blackjack oyna casino metropol


 

A3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

U bent hier : A3 boeken Nieuws

Help je ook mee
dieren in nood helpen?

Bekijk het filmpje
over dit boek

Alweer de 3e druk!

Een fotoalbum op facebook met foto's van boekenkasten met daarin boeken van A3 boeken. Nieuwe foto's zijn welkom!

Dit hartlabyrint
van Selma Sevenhuijsen
mag je overtekenen
en gebruiken zoveel
je maar wilt.
(uit: 'De glimlach van de sirene')

Behoorlijk geraakt door dit verhaal - recensie

Voor bezetenboeken.nl recenseerde Ilse Borst 'De sterrenpas': Flint en zijn oudere broer Jesse doen allebei een wens wanneer ze een vallende ster zien maar wanneer Flint het gevoel krijgt dat Jesse hem een beetje belachelijk maakt word hij boos, Jesse is ouder en voor zijn gevoel overal al beter in, moet hij hem nu ook nog pesten? Flint is namelijk (vind hij zelf) de domme, de kluns van de twee.

Wanneer Flint op zoek gaat naar de ster die volgens hem in hun tuin gevallen is vind hij hem en laat hem snel aan Jesse zien, eerst gelooft Jesse het niet tot hij eens goed kijkt en de mooie kleuren ziet. Ze vallen met de steen tussen hun in in slaap maar worden s nachts wakker gemaakt door een stemmetje. Het blijkt de witte dwerg van planeet Sirius B te zijn en hij neemt ze mee op avontuur over en door de planeten. Wat ze daar allemaal beleven hadden ze nooit kunnen bedenken en ze kijken hun ogen uit. Maar het is niet alleen leuk, ze leren op spannende en soms hele enge wijze ook mooie lessen die ze in hun leventje kunnen gebruiken.

Ik moet toch wel zeggen dat ik toch wel behoorlijk geraakt ben door dit verhaal, de boodschappen die in het verhaal verwerkt zijn, zijn zo puur en mooi daar kreeg ik helemaal en warm gevoel van. Volwassen wijsheden verwerken in een kinderboek, op zo’n manier dat kinderen het ook begrijpen vind ik een kunst en dat is hier gebeurd. Maar ook is het verdrietig dat mensen niet (meer) op deze manier naar de wereld en hun eigen kunnen kunnen kijken en handelen. Echt een leuk verhaal met prachtige boodschappen erin. De dingen die er tussen de broers gebeuren of die de ouders zeggen is zo grappig en bekend dat je wel even moet glimlachen als je het leest. Flint is de naïeve, de bengel van het stel en Jesse de serieuze wat ingetogener die meer over dingen nadenkt voor hij iets doet waardoor ze vaak botsen maar ze houden wel van elkaar en dat kun je ook goed merken in het verhaal. Dit verhaal is werkelijk een droom om te lezen, de dingen die ze meemaken lijken zo echt dat je het bijna gaat geloven. Dit verhaal neemt je mee in een droom wereld waar je niet alleen leuke mooie dingen ziet maar dus ook hele wijze lessen onder ogen krijgt. Het is dus echt een avontuur voor jong en oud, ook al is het door de behoorlijk lange hoofdstukken geen ‘verhaaltje voor het slapen gaan’.


http://www.bezetenboeken.nl/category/kinderboeken

Gerelateerd(e) boek(en)

A3 boeken

Oosterveldweg 15
7274 DZ Geesteren
Nederland

T 0545 48 11 40
F 0545 48 11 35

info@A3boeken.nlA3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

Nieuws

22/11/2017 21 november - 4 december 2017: het Blauwe Nacht levenspad
14/11/2017 Legging met de edele stenen voor de week van 13 november 2017
14/11/2017 De nieuwe maan van 18 november 2017
10/11/2017 9 - 21 november 2017: het Witte Hond levenspad
 

Agenda

17/12/2017 Levensbomen en 13 heilige nachten - jaartraining Marjanne Huising
12/01/2018 Jaarcursus Krachtdieren - Petra Stam
13/01/2018 Jaarcursus Krachtdieren - Petra Stam