blackjack oyna casino metropol


 

A3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

U bent hier : A3 boeken Nieuws

Help je ook mee
dieren in nood helpen?

Bekijk het filmpje
over dit boek

Alweer de 4e druk!

Een fotoalbum op facebook met foto's van boekenkasten met daarin boeken van A3 boeken. Nieuwe foto's zijn welkom!

Dit hartlabyrint
van Selma Sevenhuijsen
mag je overtekenen
en gebruiken zoveel
je maar wilt.
(uit: 'De glimlach van de sirene')

De nieuwe maan van 10 april 2013

Nieuwe manen gaan over zelfreflectie en een nieuw begin. Tijdens de afgelopen volle maan stonden er veel planeten lijnrecht tegenover de naar harmonie strevende maan en dat kon de balans flink verstoren. Nu staat de Maan zelf ook in Ram. Het is de eerste nieuwe maan in het lenteseizoen en ze heeft innig gezelschap van de Zon, Mars en Venus. Een vlammende samenstand die een vurige energie voortbrengt! Door de tegenstrijdige planetaire belangen en krachten en de invloed die zij uitoefenen op de maanenergie, kan het alle kanten op gaan: van melodrama en overdrevenheid tot directheid en volop gaan voor je passie.

De Maan en Venus wakkeren de behoefte aan affectie, harmonie en het behoud van een aangename sfeer aan. Maar Mars staat tussen hen in en kan kooltjes op het vuur gooien, waardoor je moeite kunt hebben je emoties binnen te houden. Als het opgestapelde en ingehouden gevoelens betreft, zul je die misschien niet meer binnen kunnen houden – dat kan fijne maar ook impulsieve en confronterende onthullingen geven. Als je niet oppast wordt het hart gelucht met een flinke dosis bitterheid of scherpte. Ram en Mars zijn vuurtekens en geven het begin van de lente aan. De nadruk kan dus ook liggen op lentekriebels die opspelen en ook die zijn moeilijk in toom te houden!

Mars en Venus kun je vergelijken met het mannelijk en het vrouwelijk principe: actie, wil en drift tegenover sympathie, liefde en vrede. Twee tegengestelden zou je denken, maar toch waren juist de mythologische Venus en Mars de goddelijke geliefden! Beide zijn krachten die je in jezelf nodig hebt. De een is niet beter dan de ander. Ook de Zon (het bewuste) en de Maan (het onbewuste) kun je zien als twee tegenpolen. De uitdaging is om de schijnbare dualiteit te overstijgen, om eenheid in jezelf te vinden, bijvoorbeeld door vanuit liefde je doelen te stellen en actie te ondernemen. Ga de komende tijd voor jezelf na hoe je deze krachten in jezelf op een constructieve manier kunt combineren.

 

Het is een vurige tijd van potentie, doorbraak en vruchtbaarheid, maar tevens een tijd die vraagt om inkeer en reflectie. Trap geen open deuren in, want het brengt je (nog) niet waar je wezen moet! Richt je niet alleen op actie, maar geef ook aandacht aan de binnenwereld. Stel doelen, ontwikkel nieuwe ideeën over dat wat je de afgelopen maand al in werking hebt gesteld. Bedenk eerst welke stap je wilt gaan zetten in plaats van actie ondernemen en dan pas nadenken. Met deze vuurenergie loeren impulsiviteit, vechten voor wie of wat je lief is en recht-door-zee-uitingen om iedere hoek. Dat kan heel vernieuwend zijn, maar als je op rust en harmonie bent gesteld, kunnen de directheid en spanning om je heen ook vluchtneigingen oproepen: letterlijk je koffers pakken of je in een romance storten… De vuurenergie is echter niet te stoppen, dus je kunt je energie of passie beter richten op je dromen, verlangens en doelen.

 “Each moment is a rebirth, an opportunity for a new beginning. Make it matter.”

Tekst: Petra Stam

Meer over de Maan, tips en praktische doelen of rituelen, info over natuurfeesten, mythologie- en sprookjesduidingen, symboliek, bomen, tarot en astrologie in ‘In het licht van de Maan’.

 


https://www.facebook.com/inhetlichtvandeMaan

Gerelateerd(e) boek(en)


Gerelateerd(e) auteur(s)

A3 boeken

Oosterveldweg 15
7274 DZ Geesteren
Nederland

T 0545 48 11 40
F 0545 48 11 35

info@A3boeken.nlA3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

Nieuws

17/06/2019 17 - 29 juni 2019: het Blauwe Adelaar levenspad
13/06/2019 De volle maan van 17 juni 2019
05/06/2019 4 - 16 juni 2019: het Witte Wind levenspad
30/05/2019 De nieuwe maan van 3 juni 2019
 

Agenda