blackjack oyna casino metropol


 

A3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

U bent hier : A3 boeken Nieuws

Vers van de pers

Verscheen zomer 2021

Verscheen voorjaar 2021

Verscheen voorjaar 2021

Een fotoalbum op facebook met foto's van boekenkasten met daarin boeken van A3 boeken. Nieuwe foto's zijn welkom!

Dit hartlabyrint
van Selma Sevenhuijsen
mag je overtekenen
en gebruiken zoveel
je maar wilt.
(uit: 'De glimlach van de sirene')

De essentie van de edele stenen voor de week van 21 augustus 2017

Deze week even voor het gevoel weer een overdosis aan mijn eigen kaarten! :)
Ik trok ze al op zaterdagavond. Om er weer even in te komen. Want mijn eigen kaarten kunnen nogal eens flink de diepte van mijn psyche opzoeken.

Voila! De olivijn (oftewel de peridot), de malachiet en de seleniet. Drie keer groen op de tafel, in drie tinten. 
Groen. De kleur van het hartchakra. Volg je hart deze week. Luister naar je hart. Maar ook: doe iets aan je hartenpijn of aan hartzeer als je daar last van hebt of als het je nog negatief beïnvloedt. 
Leef, spreek en heb lief vanuit onvoorwaardelijke liefde (voor jezelf). 

De themakaart van de olivijn is lichtgroen. De kleur van iets nieuws op je pad. Vernieuwing. Nieuwe dingen. Nieuwe energie. Op een nieuwe manier iets aanpakken of op een nieuwe manier kijken. Misschien wel eng, maar je durft het. Omdat je vertrouwen hebt. En dat komt omdat het vanuit je diepste zelf komt. En juist door dat te doen ontstaat er van alles. Stroming, synchroniciteit, flow, noem het zoals je het noemen wilt. Puur omdat je vanuit je hart handelt. 

Voordat het echter helemaal zover is zegt de advieskaart Malachiet iets over emoties en intense gevoelens. Daar mag nog iets mee. Bij de één nog duidelijk aanwezig, bij de ander is het iets kleins. Maar of het nu angst is, of jaloezie, boosheid, je ergens schuldig over voelen, schaamte of zonder dat je weet waarom je overweldigd voelen door emoties, rondom je thema voelt iets buiten jou nog bedreigend. Het is nog niet rustig en ergens nog niet helemaal veilig. 
De intense kleur groen van de malachiet adviseert je de rust op te zoeken. De natuur. Jezelf te reinigen, te helen. Om je gezond te voelen. Of een situatie te helen en gezond te maken.
Maar ook krijg je het advies je hart te openen. Eerlijk te zijn naar jezelf. 
Is iets goed omdat het voldoet aan wat anderen willen? Is het goed omdat het voldoet aan de norm? Is het goed omdat het naar de buitenwereld zo goed lijkt? Dat is rationeel. De kaarten gaan niet over ratio. Houd jezelf niet voor de gek. Wees eerlijk, vooral naar jezelf. 
Als iets goed voelt, is dat vanuit je hart. Authentiek en puur. Dan is er rust.

De seleniet kaart zegt dat het er niet toe doet wat de norm is en wat anderen vinden. Het gaat er om wat jij vindt en wat jij wilt. Dus een oordeel over de ander is ook niet nodig. Iets invullen voor de ander ook niet. Laat die ander maar gaan. Die heeft zijn eigen pad te bewandelen. 
Deze seleniet kaart heeft de kleur legergroen. Je hoeft niets te camoufleren. Voelt iets niet oké? Dan mag je er nog wat mee. En dat rijmt :) !

De kleur groen is opgebouwd uit geel en blauw. Geel is vrolijk en zonnig, maar staat ook voor juridische kwesties, wetenschap, je denken, intelligentie. Je geest. 
Blauw staat voor communicatie. Voor zakelijk zijn. 
Heb je te maken met een lastige kwestie die emoties oproepen? Wees intelligent. Wees wijs. Houd het bij de feiten. Houd het zakelijk. Bekijk het zakelijk. Schakel emoties uit en raadpleeg desnoods een adviseur die ergens meer kennis van heeft dan jij. Bedenk niet wat die ander gaat doen, wat anderen zullen denken of hoe die zich zal voelen etc etc. Dat is niet belangrijk. De uitkomst is ook niet belangrijk. Het is alleen maar belangrijk wat jij doet. Voor jezelf. Vanuit je hart. Het helpt je verder.

Jaren geleden was ik ergens heel erg boos over. Iedere maand weer was ik een dag boos. Ik had een verkeerde beslissing genomen en er ontstond een probleem waar iemand anders last van had. Dat vond ik zo erg voor de ander, dat ik van gekkigheid niet wist wat ik moest doen om het op te lossen. Ik gaf van alles weg. Ik gaf veel te veel weg. De ander maakte graag aan alle kanten misbruik van de situatie. Iedere maand gedurende een jaar lang was ik minstens één dag per maand ontzettend boos en verdrietig. En alleen. En dat gevoel ging maar niet weg. Ik ben op een dag naar een gratis intakegesprek geweest bij een advocaat en heb mijn situatie voorgelegd. Hij heeft twee keer een brief gestuurd naar de andere partij en klaar was Klara. 
De kaarten die hier zijn gelegd zouden als advies kunnen liggen voor een dergelijke situatie. Ik geef het maar als voorbeeld mee. 

In emoties blijven hangen heeft geen zin. In angst blijven zitten ook niet. Doe iets. Ga jouw leerproces aan en laat (de mening van) die ander(en) maar gaan. Die hebben hun eigen proces. Jij hebt de jouwe. 

Je gevoelens en emoties zeggen iets tegen je. Je hart geeft aan wat je echt wilt. Wat je eigenlijk wilt. Luister naar je hart ook al is dat nog zo onlogisch of moeilijk. Als je vervolgens naar je hart hebt geluisterd, dan komt je hoofd. Dan zet je de volgende stappen met je verstand. (En niet met emoties. )

Wat een verhaal deze eerste week! 
Kom, aan de slag!

Tekst en foto: Anneke Agterberg


Gerelateerd(e) boek(en)


Gerelateerd(e) auteur(s)

A3 boeken

Oosterveldweg 15
7274 DZ Geesteren
Nederland

T 0545 48 11 40
F 0545 48 11 35

info@A3boeken.nlA3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

Nieuws

23/10/2021 23 oktober - 4 november 2021: het Rode Hemelwandelaar levenspad
15/10/2021 De volle maan van 20 oktober 2021
14/10/2021 Nederlandse rechten van 'How to Heal toxic Thoughts', Sandra Ingerman
10/10/2021 10 - 22 oktober 2021: het Gele Zon levenspad
 

Agenda