blackjack oyna casino metropol


 

A3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

U bent hier : A3 boeken Nieuws

Jaaa, ze zijn er!

Vers van de pers!

NIEUW

De kracht van het vingerlabyrint

Al meer dan tien jaar werkt coach John Musterd met het dubbel gespiegeld vingerlabyrint en nog steeds verrast het hem dat zoiets simpels als een labyrint zo’n effectief instrument is. Je kunt een labyrint gebruiken voor meditatie, verkrijgen van inzicht, loslaten van oud gedrag, ontdekken van mogelijkheden, het vieren en herdenken van mijlpalen in jouw leven of dat van een ander… Door een labyrint te lopen kun je ontdekken wat je echt wilt met jouw leven en ervaar je wat je nog tegenhoudt om het leven dat je wilt te leven.       

Een labyrint wordt vaak verward met een doolhof. Toch zit er een wezenlijk verschil tussen een doolhof en een labyrint. Een doolhof laat je ‘dolen’, want er zijn verschillende paden en alleen wanneer je bij alle kruisingen het juiste pad kiest, bereik je het eindpunt. Een labyrint heeft geen doodlopende paden en geen kruisingen. Een labyrint heeft één pad dat je van buiten naar een eindpunt in het midden brengt en weer terug naar buiten. Doordat het pad slingert en veel wendingen heeft, is het niet overzichtelijk, maar desondanks brengt het je altijd naar het centrum. Je kunt er altijd op vertrouwen, dat je uiteindelijk je doel bereikt. Stap voor stap kom je dichter bij het centrum en dichter bij jezelf.

vingerlabyrint kleur

Klassiek labyrint

Het dubbel gespiegeld vingerlabyrint is gebaseerd op het klassiek labyrint, dat zeven omgangen kent en voor zover bekend de oudste vorm van het labyrint is. Vooral dit labyrint heeft bijzondere eigenschappen die je kunt ervaren door het labyrint te lopen. Het pad begint bij de ingang en het lijkt alsof het je meteen naar het centrum van het labyrint leidt. Maar dat gebeurt dus niet, want al lopend raak je steeds weer opnieuw verwijderd van het centrum. Pas na zeven wendingen kom je eindelijk daar aan. Het centrum lijkt het doel, maar de reis gaat vanaf hier weer verder, want je zult het labyrint weer moeten verlaten om de wereld in te gaan. Ook dan krijg je te maken met die wendingen…
Het lopen van een labyrint beïnvloedt de manier waarop je naar jezelf en gebeurtenissen kijkt. Door de onverwachte wendingen ga je twijfelen aan de dingen die je denkt te weten. Vaak is het zeker weten gebaseerd op een overtuiging. Het feit dat je bepaalde dingen nou eenmaal altijd zo doet, wil echter niet zeggen dat jouw handelen ook goed voor je is. Misschien heb je gewoon nooit andere en waarschijnlijk betere manieren ontdekt om jouw wereld en de problemen in die wereld te bekijken. Het lopen van een labyrint met je voeten of met je vingers maakt je ervan bewust dat er altijd onverwachte wendingen zijn in jouw bestaan. Zo leer je en word je je bewust van patronen in je leven. Je krijgt inzicht in wat niet meer past in je leven. Dit besef is vaak de eerste stap naar nieuw gedrag. Je raakt vertrouwd met de grilligheid van het bestaan en leert te vertrouwen op jezelf.

Lopen met je vingers

Op verschillende plaatsen in Nederland ligt een labyrint dat je met je voeten kunt lopen en er worden soms ook tijdelijk labyrinten gemaakt, bijvoorbeeld op het strand met stenen, touw of takken. Als je een grote tuin hebt of een park in de buurt met een groot grasveld, kun je zelf – na enige oefening – ook een labyrint maken en dat lopen. Het is echter niet altijd mogelijk om zo’n groot labyrint te lopen en dan biedt een vingerlabyrint uitkomst. Als je een afbeelding ervan op papier hebt, raden mensen aan dat je het met de wijsvinger van je niet-dominante hand loopt. Hierdoor verloopt het lopen namelijk langzamer en is de concentratie groter. Musterd werkt met het dubbel gespiegeld vingerlabyrint. Dit is een beukenhouten plank waarin twee klassieke labyrinten zijn gefreesd, de linker is het spiegelbeeld van de rechter. Je loopt het rechterlabyrint met een vinger van je rechterhand en het linkerlabyrint met een vinger van je linkerhand. Doordat je met de vingers de groeven kunt voelen en dus volgen, kun je je ogen sluiten. Hierdoor kun je je nog beter concentreren.

vingerlabyrint

Ontdekken, ontvangen en gebruiken

De reis die je in het klassiek labyrint aflegt, kun je onderverdelen in drie fasen: ontdekken, ontvangen en gebruiken. Bij de weg naar binnen (fase 1), ontdek je jouw eigenschappen en kwaliteiten weer en kom je ermee in contact. Iedere wending maakt je bewust van bepaalde eigenschappen of kwaliteiten van jezelf. In het centrum (fase 2) heb je de tijd om alle ervaringen te laten bezinken. Je kunt hier rusten en alle opgedane indrukken en ontdekkingen een plaats geven. Hier word je ook geconfronteerd met wie je echt bent. De weg naar buiten (fase 3) staat in het teken van jouw kwaliteiten gebruiken in je leven. Het proces van ontdekken en ontvangen in het labyrint heeft alleen zin als je de verkregen inzichten daadwerkelijk gebruikt.

John Musterd (1960) werd gegrepen door de kracht en functionaliteit van het labyrint en werkt hiermee al zo’n 10 jaar in zijn coachingspraktijk. Mensen laten ervaren wat de reis door een labyrint voor hen kan doen neemt in zijn werk een centrale plaats in.


Gerelateerd(e) boek(en)


Gerelateerd(e) auteur(s)

A3 boeken

Oosterveldweg 15
7274 DZ Geesteren
Nederland

T 0545 48 11 40
F 0545 48 11 35

info@A3boeken.nlA3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

Nieuws

22/01/2022 22 januari - 3 februari 2022: het Gele Zaad levenspad
12/01/2022 De volle maan van 18 januari 2022
09/01/2022 9 - 21 januari 2022: Blauwe Aap levenspad
05/01/2022 Zoek je innerlijk vuur! - recensie
 

Agenda