liggen in elkaars verlengde – je kunt zelf bewust (nieuwe) keuzes maken en een nieuwe cyclus in gang zetten.

De nieuwe maan staat in het teken Boogschutter. Dit maakt spontaan, idealistisch en enthousiast. Zoek nieuwe gevoelshorizonten, bedenk waarop je je persoonlijke pijlen wilt richten. Ook de Zon staat in Boogschutter, wat optimistisch maakt, honger geeft naar kennis (filosoferen, het bestuderen van levensvragen) en aanzet om je visie te verbreden. Ook het nastreven van vrijheid neemt een grote plek in. Waak er echter voor dat je gaat prediken omdat je geëerd wilt worden om jouw denkwijze.

Aan de ene kant van de Maan (en dus ook de Zon) staat Venus, aan de andere kant Saturnus. Dat maakt dit een goede periode om een relatie aan te gaan, te verdiepen of te verstevigen. Binnen het thema van deze maan kun je jezelf afvragen wat jij nodig hebt binnen een relatie, welke input of voeding onmisbaar is voor jou of welke verlangens (Venus) je serieus wortels (Saturnus) wilt geven. Saturnus zet de rem op gevoelens, maar Venus wekt tederheid op en maakt je bewust van je verlangens. Omdat je kunt ervaren dat je een karmische verbinding hebt met iemand, geeft het ook de mogelijkheid iets ouds te doorbreken en een nieuwe start te maken. Observeer je gevoelens en gedachten, zodat je bewust in liefde leeft in plaats van onbewust in schaarste overleeft. De invloed van Uranus zorgt ervoor dat je inventief bent en naar je ingevingen luistert. Het geeft de mogelijkheid om spontaan te zijn, intuïtief beslissingen te maken, nieuwe projecten aan te gaan. Vrijheid blijft wel een van de belangrijkste voorwaarden!

Uranus staat direct naast asteroïde Pallas Athena, waardoor het creatieve brein, authenticiteit en intuïtie met elkaar worden verbonden. De innerlijke visionair helpt je om vernieuwende, misschien zelfs revolutionaire trends in werking te stellen. Het achterliggende doel heeft wellicht te maken met mensenrechten, gelijkheid en broederschap.

Tekst en foto: Petra Stam
 

Tips:
Midwinter workshop in Amersfoort op 20 december.
Krachtdieren-jaarcursus start in 2018.  Krachtdieren, meditatie, homeopathie, astrologie, creatie. Eens per maand op vrijdag in Bergen (NH) en zaterdag in Ulvenhout (Breda).


Gerelateerd(e) boek(en)


Gerelateerd(e) auteur(s)

A3 boeken

Oosterveldweg 15
7274 DZ Geesteren
Nederland

T 0545 48 11 40
F 0545 48 11 35

info@A3boeken.nlA3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

Nieuws

10/05/2022 De volle maan en maansverduistering van 16 mei 2022
06/05/2022 6 - 18 mei 2022: het Gele Ster levenspad
23/04/2022 23 april - 5 mei 2022: het Blauwe Adelaar levenspad
21/04/2022 De nieuwe maan en zonsverduistering van 20 april 2022
 

Agenda