blackjack oyna casino metropol


 

A3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

U bent hier : A3 boeken Nieuws

Nu verkrijgbaar!

Speciaal voor
kinderen

Jaaa, ze zijn er!

Lichttaalkaarten!

De nieuwe maan en zonsverduistering van 20 maart 2015

De natuur warmt op en wordt actiever, en wij resoneren daarop. De sapstroom in planten en bomen komt weer op gang, de vogels fluiten en de eerste insecten zoemen weer door de lucht (ik heb zelfs al een vlinder gezien). We hebben behoefte aan warmte om onze droomzaadjes uit te laten komen. Ons hart geeft aan welke dat zijn. Alles staat in het teken van de terugkeer van de lente.

In de periode van 19 maart tot en met 18 april heerst het thema van de Eimaan: zorg en bescherming. In deze bijzondere tijd komt dat dubbel en dwars aan de orde.

De nieuwe maan staat nog nét in Vissen. Dit maakt je extra gevoelig, dromerig en creatief. Je voelt anderen precies aan, maar let ook op wat jij zelf nodig hebt. Er is een verlangen naar eenheid (in jezelf of met een ander). Maak verbinding met je essentie, jouw kern, en daarmee met het Al. Als je die lijntjes stevig hebt verankerd, is namelijk de kans kleiner dat je transcendente ervaringen buiten jezelf gaat zoeken en daardoor afhankelijk wordt van een ander. Je hebt alles in je, ook de verbinding met de Bron van Eenheid.

De Zon staat eveneens nog net in het teken Vissen. Dit wakkert het verlangen naar spirituele ervaringen aan en kun je ze ook opdoen. Je bent meelevend, onzelfzuchtig en betrokken bij anderen. Vergeet niet goed voor jezelf te zorgen: offer jezelf niet op. Vlucht niet weg, besef dat je de ware spiritus (geest) in jezelf vindt en niet in de fles.

Op 20 maart is er een zonsverduistering: de nieuwe maan schuift voor de Zon langs, waardoor deze tijdelijk minder licht naar de Aarde kan schijnen. De eclips is zichtbaar! Deze begint om 9.30 uur, bereikt een hoogtepunt (80 procent verduistering) om 10.37 uur en eindigt om 11.48 uur. Er komt een nieuwe energie binnen en een nieuw thema wordt geactiveerd. Word je bewust welke thema’s, gedachten en gevoelens er bij jou spelen rond de tijd van de eclips. Je kunt je bewust worden van je diepste wensen, maar ook zien wat je hebt weggeduwd (om wat voor reden ook). Jouw thema’s en de hemelse energie zullen tezamen een nieuwe cyclus in beweging brengen en deze kan wel zes tot twaalf maanden duren.

Maan en Zon staan in verbinding met vier asteroïde godinnen. Dit kan diepe inzichten geven (nieuwe maan) en thema’s aanwakkeren die de komende maanden spelen (zonsverduistering):
Ceres maakt dat je betrokken bent bij anderen en emotionele energie wilt uitwisselen; je wilt voeden en gevoed worden (jijzelf, anderen en onze Aarde!).
Pallas Athena werpt licht op een conflict tussen gevoel en verstand, tussen emotionele behoefte en ‘wat je moet doen’.
Juno maakt duidelijk dat de vervulling van je emotionele behoeften samenhangt met een betekenisvolle relatie.
Vesta laat geblokkeerde (emotionele en seksuele) energie weer stromen.
Ook Venus maakt een positieve verbinding met de Maan, waardoor alles wat met diepe, echte liefde en schoonheid te maken heeft, kan stromen.

De grote hemelse vrouwelijke input laat je ervaren dat kwetsbaar zijn ook een kracht is en dat liefde, bescherming en zorg nodig zijn en een grotere rol spelen de komende maanden. Zowel voor jezelf als voor anderen. Hopelijk zal er ook met meer respect en zorg met onze lieve Aarde worden omgegaan. Leven vanuit intuïtie en gevoel maakt je meer betrokken bij de natuur binnen en buiten jezelf, die beschermt en zorgt voor al het leven. Het gaat erom dat je luistert naar je eigen intuïtie, beslissingen durft te maken die resoneren met jouw hartsverlangen, dat je luistert naar je ziel en je verbindt met jouw innerlijke wijsheid.

Op het eind van de dag gaan Zon en Maan over naar Ram, wat het begin van de lente inluidt. Dag en nacht, licht en donker, zijn in perfecte balans, en vanaf nu worden de dagen steeds langer dan de nachten. Deze overgang kan ook chaotisch voelen; een tijd van geboorte betekent dat een oude situatie wordt afgesloten of achtergelaten, en dat er een nieuwe balans moet worden gezocht. Visualiseer een weegschaal en leg aan beide kanten wat jij nodig hebt, wat jou in balans brengt of houdt. Het maakt je bewust van wat je hebt of meedraagt, en van wat je werkelijk wenst. Ruim letterlijk en figuurlijk op wat je niet meer nodig hebt of wilt vasthouden.

Het spanningsvierkant tussen Uranus en Pluto staat op 17 maart 2015 voor de laatste keer scherp. Transformatie en revolutie: wat niet houdbaar of passend is, zal breken. De spanning neemt langzaam af nu, maar kan tot en met april nog voelbaar zijn. Alles hierover in mijn vorige artikel.

Wil je over al deze thema’s een bijzondere workshop volgen? Op 20 maart geef  ik met Els Lijesen de workshop ‘De terugkeer van het zonnebewustzijn’ met geleide meditaties, een Lotus-remedie die je naar een hoger bewustzijnsniveau kan brengen, een korte persoonlijke reading en live muziek van Ro Bert.

Alles hierover op http://www.isismysterieschool.nl/workshops.html

(Er is alleen nog plaats in Lelystad, van 20.00 – 23.00 uur)

Tekst en foto: Petra Stam


Gerelateerd(e) boek(en)


Gerelateerd(e) auteur(s)

A3 boeken

Oosterveldweg 15
7274 DZ Geesteren
Nederland

T 0545 48 11 40
F 0545 48 11 35

info@A3boeken.nlA3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

Nieuws

10/05/2022 De volle maan en maansverduistering van 16 mei 2022
06/05/2022 6 - 18 mei 2022: het Gele Ster levenspad
23/04/2022 23 april - 5 mei 2022: het Blauwe Adelaar levenspad
21/04/2022 De nieuwe maan en zonsverduistering van 20 april 2022
 

Agenda