blackjack oyna casino metropol


 

A3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

U bent hier : A3 boeken Nieuws

Vers van de pers

Verscheen zomer 2021

Verscheen voorjaar 2021

Verscheen voorjaar 2021

Een fotoalbum op facebook met foto's van boekenkasten met daarin boeken van A3 boeken. Nieuwe foto's zijn welkom!

Dit hartlabyrint
van Selma Sevenhuijsen
mag je overtekenen
en gebruiken zoveel
je maar wilt.
(uit: 'De glimlach van de sirene')

Bruikbaar boek over de godinnen van ons eigen kikkerlandje

Even voor Imbolc lag het boek 'Godinnen van eigen bodem' van Ineke Bergman in de brievenbus van Ellen Meuwsen (aka Serotia). "Net op tijd om het eens door te bladeren en lezen, en tot de conclusie te komen dat het toch wel een bruikbaar boek is, voor mensen die de Godinnen cultuur wat hoger in het vaandel hebben staan, en wie er nieuwsgierig is naar Godinnen van eigen bodem."

"We worden overspoeld met allerlei panteons, maar van de Godinnen in ons eigen kikkerlandje weten we erg weinig, merk ik zelf. Heel prettig dat daar dus in dit boek uitgebreid op in wordt gegaan, op een manier die lekker leesbaar is en toebasbaar binnen het jaarwiel van allerlei seizoensfeesten.
Allereerst lees je een stukje geschiedenis over het ontstaan van de Goddinnen cultuur, en dat het feit dat vrouwen leven konden voortbrengen, zij als Godinnen werden vereerd in een tijd dat men nog helemaal geen inzicht had in het werkelijke ontstaan van leven, zaadje/eitje/voortplanting, maar men dit proces in de natuur om zich heen wel zag gebeuren. Ook uitleg over diverse gevonden archeologische Godinnenbeeldjes en hun betekenis.
Dan een korte omschrijving hoe we van matriarchaat naar patriarchaat gegroeid zijn, en wat dat gedaan heeft met het kwijtraken van het vrouwelijke aspect in ons leven, en dan niet alleen voor de vrouwen, maar ook voor de mannen.
De opkomst van de spiritualiteit bracht deze vrouwelijke kwaliteiten weer terug in ons leven, en zo ook de Godinnen.
Verder kwam ik ook nog een hoofdstuk tegen over visualisatie/imaginatie, waarin een voor mij persoonlijk onbekende methode om snel in alfa methode te komen stond, maar wel een interessante manier. Na een paar keer oefenen merk ik duidelijk een toegang tot alfa, ik ga hier zeker verder mee aan de slag. En heerlijk om weer eens in een boek totemdieren aan te treffen, inclusief een visualisatie waarin je jouw totemdier kan vinden. Ook een visualisatie voor de ontmoeting met je innerlijke Godin vind je in dit boek.
Nieuw was voor mij de koppeling van elementen en windrichtingen zoals in dit boek beschreven, aan de andere kant zorgt het weer voor een andere frisse invalshoek.
8 Godinnen passeren de revue in dit boek, gekoppeld aan 8 jaarfeesten, waar ook even kort van ieder jaarfeest een omschrijving te lezen valt, en het gebruik van een altaar binnenshuis.
8 Godinnen met hun achtergrond, verhalen, hoe in contact te komen met, meditatie en correspondenten behorende bij de specifieke Godin van dat jaarfeest.
Gebruikmakend van de informatie uit het boek, heb ik dus een mooie Imbolc viering gehad, ter ere van de Godin Brigida, kon ik een heel verhaal voorlezen over deze Godin, hadden we een mooie meditatie, stond er op mijn altaar een groene en een witte kaars, brandde er salie voor lucht, lagen er sneeuwklokjes voor aarde, een kelk voor water, en een afbeelding van de zon voor vuur. En kwam ik er achter dat in het dorp naast de mijne, Geldrop, een Brigida kerk stond, waar ik op de dag van Brigid 02 februari een kaarsje ben gaan opsteken voor haar. Ik kijk al uit naar de Godin Ostara voor komend jaarfeest.

Extra vermelding: prachtige illustraties van Pol Wijnberg."


http://www.serotia.nl/boekenkast

Gerelateerd(e) boek(en)


Gerelateerd(e) auteur(s)

A3 boeken

Oosterveldweg 15
7274 DZ Geesteren
Nederland

T 0545 48 11 40
F 0545 48 11 35

info@A3boeken.nlA3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

Nieuws

15/10/2021 De volle maan van 20 oktober 2021
14/10/2021 Nederlandse rechten van 'How to Heal toxic Thoughts', Sandra Ingerman
10/10/2021 10 - 22 oktober 2021: het Gele Zon levenspad
07/10/2021 Wat een bijzondere kaarten!
 

Agenda