blackjack oyna casino metropol


 

A3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

U bent hier : A3 boeken Nieuws

Vers van de pers!

Verscheen voorjaar 2021

Verscheen voorjaar 2021

Nieuw!

2e druk is verschenen!

Alweer de 5e druk!

De Hogepriesteres en de Padparadscha saffier

In de Tarot van de druïden komt de wijsheid van de druïden en die van de wicca samen. Philip en Stephanie Carr-Gomm zijn verantwoordelijk voor dit prachtige spel met inspirerende tekeningen van Bill Worthington. Ook al ben je bekend met tarotkaarten, met dit spel is het net of je weer opnieuw begint. Het spel verrast. Die combinatie van wicca en druïdisme bieden je weer een heel andere kijk op dingen.

De kaart van De Hogepriesteres geeft je het advies af te gaan op je innerlijke wijsheid en het onderbewuste. Het is het begin van je reis naar je diepste innerlijk. Met de kaart van De Magiër had je alles in handen om aan de slag te gaan. Dat was een actiekaart. Met de kaart van De Hogepriesteres trek je een passieve kaart. Zij leert je dat je je wijsheid uit je eigen ziel mag halen om van daaruit te handelen. Daar is de Hall of Wisdom, zo zei de esoterisch schrijver P.D. Ouspensky toen hij verbinding maakte met deze kaart.

Omdat De Hogepriesteres het begin is van je innerlijke reis is zij net als een bloem die nog mag groeien en ontluiken. Het is de inwijding van je eigen tempel en mysterie. Door er contact mee te maken weet je echt van onecht te onderscheiden.

Hoewel het contact maken met het innerlijk mij erg doet denken aan de enige echte amethist, is het toch de Padparadscha saffier die zich aan mij opdringt bij de betekenis van De Hogepriesteres. Laten we het daar dus maar eerst eens over hebben. Deze prachtige en zeer zeldzame saffier helpt je je eigen waarheid in te zien. Padparadscha betekent zoiets als zalmkleurige lotusbloem. Deze steen helpt je de dingen te zien in hun meest pure vorm. De steen van ware kennis en innerlijke rust die je bewust maakt van zowel je eigen heilige tempel als van de kosmos. Het is de zon en de maan tegelijk. Het verhaal gaat dat deze saffier je voor altijd blijft beschermen, zelfs lang nadat deze is verkocht aan iemand anders. De Hogepriesteres is de Padparadscha, de Padparadscha is de Hogepriesteres. Maar geloof mij, je koopt deze steen van adel niet op de hoek van de straat! Is dat wel het geval? Ga er dan maar vanuit dat het een bewerkte steen is.

Wil je een meer eenvoudig te verkrijgen steen die zijn werk ook met overgave doet om jou te helpen bij je innerlijke wijsheid, dan kun je rekenen op de amethist. De dieppaarse amethist komt uit Uruguay. Door contact met deze steen te maken ontwikkel je door ontspanning je eigen visie. Je gaat min of meer verder kijken dan je voorheen deed. De lila amethist komt uit Brazilië. Een mooie meditatiesteen die vanuit je eigen wijsheid je fantasie en inspiratie aanwakkert.

Mooi toch hoe de innerlijke wijsheid van de aarde onze eigen innerlijke wijsheid ondersteunt?

Dit artikel van Anneke Agterberg is eerder gepubliceerd in het online magazine Kaartkunde


http://www.kaartkunde.nl

Gerelateerd(e) boek(en)


Gerelateerd(e) auteur(s)

A3 boeken

Oosterveldweg 15
7274 DZ Geesteren
Nederland

T 0545 48 11 40
F 0545 48 11 35

info@A3boeken.nlA3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

Nieuws

27/09/2021 27 september - 9 oktober 2021: het Blauwe Hand levenspad
17/09/2021 De volle maan van 21 september 2021
14/09/2021 14 - 26 september 2021: het Witte Tovenaar levenspad
03/09/2021 De nieuwe maan van 7 september 2021
 

Agenda