blackjack oyna casino metropol


 

A3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

U bent hier : A3 boeken Nieuws

Vers van de pers

Verscheen zomer 2021

Verscheen voorjaar 2021

Verscheen voorjaar 2021

Een fotoalbum op facebook met foto's van boekenkasten met daarin boeken van A3 boeken. Nieuwe foto's zijn welkom!

Dit hartlabyrint
van Selma Sevenhuijsen
mag je overtekenen
en gebruiken zoveel
je maar wilt.
(uit: 'De glimlach van de sirene')

De edele steen van komende week: honingcalciet

De honingcalciet heeft nog een tweede naam: champagnecalciet. De foto doet daar erg aan denken. Het is net of je in een glas champagne met bruisende bubbels kijkt!
Calcieten zijn zachte stenen en drukken ook zachtheid uit. Bij de honingcalciet gaat het vooral over emoties en gevoelens. Dit betekent dat je op een voorzichtige manier je gevoel mag toelaten.
De kleur staat voor mij voor ‘een plaats vinden’. Dit alles bij elkaar geeft aan dat je je gevoel een plek mag geven. Het kan ook betekenen dat je je gevoelens mag toelaten zodat je jezelf een plek kunt geven. Hoe dan ook, deze week staat in het thema van gevoelens toelaten om je plaats te vinden.

Als deze foto tevoorschijn komt krijg je het advies om datgene wat aan emotie en gevoel naar boven komt niet weg te duwen of weg te rationaliseren. Laat het gevoel het gevoel zijn, of je het nu leuk vindt of niet. Niet gelijk de deksel erop doen. Laat ‘m maar gewoon open staan.
Uit ervaring weet ik dat veel mensen niet naar die emotie plek in hen zelf durven. Dan wordt er iets ouds aangeraakt en dat is niet altijd prettig. Dan wordt met argumenten en analyses een kwestie weer haarfijn onder het tafelkleed geveegd.

Het is net als fysieke pijn. Als je je kleine teen stoot aan de rand van je bed, zeg je ook au. Misschien geef je een vloek en ga je vervolgens op de rand van je bed zitten. Je kijkt of je iets aan die teen ziet en je wrijft vervolgens over die zere plek. Even aandacht en lief zijn voor de zere voet!
Zo mag het ook met zielenpijn zijn. Je mag ook dan even au zeggen en er even rustig voor gaan zitten. Je mag er dan ook naar kijken en even over die gevoelige plek wrijven.
Met de honingcalciet krijg je het advies om dit toe te laten. Zachtjes. Lief zijn voor jezelf.

Toch word ik van deze steen ook altijd blij. Ik word ten minste altijd wel blij van champagne . Want ook dat is niets meer en minder dan gevoel en emotie toelaten. Voel je je blij? Gedraag je dan ook zo! Heb je een succesje, groot of klein? Ga ’t dan vieren! Ieder succesje is belangrijk. Het geeft een positief gevoel en dat is van groot belang. Dat kan uiteindelijk vele positieve en belangrijke consequenties hebben.
Op de champagnecalciet! Proost!

Tekst en foto: Anneke Agterberg


https://www.facebook.com/deessentievanedelestenen

Gerelateerd(e) boek(en)


Gerelateerd(e) auteur(s)

A3 boeken

Oosterveldweg 15
7274 DZ Geesteren
Nederland

T 0545 48 11 40
F 0545 48 11 35

info@A3boeken.nlA3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

Nieuws

15/10/2021 De volle maan van 20 oktober 2021
14/10/2021 Nederlandse rechten van 'How to Heal toxic Thoughts', Sandra Ingerman
10/10/2021 10 - 22 oktober 2021: het Gele Zon levenspad
07/10/2021 Wat een bijzondere kaarten!
 

Agenda