blackjack oyna casino metropol


 

A3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

U bent hier : A3 boeken Nieuws

Nu verkrijgbaar!

Speciaal voor
kinderen

Jaaa, ze zijn er!

Lichttaalkaarten!

De berkenboom en energie opladen

Voor mij kondigt de berk het voorjaar echt aan. De prille lichtgroene berkenblaadjes, die verfrommeld uit hun knop komen. Ik kan al een hele tijd verlangend naar de takken zitten kijken en op een zonnige dag komen de eerste groene tipjes tevoorschijn en de katjes gaan bloeien. De berk geeft een bijna doorschijnend bladerdak en het lijkt wel of de berk altijd beweegt. Er gaat een soort vrolijkheid van uit.

Dat is ook een van de geneeskrachtige eigenschappen van de berk. De voorjaarsmoeheid verdrijven, de vrolijkheid zit in de tinctuur van de berkenblaadjes. Maar het zit ook in de limonade van de berkenblaadjes die je van het jonge blad kan maken.

RECEPT: neem 1 liter water, ± 300 gram berkenblad (verspreid plukken), 750 gram suiker, citroensap van 1 citroen. Zet het water met de berkenblaadjes 24 uur in de koelkast. Daarna opkoken met de suiker en laten afkoelen, 1x herhalen en dan kan de limonadesiroop in schone flessen. Heerlijk met (bubbeltjes)water.

Bewaar dus ook een fles limonadesiroop voor volgend jaar winter als de lente lang op zich laat wachten. Je pept er van op. Als je blaadjes plukt, hoef je niet hele takken af te ritsen maar pluk op verschillende plekken aan de tak en de boom wat blaadjes weg.

De berk heeft nog meer genezende eigenschappen: met name de bast. De berk heeft een witte schilferige bast en deze voelt ook droog aan. De zalf van de bast helpt bij schilferige en jeukende huid zoals bij eczeem. Maar ook bij natte uitslag, verwijzend naar de dorstigheid van de berk. Hoe meer je weet over de leefgewoontes van bomen, hoe meer verwijzingen je kunt zien naar het menselijk lichaam.

Tot slot nog
Huppelen op recept
Weet je wat de meest eenvoudige oplader is? Het kind in je wakker maken door te huppelen. Zelfs één huppel kan al genoeg zijn om je zorgen te laten afnemen. Dit geef ik vaak als ‘recept’ mee aan mijn cliënten. Een sprongetje kan dit ook oproepen. Gewoon doen en ervaren!

Tekst: Marjanne Huising


http://www.sintau.nl

Gerelateerd(e) boek(en)


Gerelateerd(e) auteur(s)

A3 boeken
Oosterveldweg 15
7274 DZ Geesteren
Nederland

T 0545 48 11 40

info@A3boeken.nl

KvK 30121964

BTW NL001506161B83

Verkoopvoorwaarden, retour- en verzendbeleidA3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

Nieuws

27/07/2022 Veel geleerd - recensie
15/07/2022 Inspirerend - recensie
29/06/2022 De kaarten spiegelen inderdaad!
27/06/2022 De drie familiekaarten uit 'Spiegel van de zodiak'
 

Agenda