blackjack oyna casino metropol


 

A3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

U bent hier : A3 boeken Nieuws

Help je ook mee
dieren in nood helpen?

Bekijk het filmpje
over dit boek

Alweer de 4e druk!

Een fotoalbum op facebook met foto's van boekenkasten met daarin boeken van A3 boeken. Nieuwe foto's zijn welkom!

Dit hartlabyrint
van Selma Sevenhuijsen
mag je overtekenen
en gebruiken zoveel
je maar wilt.
(uit: 'De glimlach van de sirene')

De geboorte van de innerlijke glimlach - Roelien de Lange

Langzaam dein ik op een olifant het oerwoud in. Het pad wordt zelden gebruikt en de takken slaan mij om de oren op zo’n drie meter hoogte. Ik glimlach als een Boeddha want ik ben volmaakt gelukkig. Voor mij tussen de grote oren zit de olifantenjongen. Hij zingt zachtjes. Zonnestralen zweven tussen de takken van grote oerbomen door. Ik kan ze bijna pakken met mijn hand.

Even geleden liep ik nog tussen de torens van de historische Bayon tempel in het ‘Angkor Wat’ gebied van Cambodja. Het heeft me diep geraakt, ik ben er vervuld van en verlang naar de stilte. Toen ik de kans kreeg om een olifantenrit te maken kon ik de gangbare tocht om het tempelcomplex maken, maar koos voor het junglepad.
Deze Bayon tempel is één van de mooiste door mensen gemaakte krachtplaatsen. Haar vele torens met 216 glimlachende Boeddhagezichten kijken naar alle windrichtingen. Gemaakt van reuzenrotsblokken zijn de glimlachende lippen groter dan mijn gespreide armen.
M
ijn gedachten gaan naar een uur geleden: om de koelte te zoeken zwerf ik door de donkere gangen en voorhoven onder de torens. Ik voel een verlangen, een aantrekkingskracht en blij verrast stap ik in een gouden licht van kaarsen. Een oude boeddhistische non met een stralende glimlach biedt mij wierook aan. Ik offer dit bij het boeddhabeeld. Dan ga ik tegen een muur zitten en sluit mijn ogen om de energie te voelen. Dit is het kloppend hart onder de tempel. Als de rimpels in een vijver verspreidt zich hier een glimlach zo groot en verrassend sterk, het wezen van deze tempel straalt dit al duizend jaar uit. Het doet mij denken aan de Taoïstische lessen van Mantak Chia. De ‘Healing Tao’ en de ‘Inner Smile’ probeerde ik twintig jaar geleden al toe te passen. Om een glimlach naar mijn organen te sturen, een glimlach langs de ruggengraat van boven naar beneden, glimlachen langs je hele lichaam en naar je emoties. Het is volgens Mantak Chia het voedsel van de sterren en onze positieve kwaliteiten van waaruit we liefde genereren, ook liefde voor onszelf. De Innerlijke Glimlach geven we aan ons hele wezen, we vullen de aura en ons hele Zijn. Vanzelf straal je het uit en dat is de boodschap die de Bayon tempel in mijn lichaam en geest heeft verankerd.

gastcolumn in Koorddanser mei 2012


http://www.gaiaskracht.nl

Gerelateerd(e) boek(en)


Gerelateerd(e) auteur(s)

A3 boeken

Oosterveldweg 15
7274 DZ Geesteren
Nederland

T 0545 48 11 40
F 0545 48 11 35

info@A3boeken.nlA3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

Nieuws

10/11/2019 Zet je aan het denken... - recensie
09/11/2019 De volle maan van 12 november 2019
07/11/2019 7 - 19 november 2019: Witte Spiegel levenspad
28/10/2019 Mannen zijn geen vrouwen - recensie
 

Agenda