blackjack oyna casino metropol


 

A3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

U bent hier : A3 boeken Nieuws

Vers van de pers!

Verscheen voorjaar 2021

Verscheen voorjaar 2021

Nieuw!

2e druk is verschenen!

Alweer de 5e druk!

Concrete inspiratie op speelse manier aangereikt

Hunab ‘Ku is het Maya-woord dat wordt gebruikt voor de oneindige energiecentrale, waaruit we allemaal energie kunnen putten voor onze bewustwording, talentontwikkeling en eigen creaties. De Maya wijsheid creatiekaarten brengen je daarmee in verbinding, waarbij het volgens de makers niet echt noodzakelijk is dat je zelf verstand hebt van de kennis en vaardigheden van het oude volk.

Het creatiespel is gebaseerd op de Tzolkin, de originele kalender van de Maya’s, die ze gebruikten als onderdeel van hun tijdsberekening. Je vindt de Tzolkin terug in het gebruik van de 40 zegelkaarten, waarop de zonnezegels van Patricia Mooren zijn verwerkt, en de 26 tonenkaarten. Daarnaast wordt er gewerkt met de vier zegelkleuren, waarmee je richting kunt geven aan de boodschap van de kaarten.

Synchroniciteit is een woord dat hier zeker van toepassing is. Stem je met de kaarten hierop af en niets staat het creëren van wat jij wilt nog in de weg. Dit kan in een scala aan werkvormen voor zowel kinderen als volwassenen. Je kunt met deze kaarten ook goed werken in groepen. De beschrijving van de methodes staan op vijf aparte kaarten.

De teksten zijn van Elvira van Rijn, die instrumenten maakt voor coaching met inzet van de Tzolkin om bewustwording, talent en samenwerking te ontwikkelen. Hierover kun je lezen op haar website. Dat Elvira van Rijn coach is, vind je terug in de aanreikingen om de kaarten toe te passen in teamwork. Rollen, fases, kwaliteiten en dynamiek, overal is een werkvorm voor binnen deze set. De moeite waard om uit te proberen.

Vormgeving/illustraties
Prettig in uitvoering en met een frisse uitstraling, dat is de eerste indruk als je de doos opendoet. De kaarten liggen fijn in de hand. Het is wel praktisch om de zegelkaarten en toonkaarten direct als twee sets apart te houden, anders moet je ze steeds uitzoeken.
De begeleiding van de set is weergegeven op losse kaarten, wat zeker handzaam is. Hierop staan de beschrijving van de set en ook de werkvormen zoals je die kunt toepassen.
4 sterren

Teksten
'Concreet' is het eerste woord dat opkomt bij de teksten zoals ze op de tonenkaarten staan. Je kunt er direct iets mee; als je een vraag hebt gesteld, als wanneer je ze gebruikt bij een open legging. Ze zijn krachtig door steeds te beginnen met Ik en geven richting, zoals bijvoorbeeld “Ik kom in beweging door te doen wat mijn hart me ingeeft” of “Ik blijf trouw aan mijn idealen en zet door om ze te bereiken”.

Daarnaast staan op deze kaarten overdwars twee zinnen die een beweging uitdrukken.

Ook de teksten op de stempelkaarten zijn sterk en op hun eigen manier ook bemoedigend. Zo horen bij het beeld van Rode Aarde de woorden “Met mijn voeten op de grond, weet ik waar ik ga, ik zie de wegen voor me, ik kies de weg die mij het meest pleziert, zodat ik zonder de sluier van het drama volledig kan Zijn”. Ze gaan bijna allemaal over de verbinding van het geestelijke met het aardse. Voor volwassen zijn ze heel begrijpelijk en toepasbaar, de kracht voor gebruik met kinderen zal hem meer zitten in de afbeeldingen en het telsysteem.

Naast de hoofdtekst bevat elke kaart een serie steekwoorden en deze zijn interessant: ze lijken op tags zoals je die vindt in internetartikelen. Ze helpen inspireren en richting zoeken.
4 sterren

Bruikbaarheid
Dit deck biedt een variëteit aan manieren van gebruiken. Natuurlijk kun je een losse kaart trekken als orakel voor een dag, een vraag of een moment. Maar ook kun je hiermee goed een krachtcirkel leggen. Ga hierin zitten en stel je vragen, of mediteer er in. Ook helpen de kaarten bij scheppende bezigheden, zoals schrijven of tekenen.

De aangegeven werkvormen voor kinderen zijn leuk: op speelse manieren komen ze in aanraking met de plaatjes en tekens door spelletjes te doen, zoals kwintetten en uitbeelden van de zegels. Wil je echt werk maken van de teksten bij kinderen, dan zul je daar als volwassene wel bij moeten blijven.
5 sterren

Eindoordeel
Wat een leuk deck om mee te werken! De kaarten worden terecht speels genoemd. Je kunt van alles uitproberen, dus ze eindeloos gebruiken en dan ook nog in heel verschillende processen. Hierdoor kun je zelf makkelijk bepalen of je er kort mee werkt, of er een uitgebreide sessie van maakt. Het werken met vier kleuren geeft frisheid en de plaatjes zijn boeiend.

Ik blijf er wel bij dat het gebruik van de tonenkaarten beter uitgelegd zou kunnen worden. Voor een onbekende van de Maya-cultuur zal het getallenstelsel niet aanspreken zonder toelichting. Hiervoor kun je natuurlijk ander materiaal gebruiken, dat onder andere ook bij A3 boeken te vinden is. Maar zelf ben ik voor het zelfstandig kunnen gebruiken van een product.
4 sterren

Recensie: José VandeHoef voor kaartkunde.nl


http://www.kaartkunde.nl

Gerelateerd(e) boek(en)

A3 boeken

Oosterveldweg 15
7274 DZ Geesteren
Nederland

T 0545 48 11 40
F 0545 48 11 35

info@A3boeken.nlA3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

Nieuws

24/07/2021 24 juli - 5 augustus 2021: het Witte Wind levenspad
20/07/2021 De volle maan van 24 juli 2021
11/07/2021 11 - 23 juli 2021: het Rode Maan levenspad
10/07/2021 De nieuwe maan van 10 juni 2021
 

Agenda