blackjack oyna casino metropol


 

A3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

U bent hier : A3 boeken Nieuws

Vers van de pers!

Verscheen voorjaar 2021

Verscheen voorjaar 2021

Nieuw!

2e druk is verschenen!

Alweer de 5e druk!

Ben jij een appelvrouw?

Bij ieder mens is een kruid te vinden dat wezenlijk bij hem past en altijd bij hem blijft. Ook zijn er kruiden die tijdelijk op zijn pad komen, omdat ze iets te vertellen hebben. Als je de verbinding aangaat met een kruid, zullen er zielenvraagstukken naar voren komen. Terwijl je op een ander moment gewoon een kruid zoekt dat je maagpijn kan verhelpen.

ben-jij-een-appelvrouw

Verbinding

Dit zoeken maakt dat er een verbinding ontstaat tussen de eigenschappen van het kruid, de lichamelijke en geestelijke aspecten van de klacht en de kracht van de mens. Dit stimuleert het zelfhelend vermogen.
Met ‘kruiden’ bedoel ik al het groen uit de natuur dat je maar kunt bedenken. Dus zeker de keukenkruiden, maar ook eikenbomen, vlierstruiken, wilde kruiden uit de berm en bosrand. En vergeet de planten uit de tuin niet, want veel vaste en eenjarige tuinplanten kunnen als geneeskruid dienen.

Ieder kruid heeft een mannelijke en vrouwelijke kant in zich, dus waar ik praat over de appelvrouw, kun je ook zeker de appelman herkennen.

Appelvrouw en heelheid

Een appelvrouw zorgt ervoor dat iedereen om haar heen een plekje heeft in de activiteiten die ze organiseert. Niemand sluit ze uit en ze zoekt altijd de sterkte van de ander op, zodat diegene tot zijn recht komt. Ze houdt ervan om alle elementen of alle soorten mensen bij elkaar te brengen.

Snijd eens een appel overdwars door en vind daar het pentagram met de elementen vuur, aarde, metaal, water en geest. De appelvrouw zoekt die balans vaak onbewust wanneer ze een aantal mensen bij elkaar verzamelt. Hierdoor ontstaat er eenheid vanuit diversiteit. De appelvrouw is dan tot in het puntje van haar tenen in haar element.

Ben jij een appelvrouw?

Ben jij een appelvrouw? Beantwoord de volgende vijf vragen om hierover duidelijkheid te krijgen:

  1. Heb je rode wangen?
  2. Houd je van harmonie?
  3. Zoek je andersdenkenden en andersdoeners op om geïnspireerd te raken?
  4. Houd je van appels of krijg je er een hongergevoel van?
  5. Vind je het lastig om te ontvangen?

Twee keer “ja” geantwoord? Dan ben je een beetje appelvrouw: durf de uitdaging aan om mensen te ontmoeten die gewoonlijk buiten jouw gezichtsveld blijven. Drie of meer keer “ja”: geen ontkomen aan, je bent een appelvrouw!

Verbinding met de appelspirit

Zorg dat je tijd en ruimte hebt om in meditatie te gaan. Zorg voor een veilige warme plek zonder dat je gestoord wordt. Ga lekker zitten en doe je eigen aardingsoefening.
Neem de mooiste appel die je kunt vinden in je handen. Voel de appel met je handen heel intens vanuit je hart. Kijk naar de appel, ruik de appel en doe dit met al je aandacht. Als je al je zintuigen hebt gebruikt, sluit je je ogen. De appel verschijnt voor je geestesoog. Kijk waar de appelspirit je mee naar toe wil nemen. Volg en beleef. Sta open voor wat je hoort, voelt, ruikt of ziet. Weet dat het de appelkracht is die je ontmoet. Zet je hart open om de liefdevolle kracht van de appel in je op te nemen. Op jouw tijd neem je afscheid van het appelland en kom je terug in de ruimte, op de plek waar je begonnen bent. Eet nu de appel met aandacht op!

Appelmens en schoonheid

Heelheid en harmonie zijn voor de huid natuurlijk ook lekker. Dit kun je bewerkstelligen door een moment te kiezen voor rust en een appelmasker te maken. Het is heel eenvoudig: maak appelmoes van je favoriete appel.
Breng de appelmoes, na afkoeling, aan op je gezicht. Ga lekker liggen met een muziekje. De appel reinigt je gezicht en geeft koele rust tot nadenken over wat je wilt doen.

Appelmens en reiniging

Schil een biologische appel en doe de schillen in een theepot of thermoskan. Schenk er kokend water bij en na tien minuten kun je de thee al drinken. De thee maakt de maag en darmen schoon. Energetisch zorgt het ervoor dat disharmonie wordt afgevoerd en een opgezette buik of obstipatie tot het verleden behoort.

Appelfeestje

Weet je nog dat je als kind ging appelhappen in een bak water?
Eigenlijk hap je het volle leven en het water is de emoties die kunnen vertroebelen, dwarszitten of in de weg staan. Maar misschien lukt het je om de appel te pakken en stijg je boven je emoties en kun je jouw volle innerlijke kracht vastpakken.

Tekst: Marjanne Huising

Dit artikel is eerder gepubliceerd op http://spiritueelinfo.nl/


Gerelateerd(e) boek(en)


Gerelateerd(e) auteur(s)

A3 boeken

Oosterveldweg 15
7274 DZ Geesteren
Nederland

T 0545 48 11 40
F 0545 48 11 35

info@A3boeken.nlA3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

Nieuws

27/09/2021 27 september - 9 oktober 2021: het Blauwe Hand levenspad
17/09/2021 De volle maan van 21 september 2021
14/09/2021 14 - 26 september 2021: het Witte Tovenaar levenspad
03/09/2021 De nieuwe maan van 7 september 2021
 

Agenda