blackjack oyna casino metropol


 

A3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

U bent hier : A3 boeken Nieuws

Help je ook mee
dieren in nood helpen?

Bekijk het filmpje
over dit boek

Alweer de 4e druk!

Een fotoalbum op facebook met foto's van boekenkasten met daarin boeken van A3 boeken. Nieuwe foto's zijn welkom!

Dit hartlabyrint
van Selma Sevenhuijsen
mag je overtekenen
en gebruiken zoveel
je maar wilt.
(uit: 'De glimlach van de sirene')

De kracht van de combinatie - recensie

De essentie van edele stenen biedt je 52 boodschappen, ingegeven door 52 edelstenen. Anneke Agterberg heeft de (half)edelstenen met een microscoopcamera gefotografeerd en het landschap op en in de edelsteen zichtbaar gemaakt. Het resultaat is een spel met inspirerende en kleurrijke kaarten.

De essentie

Naast tarotkaarten fascineren (half)edelstenen mij enorm. De combinatie van kleur, materiaal en vorm maakt dat iedere steen uniek is. Het zijn pareltjes die voort zijn gekomen uit eeuwenlange, natuurlijke processen. Mijn nieuwsgierigheid werd geprikkeld, toen ik hoorde dat er een nieuw spel is, waarbij kaarten en stenen gecombineerd worden.

Bij de eerste indruk van het spel, valt de diversiteit aan kaarten op. Elke kaart bevat een ongeveer 200 keer uitvergrote foto van een edelsteen. Van heldere stenen is een foto gemaakt van de binnenkant. Bij stenen waar de binnenkant niet van te ziet is, is een foto gemaakt van de buitenkant. Hierdoor is iedere kaart uniek, met een eigen kleur en uitstraling. Volgens Anneke ontmoet en ervaar je hiermee de essentie van de stenen.

Combineren

De kracht van 'De essentie van edele stenen' zit in de combinatie van inzicht- en inspiratiekaarten, edelsteentherapie en kleurtherapie. Kleuren, vormen en details van insluitsels en breuklijnen geven elke kaart een eigen uitstraling. Wat ontbreekt is het daadwerkelijk kunnen voelen van de steen. De detailfoto op de kaart maakt dit echter goed.

Leg je de kaarten uit, dan zie je een kleuren- en vormenspel ontstaan. Er wordt een verhaal verteld dat je kunt horen met je intuïtie en gevoel. Als extra ondersteuning wordt op elke kaart in enkele regels tekst de essentie van de steen uitgelegd. De foto’s prikkelen de fantasie en stimuleren om zelf een antwoord op je vraag te geven: wat zie je en hoe helpt dit je?

Recensie: Arjen Glas in Kaartkunde 2014/02


http://www.kaartkunde.nl

Gerelateerd(e) boek(en)

A3 boeken

Oosterveldweg 15
7274 DZ Geesteren
Nederland

T 0545 48 11 40
F 0545 48 11 35

info@A3boeken.nlA3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

Nieuws

13/11/2019 Verhelderende kijk op de tarot - recensie
10/11/2019 Zet je aan het denken... - recensie
09/11/2019 De volle maan van 12 november 2019
07/11/2019 7 - 19 november 2019: Witte Spiegel levenspad
 

Agenda