blackjack oyna casino metropol


 

A3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

U bent hier : A3 boeken Nieuws

Nu verkrijgbaar!

Speciaal voor
kinderen

Jaaa, ze zijn er!

Lichttaalkaarten!

De nieuwe maan en zonsverduistering van 13 september 2015

Wanneer de Maan tussen de Aarde en de Zon in schuift, is er sprake van een zonsverduistering: ze blokkeert de zonnestralen voor de Aarde en krijgt zelf de volle lading. Hierdoor is de Maan tijdelijk aan de hemel te zien. Je kunt het zien als een nieuwe maan met een extra sterke invloed.
Zonsverduisteringen geven ook een nieuw begin aan. Er komt nieuwe kosmische energie binnen en een nieuw thema wordt geactiveerd. Wat zijn jouw wensen? Juist als je je bewust bent welke thema’s er rond de tijd van de verduistering bij je spelen, wat er ineens in je omgaat, wat je gevoelens, inzichten of gedachten zijn, krijg je een idee over wat er het komende half jaar kan spelen in jezelf en om je heen.
Deze gedeeltelijke zonsverduistering vindt plaats op 13 september rond 8:54 uur maar is in Nederland en België niet zichtbaar.

Op 12 september 2015, de dag voor de nieuwe maan, begint de periode van de Oogstmaan met het thema ‘loslaten en onsterfelijkheid’. Als iets op een hoogtepunt is, is er een ommekeer op komst. Oogsten betekent ook loslaten. Om te ontdekken wie je bent, wat je meedraagt en wat je verder wilt, is het belangrijk om naar binnen te gaan. De mogelijkheden voor de komende periode liggen verborgen in het binnenrijk. De vroege ochtend van de 13e september is een uitstekend moment om hierbij stil te staan. Thema’s zijn: healing, zuiveren van lichaam en geest, je inzetten voor het grote goed zonder jezelf te verliezen, duidelijk en/of vanuit liefde communiceren.

De nieuwe maan en de Zon staan naast elkaar in Maagd. Dit maakt gewetensvol, dienstbaar, voorzichtig en verstandelijk. Zuiverheid staat in hoog aanzien, maar het is belangrijk om dit begrip vanuit beide hersenhelften te benaderen: wat is je redenatie en wat je intuïtie omtrent zowel zuiverheid als (on)volmaaktheid? Als je te streng bent voor jezelf, voldoe je nergens meer aan, word je overkritisch of een controlfreak…

De Maan staat tegenover Cheiron. Dat kan ervoor zorgen dat je je bewuster bent van de emotionele behoeften van anderen dan die van jezelf. Je bemoedert of zorgt, maar je vraagt je eigenlijk af: Wie zorgt er voor mij? Wat zijn mijn behoeften? Onderzoek waar dit thema een rol speelt, want dan kun je er verandering in aanbrengen. Waak er wel voor dat je niet op een geforceerde manier aandacht probeert te krijgen.

Mercurius en Venus helpen je om het goede van de dingen in te zien en jezelf op een evenwichtige manier uit te drukken. Dit werkt bevrijdend als je jezelf ondergeschikt hebt gemaakt aan een ander of te veel in hokjes denkt.

Een zonsverduistering gaat altijd gepaard met een maansverduistering. Deze vindt plaats op 28 september. De Zon en de Zwarte Maan staan dan naast elkaar. Als je bewust wilt stilstaan bij wat deze bijzondere maansverduistering jou brengt en te zeggen heeft, hoe je verandering in je leven kunt doorzetten en zicht krijgt op jouw zielenopdracht, kom dan naar de workshop op 27 september: Maansverduistering, Zwarte Maan en het Pad van Osiris 
Met muzikale begeleiding van Ro Bert!

Tekst en afbeelding: Petra Stam


Gerelateerd(e) boek(en)


Gerelateerd(e) auteur(s)

A3 boeken

Oosterveldweg 15
7274 DZ Geesteren
Nederland

T 0545 48 11 40
F 0545 48 11 35

info@A3boeken.nlA3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

Nieuws

10/05/2022 De volle maan en maansverduistering van 16 mei 2022
06/05/2022 6 - 18 mei 2022: het Gele Ster levenspad
23/04/2022 23 april - 5 mei 2022: het Blauwe Adelaar levenspad
21/04/2022 De nieuwe maan en zonsverduistering van 20 april 2022
 

Agenda