blackjack oyna casino metropol


 

A3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

U bent hier : A3 boeken Nieuws

Bekijk het filmpje
over dit boek

Alweer de 5e druk!

4e druk!

Een fotoalbum op facebook met foto's van boekenkasten met daarin boeken van A3 boeken. Nieuwe foto's zijn welkom!

Dit hartlabyrint
van Selma Sevenhuijsen
mag je overtekenen
en gebruiken zoveel
je maar wilt.
(uit: 'De glimlach van de sirene')

Beltane, kinderen en zintuigen

1 mei - het Keltische feest Beltane; genieten van bloemen, de vruchtbare aarde en de liefde daarvoor. Buiten is het grote bloemenfestijn begonnen. Overal waar je komt geurt het van de bloemen. Wat ruikt de aarde heerlijk. De fruitbomen staan versierd, afgeladen met bloemen. Als het gras nog niet gemaaid is, bloeien er madeliefjes, paardenbloemen en pinksterbloemen in. Wat een kleurrijk veld om uit te plukken. Kinderen vinden het heerlijk om boeketjes te plukken en overal staan nu kleine vaasjes. Zo wordt buiten naar binnen gehaald om dubbel te genieten.


Maar het is ook nog eens dubbel heerlijk want je kunt ze eten. Dat is de grootste verrassing voor kinderen. Proberen is eerst raar maar daarna is het zelfs lekker. En zo kun je mama verrassen als er salade op tafel staat door er bloempjes overheen te strooien. Van de madeliefjes kun natuurlijk ook mooie kettingen, armbanden en haarbanden rijgen door een klein sneetje in de steel te maken en de andere steel er door heen te doen. Zo versieren kinderen zichzelf. De eerste paardenbloemen hebben al pluizenbollen om tegen aan te blazen. Een goede oefening voor kinderen om met diep inademen en goed uitademen de zaadjes te lucht in te blazen.

De vitamine C groeit de aarde uit en een broodje kaas kun je verrijken met de blaadjes van hondsdraf of daslook. En heb je er g last van het woekerende onkruid zevenblad? Maak er samen met daslook een lekkere pesto van. Vol voorjaarsvitamines. Je eten zo uit de tuin, wat een wonder voor kinderen! Gebruik al je zintuigen en geniet van het grote lentefeest.

Tekst: Ity Busstra


Gerelateerd(e) boek(en)


Gerelateerd(e) auteur(s)

A3 boeken

Oosterveldweg 15
7274 DZ Geesteren
Nederland

T 0545 48 11 40
F 0545 48 11 35

info@A3boeken.nlA3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

Nieuws

11/01/2021 10 - 22 januari 2021: het Blauwe Hand levenspad - tips voor omgaan met ongemak
08/01/2021 De nieuwe maan van 13 januari 2021
07/01/2021 De Heilige Nachten - een verslag
31/12/2020 De tarot jaarkaart voor 2021
 

Agenda