blackjack oyna casino metropol


 

A3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

U bent hier : A3 boeken Nieuws

Vers van de pers!

Verscheen voorjaar 2021

Verscheen voorjaar 2021

Nieuw!

2e druk is verschenen!

Alweer de 5e druk!

(Bijna) 52 en opnieuw geboren worden

Dit jaar werd ik 51. In de ogen van veel volgers van de Tzolkin ben je dan 'bijna 52'. Dat lijkt net even iets meer bijzonder. Niets is minder waar! Niet alleen je 52e levensjaar maar zeker ook het jaar daarvoor is de moeite waard om heel bewust te beleven.

Waarom is 52 zo bijzonder? Slechts één keer in de 52 jaar ben je jarig op de dagenergie van je geboortedag. Meestal dus maar één keer in je leven, want 104 jaar worden is nog steeds een uitzondering. Bij de indianen ben je op je 52e 'oudste' of 'wijze'. En in de kalender kun je zien waarom. Je bent dan namelijk in die 52 jaar in alle levenspaden twee of meer keren jarig geweest. Je hebt daardoor ervaringen opgedaan in al die paden en mag dan je wijsheid vanuit eigen ervaring delen met anderen.

Jarig zijn op je geboortezegel en -toon is een bijzondere belevenis, zo heb ik me laten vertellen door wie mij voorgingen. Het is een dag van wedergeboorte. Ik heb het gezien aan wie de magische grens over ging. Het is echt een bijzonder moment en het speelt niet alleen op die specifieke dag maar in de periode rondom die verjaardag. Zelfs als je helemaal niets van de kalender weet is er rondom je 52e levensjaar een verandering van koers in je leven. En de Tzolkin is een enorme steun om in deze periode dichter bij jezelf te komen.

Zwanger van... mezelf

Nu ik 51 ben, ontdek ik hoe bijzonder dit levensjaar is. Dit laatste jaar is vanuit de Tzolkin bezien het jaar voordat ik ben geboren. Het jaar van de zwangerschap. Vanuit verschillende onderzoeksrichtingen wordt duidelijk dat we in de zwangerschap heel veel mee krijgen dat bepalend is voor ons leven. Misschien heb je de film In Utero gezien. Een bijzondere documentaire over de invloed van ervaringen in de baarmoeder op de gezondheid van mens en maatschappij. In de baarmoeder beleef je de wereld via je moeder. Je eet wat zij eet, je doet wat zij doet en je voelt wat zij voelt. Daar wordt de basis gelegd voor ons latere leven. De basis voor onze overtuigingen, gevoelens en reacties op onze omgeving.

Ik realiseer me dat dit levensjaar zo bijzonder is omdat ik opnieuw kan beleven wat niet leek te kunnen: mijn eigen zwangerschap. Ik kan een nieuwe basis leggen voor mijn leven. Onderscheid maken wat wel en niet bij me hoort. Kiezen wat ik wil behouden. Laten gaan wat ik toen niet kon laten gaan. Zo bereid ik me voor op mijn wedergeboorte in 2019 met de Tzolkin als kompas. Elk van de 20 levenspaden levenspad heeft een eigen rol en energie om mij hierbij te helpen.

Het magische moment

Het moment van wedergeboorte heb ik al een aantal keren live mogen meemaken bij deelnemers aan mijn workshops. Vorig jaar beleefden we in de Levenspadvierdaage met een van de deelnemers en haar vriendinnen haar geboortetijdstip op haar 52e verjaardag. We voelden ons net vroedvrouwen. Ze kreeg het warme welkom dat ze bij haar geboorte zo graag had ontvangen maar niet heeft gekregen. We waren tot tranen geroerd. Het jaar daarvoor beleefden we een 52e verjaardag in de jaargroep. Na de felicitaties en koffie met taart ontvingen we van de jarige een prachtige boodschap van de 'andere kant'. Een boodschap over het leven, over de mensheid en over wat we niet kunnen zien maar wel aanwezig is. De woorden kwamen als vanzelf. En ze kwamen binnen! Je kon een speld horen vallen. 

