blackjack oyna casino metropol


 

A3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

U bent hier : A3 boeken Nieuws

Nu verkrijgbaar!

Speciaal voor
kinderen

Jaaa, ze zijn er!

Lichttaalkaarten!

Buikpijn als reactie op te veel indrukken

Regelmatig word ik op het schoolplein aangesproken over kinderen die pijn in hun buik hebben. Dan volgen er allerlei vragen van mijn kant: eet je kind wel lekker? Of is er veel weerstand tegen eten, voelt je kind zich misselijk? Waar zit de pijn precies, kan hij die aanwijzen? Zo zijn er nog wel meer vragen om inzicht te krijgen in de klacht en het kind om tot een goede kruidenkeuze te komen.

Er zijn twee typen buikpijnkinderen en -mensen. De een heeft weinig eetlust of perioden van veel eten en daarna smaakt eigenlijk niets. Ook is er sprake van zenuwachtigheid, wat zich uit in spanning voor een dictee, als de dag anders verloopt, of een vriendje wel wil spelen. Dit kruidenkind heeft vaak maagpijn als het over buikpijn klaagt. Het andere type is wat meer naar binnen gekeerd. Wil niks vertellen over school of over vriendjes. Vertelt pas wat er aan de hand is als hij het zelf heeft uitgepuzzeld. Onderin de buik zit dan de pijn en er is vaak sprake van een moeilijke stoelgang zoals dat zo mooi heet.

Het kind met de maagbuikpijn en zenuwachtigheid heeft baat bij citroenmelisse. Dit kruid kalmeert zowel lichamelijk de maag als de zenuwachtigheid - er ontstaat ontspanning en weer zin in eten. Het kind met de onderbuikpijn kan ontspannen van kamille. Beide kinderen zouden thee kunnen drinken, maar de meeste kinderen houden daar niet van, maar dan kun je tinctuur geven. Met kamille kun je ook een kompres op de buik leggen, wat een diepe ontspanning geeft.

Kinderen met buikpijn hebben vaak te weinig tijd om indrukken te verwerken. Eigenlijk zou er meer ruimte moeten komen om rustig te lezen, tekenen of schrijven.

Dus zomaar een vraag op het schoolplein leidt tot meer vragen en een kordaat kruidenantwoord waar adviezen over dagelijkse zaken bijhoren.

Deze column van Marjanne Huising verscheen eerder in hah-blad De Vaart.


Gerelateerd(e) boek(en)


Gerelateerd(e) auteur(s)

A3 boeken
Oosterveldweg 15
7274 DZ Geesteren
Nederland

T 0545 48 11 40

info@A3boeken.nl

KvK 30121964

BTW NL001506161B83

Verkoopvoorwaarden, retour- en verzendbeleidA3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

Nieuws

27/07/2022 Veel geleerd - recensie
15/07/2022 Inspirerend - recensie
29/06/2022 De kaarten spiegelen inderdaad!
27/06/2022 De drie familiekaarten uit 'Spiegel van de zodiak'
 

Agenda