blackjack oyna casino metropol


 

A3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

U bent hier : A3 boeken Nieuws

Bekijk het filmpje
over dit boek

Alweer de 5e druk!

4e druk!

Een fotoalbum op facebook met foto's van boekenkasten met daarin boeken van A3 boeken. Nieuwe foto's zijn welkom!

Dit hartlabyrint
van Selma Sevenhuijsen
mag je overtekenen
en gebruiken zoveel
je maar wilt.
(uit: 'De glimlach van de sirene')

Dankbaar

Wordt de wereld er beter van? Dat roept mijn criticaster geregeld, wanneer ik vol vuur pleit voor diepgaand onderzoek van onze verbondenheid met de natuur. Vooral als ik weer eens moet constateren dat het in onze wereld helemaal niet zo gewoon is om je liefde voor de natuur te uiten. Ik durf te beweren dat de meesten van ons dagelijks volledig voorbijgaan aan het simpele feit dat we zonder de aarde, zonder de natuur niet zouden kunnen zijn.

Dat simpele maar o zo belangrijke feit mag best eens wat vaker gezien, geëerd, erkend en gevierd worden. Opdat wij ons meer bewust worden van alle rijkdom, geschenken en geneugten die de aarde ons schenkt. We nemen in onze tijd alles zo voetstoots voor gewoontjes aan. We leven vaak zo zeer uit verbinding met datgene wat ons het meest dierbaar zou mogen zijn - ons bestaan, onze bestaansgrond hier op aarde, het leven zelf.

Dankbaar. Dat woord alleen al… proef het eens op je tong. Laat het zachtjes naar binnen gaan en voel wat het met je doet. Soms is het in ons leven heel lastig om bij die dankbaarheid te komen. Op zo’n moment kun je in de natuur altijd wel weer geraakt worden in je liefde voor de wereld. Een kleine bloem in het veld, een zonnestraal door de wolken, een vlinder in het vroege voorjaar, verzin alle clichés maar die er zijn en voel ook hoe waar ze zijn.

Misschien wordt je wel onpasselijk van het woord ‘dankbaarheid’ en heb je in je leven teveel en te vaak een dank moeten uitspreken, terwijl je er niet echt een goed gevoel bij had. Dan moet er eerst nog iets verteren of worden uitgespuugd misschien. Want daaronder zit vast nog een andere smaak van dankbaarheid. Ik kan goed voelen, hoe dat begrip dankbaarheid mij brengt bij een laag van zachtheid in mezelf. Waardoor ik stil en rustig word, heel dichtbij mezelf kom en mijn eigen liefde voor de wereld om me heen kan voelen. Daar word ik vrolijk van en soms komt er een liedje, een dansje of een teder gebaar naar buiten.

 

Dankbaarheid ervaren

Waarover kun jij je dankbaar voelen?En wat doet dat dan met je? Maak eens een lijst met minstens twintig dingen waarvoor jij dankbaar bent. Van heel kleine dingen, het vogeltje dat zojuist floot, de schoenen aan je voeten tot heel grote zaken, dat het regent en de aarde weer water krijgt. Of het telefoontje van je beste vriendin of…

 

Tekst: Gerwine Wuring
Foto: Adrie Beyen


Gerelateerd(e) boek(en)


Gerelateerd(e) auteur(s)

A3 boeken

Oosterveldweg 15
7274 DZ Geesteren
Nederland

T 0545 48 11 40
F 0545 48 11 35

info@A3boeken.nlA3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

Nieuws

26/11/2020 De volle maan en maansverduistering van 30 november 2020
19/11/2020 19 november - 1 december 2020: het Blauwe Adelaar levenspad
11/11/2020 De nieuwe maan van 15 november 2020
06/11/2020 6 - 18 november 2020: het Witte Wind levenspad
 

Agenda