blackjack oyna casino metropol


 

A3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

U bent hier : A3 boeken Nieuws

Vers van de pers

Verscheen zomer 2021

Verscheen voorjaar 2021

Verscheen voorjaar 2021

Een fotoalbum op facebook met foto's van boekenkasten met daarin boeken van A3 boeken. Nieuwe foto's zijn welkom!

Dit hartlabyrint
van Selma Sevenhuijsen
mag je overtekenen
en gebruiken zoveel
je maar wilt.
(uit: 'De glimlach van de sirene')

De essentie van edele stenen: driekaartlegging - zo werkt het

Stel. Je hebt 'De essentie van edele stenen' om advies gevraagd en je hebt vervolgens deze kaartlegging gekregen. Welk advies krijg jij dan van de edele stenen?

Thema: chrysocolla. Advies: rode calciet. Waar 't heen kan gaan: granaat.

Voordat je überhaupt naar de teksten (of naar de stenen) kijkt, kijk je eerst naar de kleuren. Opvallend is dat 2 van de 3 kaarten een oranjerode kleur hebben. Dat zegt dus al iets en daar beginnen we in dit geval daarom ook mee.


Rood is onder meer van passie, lef en initiatief nemen. Oranje staat o.a. voor enthousiasme, humor en schijt hebben aan dingen.... Blauw staat voor vertrouwen en communicatie.
Dit betekent dus dat ongeacht de vraag die je hebt het belangrijk is dat je je met enthousiasme ergens voor gaat inzetten. Initiatieven mogen worden genomen en je mag dit omkleden met humor en daarbij maling hebben aan regels of hoe anderen het doen. En bovendien hoef je geen rekening te houden met wat anderen er van vinden. Het heeft allemaal betrekking op communicatie.
Het advies t.a.v. de kleuren luidt dan ook: "Heb schijt aan de regels, aan hoe het hoort en aan wat anderen ervan vinden. Spreek je humor aan en onderneem actie."
Zo. Daar kan je het alvast mee doen!

En dan hebben we alleen nog maar naar de kleuren gekeken. Even verder kijken.

De themakaart geeft aan wat er verbeterd kan worden of wat gewoon niet goed gaat. Het geeft het knelpunt weer. Als je de tekst leest bij deze kaart betekent dit dus dat het tijd wordt om goede gesprekken te gaan voeren. Het vertrouwen om dit te doen is er kennelijk nu niet. Er is geen openheid. Wellicht heb je het idee dat er niet goed naar je wordt geluisterd. Je wordt niet gehoord. Er is geen sprake van gelijkwaardigheid, dus is het vertrouwen er ook niet. De vraag is in hoeverre je je niet als gelijkwaardig laat behandelen en of je jezelf niet minder maakt dan nodig. Laat je horen (en daarmee ook zien), zo zegt de chrysocolla.

De rode calciet adviseert je te vertrouwen op je gevoel. Je gevoel klopt, zo zegt de kaart. Heb het lef om daar naar te luisteren en laat je niet uit je zelfvertrouwen halen. Ga niet nadenken, maar voel! Nogmaals, je gevoel klopt.

Als je hier vervolgens ook iets mee gaat doen (want dat is uiteraard wel de voorwaarde) dan kan je naar de granaat toe. Afhankelijk waar die chrysocolla precies over gaat, zegt de granaat dat je dan van je laat horen. En hoe je dit ook gaat doen, je zult een statement maken. Het feit dat deze kaart op de 3e plek ligt betekent dat je dit ook gaat doen!

Kort samengevat luidt het advies:
Heb het lef (rood) om je te laten horen en te laten zien (chrysocolla) en wees duidelijk en helder in je communicatie (helderblauw). Doe dit op humorvolle wijze en vanuit warmte (oranje), want je gevoel klopt (rode calciet). Op deze manier krijg je zelden een negatieve reactie terug. Humor ontwapent (eigen logica ). Je laat zo zien dat je iets te melden hebt en geeft je grenzen aan (granaat en rood). Dat maakt je krachtig (rood).

Zie je wat je allemaal uit een driekaartlegging kunt halen? Laat staan bij een uitgebreide kaartlegging. En dat je niets over de stenen zelf hoeft te weten. Als je zelf al veel weet over edelstenen, kun je die kennis ook nog gebruiken. Kortom, jij kunt dit ook. Je enthousiasme en een open mind is voldoende.
Op vrijdag 6 juni a.s. geef ik een inspiratiedag met mijn kaartspel. Op deze dag werken we veel met kleuren en gaan de kaarten je verbazen wat zij je te vertellen hebben!

Tekst: Anneke Agterberg


http://www.annekeagterberg.nl/page9.php

Gerelateerd(e) boek(en)


Gerelateerd(e) auteur(s)

A3 boeken

Oosterveldweg 15
7274 DZ Geesteren
Nederland

T 0545 48 11 40
F 0545 48 11 35

info@A3boeken.nlA3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

Nieuws

23/10/2021 23 oktober - 4 november 2021: het Rode Hemelwandelaar levenspad
15/10/2021 De volle maan van 20 oktober 2021
14/10/2021 Nederlandse rechten van 'How to Heal toxic Thoughts', Sandra Ingerman
10/10/2021 10 - 22 oktober 2021: het Gele Zon levenspad
 

Agenda