blackjack oyna casino metropol


 

A3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

U bent hier : A3 boeken Nieuws

Help je ook mee
dieren in nood helpen?

Bekijk het filmpje
over dit boek

Alweer de 4e druk!

Een fotoalbum op facebook met foto's van boekenkasten met daarin boeken van A3 boeken. Nieuwe foto's zijn welkom!

Dit hartlabyrint
van Selma Sevenhuijsen
mag je overtekenen
en gebruiken zoveel
je maar wilt.
(uit: 'De glimlach van de sirene')

Briljant door elkaar gevlochten verhaallijnen - recensie

Linda Wormhoudt kende ik al van haar boeken Goden en sjamanen in Noordwest-Europa en Seidr - het Noordse pad. Uitstekende boeken die de lezer wegwijs maken op de desbetreffende gebieden. Ik was dan ook zeer benieuwd naar de roman die Linda nu bij A3 boeken heeft gepubliceerd. Zou ze in romanvorm me net zo weten te boeien als in haar non-fictie? Zou het niet saai of belerend zijn? Laat ik er geen doekjes om winden: ik heb het boek met rode oortjes ademloos uitgelezen.

Op de achterflap licht Linda toe: "Deze roman is gebaseerd op ware gebeurtenissen en innerlijke beelden. 'Fictie' en 'fantasie' zijn woorden met een lading. Beide houden in dat iets niet waar is. Maar in mijn wereldbeeld, op het sjamanistische pad dat ik loop, zijn er vele waarheden en meerdere werelden. Wie bepaalt wat waar is en wat fictie? Dat laat ik aan de lezer over." In het boek vertrekt de ikpersoon, die 17 is en Linda heet, naar Turkije met haar Koerdische vriend Altan. De strikt afgebakende positie van vrouwen in Turkije en de vrijheidsstrijd van het Koerdische volk vormen de achtergrond van het boek.

In hoeverre Linda alles wat ze beschrijft letterlijk heeft meegemaakt is niet zo interessant. Waar het om gaat, is of ze erin slaagt de verschillende waarheden en werelden in het boek voor de lezer tot leven te brengen. En daarin slaagt ze verbluffend goed. Ze neemt me mee naar een magische wereld, waarin niets is wat het lijkt te zijn. Wat stevig verankerd lijkt in tradities, kan ineens heel anders blijken te zijn. De verschillende werelden gaan naadloos in elkaar over en zetten alles voortdurend op losse schroeven, zodat de vele waarheden elkaar eerder hinderen dan aanvullen. Als lezer kun je niets anders doen dan de briljant door elkaar gevlochten verhaallijnen volgen. Verhalen over onderdrukte Koerden en gevallen engelen zijn gelijkwaardige facetten van deze kaleidoskopische weergave van onze samenleving. Als je dé waarheid zoekt, zul je altijd worden teleurgesteld, want er is geen waarheid en er zijn talloze waarheden. Wat kan ik er nog meer over zeggen? Oordeel zelf en laat je meevoeren in dit tot het eind spannende boek. De ondertitel is: Kind van de wegen - deel 1. Wanneer komt deel 2, Linda?

recensie: Ko Lankester


http://www.circewicca.nl

Gerelateerd(e) boek(en)

A3 boeken

Oosterveldweg 15
7274 DZ Geesteren
Nederland

T 0545 48 11 40
F 0545 48 11 35

info@A3boeken.nlA3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

Nieuws

14/05/2019 De volle maan van 18 mei 2019
13/05/2019 Een uniek energetisch opstellingenspel - recensie
04/05/2019 De nieuwe maan van 5 mei 2019
02/05/2019 Welk effect heeft de omgeving op jou?
 

Agenda