blackjack oyna casino metropol


 

A3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

U bent hier : A3 boeken Nieuws

Help je ook mee
dieren in nood helpen?

Bekijk het filmpje
over dit boek

Alweer de 4e druk!

Een fotoalbum op facebook met foto's van boekenkasten met daarin boeken van A3 boeken. Nieuwe foto's zijn welkom!

Dit hartlabyrint
van Selma Sevenhuijsen
mag je overtekenen
en gebruiken zoveel
je maar wilt.
(uit: 'De glimlach van de sirene')

De gehoornde en Beltane

Cernunnos is een vruchtbaarheids- en vegetatiegod uit de Keltische mythologie. Zijn naam betekent de Gehoornde. Hij wordt veelal uitgebeeld met een dierlijk onderlijf en mannelijk bovenlijf. Op zijn hoofd draagt hij een gewei (symbool voor volwassen mannelijkheid) en in zijn hand heeft hij een torc (symbool voor leiderschap en goddelijkheid).

Hij hield ook vaak een gehoornde slang in zijn hand, wat staat voor vruchtbaarheid, genezing en wedergeboorte. Deze geweldloze god is de beschermer van de natuur en waarborgt de balans tussen mens en natuur, onder andere op het gebied van de jacht. Figuurlijk staat hij (net als andere goden die half dierlijk zijn) voor de balans tussen het dierlijke en het menselijke in onszelf. De integratie van dierlijke wijsheid + instincten en menselijk bewustzijn is de kracht die hij uitbeeldt. Hij is in staat om dierlijke en menselijke krachten op een volwassen manier in balans te houden, zonder dat het ene het andere onderdrukt of overheerst. Dat de Kerk hem als duivel bestempelde duidt op onderdrukking en puur onbegrip van zijn rol…
Vooral tijdens Beltane (1 mei) werd deze god geëerd. Cernunnos bracht levenskracht en potentie, en dat is in deze tijd te zien in de natuur: het groen neemt toe, bloesems barsten open en sieren bomen, dieren en mensen voelen de energietoename en vaak ook de toename van natuurdriften! (waar denk je dat het woord ‘horny’ vandaan komt ☺ ) Cernunnos vertelt ons dat het goed is, zelfs een deel van ons is om dit te voelen. Zolang jij de regie maar hebt en vrije wil respecteert. Beltane was de tijd dat men de liefde bedreef (met de partner of een ander) op het land of in het bos - de liefdeskracht werd gedeeld met de natuur; Moeder Aarde werd geholpen tijdens deze vruchtbare fase van het jaar. Voel het contact met de aarde, zoek de liefde op en deel je energie met de aarde!

‘In het licht van de Maan’ geeft meer informatie over Beltane, aansluiten bij actuele natuurkrachten, Cernunnos en integratie van dierlijke en menselijke kant. In mijn boek 'Dood Stroom' (geschreven onder pseudoniem Sarina Star) staat het verhaal ‘Red’, waarin Beltane, de gehoornde, heksen en oude gebruiken als rode draad door het verhaal lopen.


Gerelateerd(e) boek(en)


Gerelateerd(e) auteur(s)

A3 boeken

Oosterveldweg 15
7274 DZ Geesteren
Nederland

T 0545 48 11 40
F 0545 48 11 35

info@A3boeken.nlA3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

Nieuws

17/06/2019 17 - 29 juni 2019: het Blauwe Adelaar levenspad
13/06/2019 De volle maan van 17 juni 2019
05/06/2019 4 - 16 juni 2019: het Witte Wind levenspad
30/05/2019 De nieuwe maan van 3 juni 2019
 

Agenda