blackjack oyna casino metropol


 

A3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

U bent hier : A3 boeken Nieuws

Nu verkrijgbaar!

Speciaal voor
kinderen

Jaaa, ze zijn er!

Lichttaalkaarten!

De nieuwe maan van 1 april 2022

De nieuwe maan maakt met slechts enkele planeten een verbinding en die zijn niet licht en luchtig. Dit is de periode van de Eimaan met het thema ‘zorg en bescherming’. Onder deze nieuwe maan kan het voelen alsof je zelf in het ei zit, in het donker, afgesloten van de wereld, met nog geen idee hoe je eruit komt komen. Buiten hoor je de vogels fluiten en je voelt dat het warmer wordt. Je voelt de drang om naar buiten te treden, maar eerst moet je iets doorbreken… Voel of er iets in jou sluimert dat jou zwaar maakt, dat twijfel geeft, of er een blokkade is die jou belemmert om spontaan aan een volgende fase te beginnen. Wat vraagt om extra zorg en aandacht (in jou)? Wat moet opgelost worden, zodat je zonder die ballast de lente in kunt? Daarnaast is het goed om inzicht te krijgen in je plannen en ideeën, want dan heb je aanwijzingen voor wat je nodig hebt en welke stap je wilt gaat zetten.

De nieuwe maan in het teken Ram brengt tegenstrijdigheid: een nieuwe maan brengt de energie van naar binnen gaan, een pas op de plaats en reflectie, terwijl de Ramenergie juist maakt dat je naar buiten wilt springen om iets nieuws te starten, opwinding zoekt en bereid bent risico’s te nemen. Denk eerst zaken door en stem je af op je gevoel, voordat je iets nieuws begint. Voel je vurige verlangens, verbind je met je hartstocht, maar zet die niet zonder enige voorbereiding om in daden.

De nieuwe maan en de Zon staan naast Cheiron. Een oude wond kan ineens weer pijn doen, een onverwerkt trauma kan de kop op steken. En dat terwijl je juist zoekt naar veiligheid, zorg en geborgenheid. Veiligheid is een belangrijk aandachtspunt. Maar als je emotionele veiligheid zoekt bij iemand die sterker is dan jij, dan creëer je afhankelijkheid. Het gaat er juist om je eigen basis en thuis te versterken, je thuis-zijn in jezelf steviger te maken. Cheiron laat je niet alleen de wond voelen, maar maakt je ook bewust van je helende capaciteiten. Maak tijd om op jouw eigen manier helende energie door je heen te laten stromen, maak gebruik van je handen, intentie, licht, klanken… Trilling brengt energie in beweging, en jij hebt helende krachten – zet die in!
Op bijna dezelfde graad als de Maan en de Zon staat Alderamin. Deze ster staat niet voor uiterlijke, maar voor innerlijke koninklijkheid en symboliseert een evenwichtige mannelijke energie die in harmonie is met het vrouwelijke en met de Aarde. Hoewel meer actief en bewust dan intuïtief en introspectief of naar binnen gekeerd, staat het mannelijke wel in dienst van het vrouwelijke. De ster wordt geassocieerd met vreedzame kracht, een sterke focus en een niet-agressieve macht. Alderamin samen met de Zon maakt dat je je makkelijk identificeert met een idee, dat uitwerkt, het beschermt en het verspreidt. Het kan mondiaal gaan om een propaganda-actie of het beschermen van een idee of ideologie. Alderamin met de Maan maakt dat er een leider kan opstaan die nieuwe ideeën promoot en opstaat voor hen die ontkracht zijn. Asteroïde Pallas Athena maakt een harmonisch aspect met Maan en Zon. Dit wakkert aan de ene kant de strijd voor rechtvaardigheid, onafhankelijkheid en democratie aan, aan de andere kant brengt het wijsheid en het vermogen om zaken te doorzien.
Door de onharmonische verbinding die Pluto met de Zwarte Maan maakt, kun je ervaren dat je krijgt waarom je vraagt, maar niet krijgt wat je echt wilt. Wat wens jij echt? Open je zielenogen en luister naar je zielenstem, laat die niet overschreeuwen door geluiden van buitenaf. Deze hemelse samenstand kan ook het gevoel geven dat je buitengesloten bent van de lichtheid van het bestaan of dat je het gewicht van de hele wereld op je schouders draagt. Probeer je in te stellen op jouw levensmissie. Wat kom je hier doen, leren, bijdragen? Misschien is dat zelfs wel in deze afgelopen twee jaar duidelijk(er) geworden. Het gaat erom je bewust te zijn van jouw zielenmissie, in het hier en nu, en je niet daarvan te laten afleiden. In het groot of in het klein, we kunnen allemaal een steentje bijdragen aan een betere wereld.

Tekst en foto: Petra Stam


Gerelateerd(e) boek(en)


Gerelateerd(e) auteur(s)

A3 boeken

Oosterveldweg 15
7274 DZ Geesteren
Nederland

T 0545 48 11 40
F 0545 48 11 35

info@A3boeken.nlA3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

Nieuws

10/05/2022 De volle maan en maansverduistering van 16 mei 2022
06/05/2022 6 - 18 mei 2022: het Gele Ster levenspad
23/04/2022 23 april - 5 mei 2022: het Blauwe Adelaar levenspad
21/04/2022 De nieuwe maan en zonsverduistering van 20 april 2022
 

Agenda