blackjack oyna casino metropol


 

A3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

U bent hier : A3 boeken Nieuws

Help je ook mee
dieren in nood helpen?

Bekijk het filmpje
over dit boek

Alweer de 4e druk!

Een fotoalbum op facebook met foto's van boekenkasten met daarin boeken van A3 boeken. Nieuwe foto's zijn welkom!

Dit hartlabyrint
van Selma Sevenhuijsen
mag je overtekenen
en gebruiken zoveel
je maar wilt.
(uit: 'De glimlach van de sirene')

De nieuwe maan van 11 januari 2013

Dit is de eerste nieuwe maan van dit zonnejaar. Dat kan het gevoel geven van een schone lei en een nieuwe start: de deur naar een nieuw begin staat open. Maar voordat je daar doorheen stapt, is het goed om eerst stil te staan en te bedenken wat voor jou belangrijk is om in deze nieuwe cyclus te verteren, te transformeren of op een andere manier mee te nemen. Denk aan gedrag, doelstellingen, contacten, creativiteit, etc.

De Maan en de Zon staan in het aardeteken Steenbok. Ook Mercurius, Venus en Pluto staan daar, dus er hangt een zware Steenbokenergie. Kenmerken hiervan zijn: rustig doorwerken, praktisch, geen toeters en bellen, geen nonsens, zakelijke benadering, duidelijke regels en serieus. Dit zijn kwaliteiten waarmee je een doel (uiteindelijk) kunt/zult bereiken.

De Maan (gevoel) en Mercurius (verstand) staan dicht naast elkaar in Steenbok. Dit maakt dat je waarschijnlijk gemakkelijk kunt praten over je gevoel, maar gevoelens ook heel makkelijk kunt rationaliseren in plaats van beleven. De Maan kan ook verbonden zijn met oude emoties en Mercurius kan daar ineens een luchtige kijk op geven. Dat kan wel even fijn zijn, maar ga toch zorgvuldig om met je gevoelens, ze zijn ook kwetsbaar en wijzen je op je innerlijke beleving. Werp regelmatig je blik naar binnen, oefen jezelf daarin, probeer te voelen en te begrijpen wat zich daar afspeelt.

Dat geldt ook ten opzichte van de buitenwereld: luister naar jezelf en als je in deze periode iets wordt voorgehouden, luister dan extra goed of het resoneert met jezelf en zie of het klopt, zowel voor het innerlijke als het uiterlijke oog! Je moet je nu niet concentreren op de mooie woorden van de buitenwereld en ga goed na of de geweldige aanbiedingen of mooie beloften kloppen.

Woorden kunnen tijdens deze nieuwe maan dus een grote invloed hebben, ten goede en ten slechte. Focus op je eigen wensen en dromen en maak die duidelijk. Mijn opa zei vroeger al tegen ons: gedachten zijn krachten. Wees je bewust van wat je precies wenst en hóe je je wens formuleert; zorg ervoor dat dit op een lijn staat met wat je ziel verlangt!

Als je nieuwe deuren wilt openen, heb je zeker wel doorzettingsvermogen en de Steenbok-instelling ‘niet zeuren maar werken’ nodig, maar het kan een valkuil zijn om alleen maar plichtsgetrouw te zijn. Gevoelens tonen en eigen behoeften kenbaar maken kan misschien lastig zijn, maar probeer dit minstens naar jezelf te doen! Gevoelens tonen en eigen behoeften kenbaar maken kan lastig zijn, maar probeer dit minstens naar jezelf te doen! Blijf niet bij het oude uit een gevoel van houvast en zekerheid. Durf te voelen en zoek geen uitvlucht in (zogenaamde) taken en plichten. Zoek de balans, wees creatief, schrijf bijvoorbeeld je gevoelens of emoties op in de vorm van een verhaal of gedicht of zeg een affirmatie op.

Ben je goed voorbereid? Zijn gevoel en verstand op elkaar afgestemd? Maak dan je intenties duidelijk, open de deur en ga ijverig aan het werk. Deze nieuwe maan kan je echt helpen een fundering neer te zetten voor de rest van het jaar!

Meer over deze maan, tips en praktische doelen of rituelen, natuurfeesten, mythologie- en sprookjesduidingen, symboliek, bomen, tarot en astrologie in ‘In het licht van de Maan - handboek vieringen, symboliek en bewustzijn’

Petra Stam plaatst regelmatig berichten over de Maan op deze boekenpagina op FB: http://facebook.com/inhetlichtvandeMaan


Gerelateerd(e) boek(en)


Gerelateerd(e) auteur(s)

A3 boeken

Oosterveldweg 15
7274 DZ Geesteren
Nederland

T 0545 48 11 40
F 0545 48 11 35

info@A3boeken.nlA3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

Nieuws

17/06/2019 17 - 29 juni 2019: het Blauwe Adelaar levenspad
13/06/2019 De volle maan van 17 juni 2019
05/06/2019 4 - 16 juni 2019: het Witte Wind levenspad
30/05/2019 De nieuwe maan van 3 juni 2019
 

Agenda