Ik mocht ik getuige zijn van nog meer prachtige momenten, hoorde bijzondere verhalen en doe nu mijn eigen ervaringen op die ik graag met je deel. Ik nodig je van harte uit om jouw wedergeboorte bewust voor te bereiden, te beleven en te vieren. Dat kan op verschillende manieren, afhankelijk van wat jij wilt en wat bij jou past.

Inzicht in je levensloop en het 52 jarenpad

De Levensloopworkshop waarin we het 52 jarenpad onderzoeken is een mooie gelegenheid om jouw wedergeboorte voor te bereiden of te vieren. We komen twee keer een dag bij elkaar. Tussentijds ga je aan de slag om jouw levensloop in te vullen met gebeurtenissen uit je leven. De eerste dag leer ik je hoe je naar die levensloop kunt kijken en wat er belangrijk aan is. Je krijgt dan al veel inzichten. De echte kwartjes vallen op dag 2 als we gaan delen en de levensloop vanuit verschillende invalshoeken onder de loep nemen. Terugkerende gebeurtenissen worden zichtbaar en krijgen een nieuwe betekenis. Je krijgt een andere kijk op de up's en downs in je leven. Acceptatie van het verleden, ontspanning en een heldere koers voor de toekomst. Dat is wat deze tweedaagse je oplevert. 

Data: 1 en 15 juni LEES MEER OVER DEZE WORKSHOP

Groeien op je levenspad

In Levenspadvierdaagse leg je een nieuwe basis voor je leven. Deze dagen verbind je je opnieuw met jezelf. Je maakt helder onderscheid en wordt bewust van wat wel en niet bij je hoort. Je kiest bewust voor wat je wilt behouden en laat gaan wat je nog niet kon laten gaan. We werken met de zegels, tonen en gidsende zegels van je levenspad. Met de energie én met beelden. Zo koppelen we inzicht en bewustwording aan ervaring. Laten we je ziel aan het woord en voltrekt zich een verandering waar je met je denken niet bij kunt. Op een heel ontspannen manier want het is deze vier dagen ook vakantie. Het is tijd voor jezelf, tijd voor vernieuwing, tijd voor ontspanning. Want als je de tijd neemt, krijgt verandering de ruimte. Je gaat anders naar huis dan je bent gekomen.

Data: 10 t/m 13 juni - 26 t/m 23 augustus - 27 t/m 30 augustus LEES MEER OVER DEZE WORKSHOP

Natuurlijk zijn deze workshops ook toegankelijk als je nog lang geen 52 bent of allang 52 geweest bent. De Maya's wisten al dat het leven in cirkels verloopt en dat er elk levenspad poorten in de tijd zijn die ons telkens opnieuw toegang geven tot het verleden en de toekomst. Iedereen die de Tzolkin wil gebruiken om opnieuw te worden geboren is welkom!

Geboortecadeau voor 51 en 52 jarigen

Doe je in juni, juli of augustus mee aan een van bovenstaande workshops en ben je 51 of 52 jaar, dan krijg je van mij 52% korting op een profiel naar keuze. Je ontvangt daarvoor na je aanmelding een speciale kortingscode en betaalt dan geen 37,- maar 17,76 voor een van de Maya wijsheid profielen.

Tekst: Elvira van Rijn


Gerelateerd(e) boek(en)


Gerelateerd(e) auteur(s)

A3 boeken

Oosterveldweg 15
7274 DZ Geesteren
Nederland

T 0545 48 11 40
F 0545 48 11 35

info@A3boeken.nlA3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

Nieuws

20/07/2021 De volle maan van 24 juli 2021
11/07/2021 11 - 23 juli 2021: het Rode Maan levenspad
10/07/2021 De nieuwe maan van 10 juni 2021
28/06/2021 28 juni - 10 juli 2021: het Gele Krijger levenspad
 

Agenda