blackjack oyna casino metropol


 

A3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

U bent hier : A3 boeken Nieuws

Nu verkrijgbaar!

Speciaal voor
kinderen

Jaaa, ze zijn er!

Lichttaalkaarten!

De nieuwe maan van 17 januari 2018

De eerste nieuwe maan van dit kalenderjaar valt nog net binnen de periode van de Maan van de Langste Nacht. In de natuur heerst rust. Wat in de herfst op de grond is gevallen, dient als beschermlaag of voedingsstof voor een volgende cyclus. Het oude beschermt en biedt mogelijkheden tot nieuw leven. Zo kun je het ook voor jezelf bekijken. Wat is belangrijk om in een nieuwe cyclus te verteren, te transformeren of op een andere manier mee te nemen (denk aan gedrag, gedachten, acties, contacten, etc.)? Is er iets dat je anders wilt gaan doen of veranderen, zodat je met een schone lei kunt starten? Als je er de tijd voor neemt, eerlijk durft te voelen, dan weet je welke deuren naar een groter geluk, bewustzijn of hogere top zullen leiden.

De Maan en de Zon staan naast elkaar in Steenbok. Dit aardeteken heeft alles te maken met verantwoordelijkheid, structuur, stabiliteit, serieus werken aan de doelen die je wilt bereiken. Het kan moeilijker zijn om bij je gevoel stil te staan, echt te doorgronden wat je voelt of nodig hebt op emotioneel gebied. Toch is dat belangrijk, want door ook te luisteren naar je hartenwensen (in plaats van vluchten in taken en plichtsgetrouw zijn), kun je je vleugels nog wijder uitslaan en gaan voor die top die lonkt.

Mercurius, Venus, Saturnus, Pluto en de Zwarte Maan staan ook in Steenbok. Dit maakt realistisch, ernstig in de liefde en verantwoordelijk. Realisme en onveranderlijkheid kun je ervaren als belangrijk op dit moment, want daarin denk je zekerheid te vinden. Toch zal de bereidheid om diepten te doorleven (in je hart, in de liefde) moeilijk te negeren zijn, omdat je voelt dat innerlijke beleving transformatie teweegbrengt, je bevrijdt uit oude beperkende kaders.
De Maan en Venus staan direct naast elkaar. Hierdoor wordt je aandacht gericht op liefde, geld, schoonheid en creativiteit. Als je op een van deze gebieden een tekort ervaart, is dit de goede tijd om nieuwe intenties neer te zetten of een nieuwe start te maken. Waak ervoor dat je niet de harmonie met je omgeving bewaart ten koste van jezelf.
De nieuwe maan en Venus worden gesteund door Mars, waardoor je actie kunt ondernemen op je hartenwensen. Uranus kan echter plotse veranderingen teweegbrengen in alle soorten stabiele (‘normale’ of ‘saaie’) relaties. De drang naar vrijheid, verandering of uitdaging laait op. Handel niet te impulsief deze dagen. Voel goed wat jíj nodig hebt, (h)erken waar je de glans (terug) wilt zien en onderneem daar actie op zonder je te verliezen in een utopie…

Aangezien op deze nieuwe maan een totale maansverduistering (31 januari) en een zonsverduistering (15 februari) volgen, is dit een extra goede tijd om oude gewoonten, geloofsovertuigingen of gedragingen af te stoffen of sprankelend te maken.

 

Tekst en foto: Petra Stam
 

TIP: Maan(kaart) workshop op 15 februari in Rotterdam


Gerelateerd(e) boek(en)


Gerelateerd(e) auteur(s)

A3 boeken

Oosterveldweg 15
7274 DZ Geesteren
Nederland

T 0545 48 11 40
F 0545 48 11 35

info@A3boeken.nlA3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

Nieuws

10/05/2022 De volle maan en maansverduistering van 16 mei 2022
06/05/2022 6 - 18 mei 2022: het Gele Ster levenspad
23/04/2022 23 april - 5 mei 2022: het Blauwe Adelaar levenspad
21/04/2022 De nieuwe maan en zonsverduistering van 20 april 2022
 

Agenda